Reacties

Kerstreclames van supermarkten die tranen trekken — 51 reacties

 1. Het kan dus wel: reclames waar je even naar blijft kijken zonder het geschreeuw en geschetter. Ik vind ze alledrie leuk, heb een lichte voorkeur voor de Plus.

 2. Ik vond die van AH ook erg mooi! Ik moest ook wel wat lachen om die van de Jumbo, maar eigenlijk dacht ik dat hij die boom zou laten staan en de boel voor de diertjes zou versieren.

 3. Grappig idee, om die reclames eens onder de loep te nemen. Ik heb die van AH nog niet gezien, alleen die van Plus. Ben het met je eens dat die wel erg rolbevestigend is..maar wel lief

 4. Ik vind het mooi dat commerciële bedrijven maatschappelijke thema's aanpakken. Tuurlijk kan je het als een commerciële commercial zien, maar ik vind het juist goed en bewonderenswaardig dat ze hiermee de vinger op de zere plek leggen. De commercial van Albert Heijn raakte mij enorm. Het zorgt er ook voor dat ik denk: "waarom doe ik hier eigenlijk niet iets mee?". Natuurlijk kan je niet het leed van de wereld op je schouders dragen. Maar het zit mij sowieso al heel lang dwars dat oudere mensen zo 'uitgerangeerd' lijken. Zeker als je langs bejaardentehuizen loopt en ik best treurig word van wat ik zie. Heb je nu je hele leven hard gewerkt (buitenshuis of binnenshuis) om in eenzaamheid te eindigen?

 5. Ik vind ze alledrie ontzettend overdreven en onrealistisch !! Kerst vier ik uit de principe niet , maar mocht ik een van mijn exen binnenhalen , zou het op moord en doodslag uitlopen !!!

 6. Bij reclames gaat geluid meteen uit. Te irritant en meestal loop ik ook even weg om iets te pakken of plassen.
  Vind reclames vreselijk.
  Ik heb ook nog zelden iets gekocht nav een reclame.

 7. Die van de Appie vind ik echt mooi. Die van de Plus ook wel, alleen wordt er daar inderdaad wel een ideaalbeeld geschapen die lang niet voor ieder "gescheiden" gezin geldt... Snap wel dat dat sommige mensen in 't verkeerde keelgat schiet. Maar die van de Appie: zo schattig!

 8. Die van de AH is inderdaad heel aandoenlijk. De plusreclame vind ik wel tekenend voor een kind met gescheiden ouders rond de feestdagen. Het heen en weer gerace moet voor een kind ook niet heel gezellig zijn zo rond de feestdagen.

 9. Heerlijk die reclame van Jumbo! Ben ws erg romantisch, zou Kerst graag in zo'n houten huis door willen brengen. Ik vond ze trouwens alledrie de moeite van het kijken waard, ze vervelen niet gauw. Terwijl ik vaak moeite heb met reclame op tv. Het zal zijn reden hebben. ...goed onderwerp dus. En fijne Kerstdagen!

 10. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze alledrie nu voor het eerst bekeken heb, haha. Hoorde dat veel mensen emotioneel werden van die van Plus, maar ik als hormonster nu, heb er niet om hoeven huilen. Vond net als jij die van AH het mooiste.

 11. Ik vind die van de Jumbo het leukst. Lekker over the top. Maar dat komt omdat ik wel hou van die kitscherige films. Mag graag een beetje wegdromen in een knus wereldje... De wereld is zo wreed en ik wil mijn ogen niet sluiten voor het leed van andere mensen, maar ik moet me soms even terug trekken in mijn eigen rust en vrede. Ik heb al in mijn eentje (tijdens het strijken of koken) naar een paar Disney films gekeken (Santa buddies en Op zoek naar de Kerstman). Mijn kinderen lopen hoofdschuddend weg als ik weer eens naar een film met pratende honden zit te kijken, hi hi.....

 12. Haha ik ben een vreselijke sentimentele muts rond de kerstperiode. Die van AH ontroerde me enorm, had hem eigenlijk nog niet op tv gezien. Misschien ook omdat het me doet denken aan het gemis van mijn eigen oma rond deze dagen.. Had hem iig niet willen missen, dus dank voor het delen.
  Hoop ook maar dat ik straks niet opnieuw volschiet, moet zo naar het kerstontbijt van de peuters en heb niet zo'n zin om daar weer te huilen :D

 13. Geef mij een kerstreclame en ik huil op commando. Maar dat zegt niks over de reclame, want ik huil nog van een Dik Trom film (echt gebeurd) Ik probeer reclames wel een beetje te mijden door programma's lekker terug te kijken enz. Ben altijd een beetje geschokt als ik zie hoeveel reclame ik altijd mis als ik wel weleens VT wonen ofzo live kijk :-)

 14. Ik vind de reclame van AH de mooiste. Die van de Plus zou wat mij betreft verwijderd mogen worden. Valse verwachtingen scheppen in de vorm van een gourmetpannetje.
  Die van de Jumbo vind ik te zoet.

 15. Absoluut prachtig niets onrealistisch aan als je het mij vraagt. Het is maar wat je zelf er van wilt maken, welke investering wil je doen in zelfliefde en liefde voor een ander. AH en Plus raken mij, zeker als liefmoeder weet ik hoe moeilijk een scheiding in deze tijd is. Klasse Plus, zo kan het en zo moeten we het in elk geval nastreven. Lukt vaak niet maar alles wat in de buurt komt is heel mooi meegenomen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder