Kerstreclames van supermarkten die tranen trekken

kerstreclame ah 2017

Zo rond de feestdagen schuwen supermarkten de emotie niet, om reclame te maken : )

Hier onder twee potentiële tranentrekkende reclames van Albert Heijn en Plus, en een Disney-achtige reclame voor Kerst van supermarkt keten Jumbo.

Kerstreclame Albert Heijn

Dit is mijn favoriet. In deze reclame zie je een oudere man die zich klaarmaakt om ergens op bezoek te gaan. Hij maakt zich helemaal mooi, en op het moment dat hij wil aanbellen bedenkt hij dat hij nog iets wil kopen. Vervolgens verregent hij helemaal. Ik vond het lief dat zijn haar zo wild zat…: )

Kerstreclame Plus

In de kerstreclame van supermarktketen Plus gaat het om een gescheiden stel en ‘het kind van de rekening’. Je ziet de dochter haar spulletjes inpakken om ‘naar papa’ te gaan die eenzaam op een flatje woont. Ik vond het nogal rolbevestigend trouwens dat het de mán is die eenzaam in een klein flatje zit! De vrouw heeft het oorspronkelijke huis nog.

Het eindigt er mee dat iedereen samen eet. Eind goed, al goed.

Kerstreclame Jumbo

De kerstreclame van Jumbo vond ik een beetje te zoet. De familie gaat in een bijna té pittoresk huisje Kerstmis vieren. Vader wil een kerstboom omhakken, maar ziet daar vanaf als hij allerlei dieren ziet. Vervolgens versieren de dieren het huis… Normaliter vind ik de reclames van Jumbo erg leuk, maar bij deze miste ik de humor.

Conclusie over kerstreclames supermarkten

Ik vond in totaal 3 kerstreclames van supermarkten. Het is dus een minderheid van de Nederlandse supermarkten die een speciale kerstreclame maakt. Zelfs als ik er een aantal gemist heb.

De mooiste van de 3 bovenstaande kerstreclames vind ik die van Albert Heijn. Die is niet zo kitscherig als die van Jumbo, en ik vind hem ook beter dan de reclame van de Plus die ik een beetje gladjes vond. Vooral de vader in de kerstcommercial van Plus vond ik minder realistisch. Dan is de vader van Jumbo leuker en herkenbaarder.

Wat is jouw favoriete kerstreclame?

Similar Posts

51 Comments

 1. Het kan dus wel: reclames waar je even naar blijft kijken zonder het geschreeuw en geschetter. Ik vind ze alledrie leuk, heb een lichte voorkeur voor de Plus.

 2. Tranen trekkers, vooral die van de AH, ik hou hier van. Het is ook pas kerst wanneer ik de vrachtwagen van Coca Cola in de reclame heb gezien :)

 3. Ik vond die van AH ook erg mooi! Ik moest ook wel wat lachen om die van de Jumbo, maar eigenlijk dacht ik dat hij die boom zou laten staan en de boel voor de diertjes zou versieren.

 4. Grappig idee, om die reclames eens onder de loep te nemen. Ik heb die van AH nog niet gezien, alleen die van Plus. Ben het met je eens dat die wel erg rolbevestigend is..maar wel lief

 5. Ik vind het mooi dat commerciële bedrijven maatschappelijke thema’s aanpakken. Tuurlijk kan je het als een commerciële commercial zien, maar ik vind het juist goed en bewonderenswaardig dat ze hiermee de vinger op de zere plek leggen. De commercial van Albert Heijn raakte mij enorm. Het zorgt er ook voor dat ik denk: “waarom doe ik hier eigenlijk niet iets mee?”. Natuurlijk kan je niet het leed van de wereld op je schouders dragen. Maar het zit mij sowieso al heel lang dwars dat oudere mensen zo ‘uitgerangeerd’ lijken. Zeker als je langs bejaardentehuizen loopt en ik best treurig word van wat ik zie. Heb je nu je hele leven hard gewerkt (buitenshuis of binnenshuis) om in eenzaamheid te eindigen?

 6. Ik vind ze alledrie ontzettend overdreven en onrealistisch !! Kerst vier ik uit de principe niet , maar mocht ik een van mijn exen binnenhalen , zou het op moord en doodslag uitlopen !!!

 7. Bij reclames gaat geluid meteen uit. Te irritant en meestal loop ik ook even weg om iets te pakken of plassen.
  Vind reclames vreselijk.
  Ik heb ook nog zelden iets gekocht nav een reclame.

 8. Die van de Appie vind ik echt mooi. Die van de Plus ook wel, alleen wordt er daar inderdaad wel een ideaalbeeld geschapen die lang niet voor ieder “gescheiden” gezin geldt… Snap wel dat dat sommige mensen in ‘t verkeerde keelgat schiet. Maar die van de Appie: zo schattig!

 9. Die van de AH is inderdaad heel aandoenlijk. De plusreclame vind ik wel tekenend voor een kind met gescheiden ouders rond de feestdagen. Het heen en weer gerace moet voor een kind ook niet heel gezellig zijn zo rond de feestdagen.

 10. Heerlijk die reclame van Jumbo! Ben ws erg romantisch, zou Kerst graag in zo’n houten huis door willen brengen. Ik vond ze trouwens alledrie de moeite van het kijken waard, ze vervelen niet gauw. Terwijl ik vaak moeite heb met reclame op tv. Het zal zijn reden hebben. …goed onderwerp dus. En fijne Kerstdagen!

 11. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze alledrie nu voor het eerst bekeken heb, haha. Hoorde dat veel mensen emotioneel werden van die van Plus, maar ik als hormonster nu, heb er niet om hoeven huilen. Vond net als jij die van AH het mooiste.

 12. Ik vind die van de Jumbo het leukst. Lekker over the top. Maar dat komt omdat ik wel hou van die kitscherige films. Mag graag een beetje wegdromen in een knus wereldje… De wereld is zo wreed en ik wil mijn ogen niet sluiten voor het leed van andere mensen, maar ik moet me soms even terug trekken in mijn eigen rust en vrede. Ik heb al in mijn eentje (tijdens het strijken of koken) naar een paar Disney films gekeken (Santa buddies en Op zoek naar de Kerstman). Mijn kinderen lopen hoofdschuddend weg als ik weer eens naar een film met pratende honden zit te kijken, hi hi…..

 13. Haha ik ben een vreselijke sentimentele muts rond de kerstperiode. Die van AH ontroerde me enorm, had hem eigenlijk nog niet op tv gezien. Misschien ook omdat het me doet denken aan het gemis van mijn eigen oma rond deze dagen.. Had hem iig niet willen missen, dus dank voor het delen.
  Hoop ook maar dat ik straks niet opnieuw volschiet, moet zo naar het kerstontbijt van de peuters en heb niet zo’n zin om daar weer te huilen :D

 14. Geef mij een kerstreclame en ik huil op commando. Maar dat zegt niks over de reclame, want ik huil nog van een Dik Trom film (echt gebeurd) Ik probeer reclames wel een beetje te mijden door programma’s lekker terug te kijken enz. Ben altijd een beetje geschokt als ik zie hoeveel reclame ik altijd mis als ik wel weleens VT wonen ofzo live kijk :-)

 15. Ik vind de reclame van AH de mooiste. Die van de Plus zou wat mij betreft verwijderd mogen worden. Valse verwachtingen scheppen in de vorm van een gourmetpannetje.
  Die van de Jumbo vind ik te zoet.

 16. Ik vind die van de Jumbo teveel in scène gezet. Die van de Plus en Albert Heijn vind ik wel leuk. Echt lekker feelgood!

 17. Absoluut prachtig niets onrealistisch aan als je het mij vraagt. Het is maar wat je zelf er van wilt maken, welke investering wil je doen in zelfliefde en liefde voor een ander. AH en Plus raken mij, zeker als liefmoeder weet ik hoe moeilijk een scheiding in deze tijd is. Klasse Plus, zo kan het en zo moeten we het in elk geval nastreven. Lukt vaak niet maar alles wat in de buurt komt is heel mooi meegenomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.