Kerstvakantie 2009

images 3

Het is Kerstvakantie en de kinderen zijn thuis gekomen met tassenvol kerstversieringen die ze op school hebben gemaakt. Ieder jaar kom ik weer tot de ontdekking dat ik het huis beter pas kan versieren als de kinderen vakantie krijgen, want dan kan ik alles makkelijker een plekje geven.

Onze (plastic) kerstboom hebben we vorig jaar van zolder gehaald, en net als een echte kerstboom begint hij behoorlijk uit te vallen. We kochten dat boompje zeven jaar geleden in de uitverkoop bij een tuincentum. Destijds gingen we voor plastic vanwege kleine kinderen die over de grond kropen en anders wellicht dennennaalden zouden nuttigen. Uit die tijd stammen ook onze papier maché ballen.

Ondertussen hebben we ook ‘echte’ kerstballen, want de kinderen zijn nu oud genoeg om niet aan de boom te schudden of in kapotte ballen te trappen.

Hoewel een plastic boompje natuurlijk hartstikke nep is, ben ik er toch wel blij mee. We hoeven niet elk jaar geld neer te tellen voor een boom, en het lijkt me ook wel milieuvriendelijk.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.