Jurk bruiloft zus: optie no. 4!

Ik was vanochtend bij de C&A en zag daar een mooie zwarte jurk.

Normaal houd ik van bloemen en kleurtjes, maar deze jurk vond ik erg aansprekend. Bovendien dacht ik:

'Die kan ik mooi naar dansles aan!'

Maar toen ik hem aan had vond ik hem zo mooi dat ik vervolgens dacht:

'Deze kan ook wel voor de bruiloft!'

Eind mei gaat mijn jongste zus namelijk trouwen, en ik mag als getuige aantreden.

Voordelen van deze jurk van C&A

De jurk heeft een wat wijdere kraag, waardoor mijn nogal bescheiden boezem wat meer lijkt. En hij is flatteus voor de taille. Kortom: hij benadrukt mijn positieve punten, en verbetert mijn 'uitdagingen' ; )

Door de kleur is hij bovendien heel netjes lijkt me zo, voor een bruiloft. Bij deze jurk ben ik in ieder geval niet te bont.

Screen Shot 2016-04-28 at 13.34.34

Screen Shot 2016-04-28 at 13.31.40

jurk bruiloft

4 jurken, 1 bruiloft

Dit is nu de vierde optie voor de bruiloft van mijn zus. Even een overzicht van de deelnemers:

 1. Rode jurk met witte stippen: te casual bevonden
 2. Rode jurk met witte stippen
 3. Groene fifties jurk: te goedkope look
 4. Zwarte jurk van C&A

Er is nog 1 jurk onderweg van eBay.

Welke van de vier vind jij het beste?

Similar Posts

73 Comments

 1. De kleur is goed, maar ik hoop niet dat je die laarzen eronder doet. Een leuk schoentje met een goede hak eronder zou mooier zijn.

  1. Ik moet bekennen dat ik die laarzen er erg mooi bij vond, maar dan meer voor gewoon. Voor de bruiloft van mijn zus besef ik dat ik echt mooie schoenen aan moet.

   Hoewel ik ook wel zin heb om die roze cowboylaarzen er bij te dragen, die ik ook aan heb in mijn profielfoto. (rechtsboven op dit blog)

 2. De jurk is mooi.
  Kan ook voor de bruiloft.
  Wat mooie sierraden er bij en een mooie gekleurde sjaal over de schouders.
  Of een jasje bij het tekennen als getuige

 3. Haha dat wou ik ook zeggen "jasje voor bij het tekenen" maar ik zei maar (omdat ik allang gemerkt heb dat ik mijn klassieke smaak totaal anders ben) een jasje voor als het fris is.

  Jasje voor het tekenen: mee eens.

  Mooi schoentje eronder: die van de dansles?

  Een gekleurde sjaal hoeft echt niet, eerder een mooie ketting. De jurk heeft al "roezels" hier en daar en met een sjaal wordt het dan zo zigeunerachtig.

  Heb je nog iemand nodig voor de make-up? Ik ben inmiddels in staat om over te komen, zo betrokken voel ik me haha (goed bedoeld hoor).

 4. Doe die laarzen nou eens uit Nicole als je een jurk showt, dan krijg je een totaal plaatje. Want volgens mij is het best een leuke jurk voor de bruiloft. Maar dit staat als een vlag op een modderschip.

 5. Er moet wel iets van kleur bij, sieraden of gekleurde schoenen, tas, anders vind ik dat zwart veel te somber voor een bruiloft!
  Model van de jurk is wel goed!

  Ik vond het oranje King Louis jurkje heel mooi en feestelijk!

 6. Van de vier opties vind ik de bloemenjurk nog steeds het mooiste. Maar rekening houdend met de wensen van je zus zou ik echt voor deze gaan. Alleen vind ik inderdaad zwarte schoenen hieronder te zwart. Je zus trouwt maar 1 keer. Maak het af met een paar rode pumps en een rode tas.

 7. Van de 4, lijkt me dit degene die het meest voldoet aan de wensen van je zus, en hij staat overigens erg mooi.
  En inderdaad wat er al gezegd werd, je kan het opfleuren met de kleur van je schoenen, tas, sjaal of jasje.

 8. Ik begin deze zoektocht steeds leuker te vinden :) Hartstikke leuk jurkje (met uiteraard andere schoenen, die je niet gaat aandoen als je in het gras staat te modelen.). Perfect black tie optie. Ik weet niet hoe kies het is om zwart te dragen naar een bruiloft, dat kan ook heel locaal gebruikelijk of ongebruikelijk zijn. Maar met een effen kleuren jasje of een spetterende tas en schoenen, kun je het heel feestelijk maken en toch 'suave'.
  Dat jij je er goed in voelt, dat is ook belangrijk :)

  1. Gezellig Daenelia! Ik begin de zoektocht zelf ook leuk te vinden omdat het zo fijn is om met jullie te overleggen en feedback te krijgen.

   Fijn om te horen dat het echt bij het black tie voorschrift past.

   Mijn zusje vond hem ook mooi!

 9. Little Black Dress. Kan altijd!
  (Ik krijg die opmerking over schoenen altijd van Echtgenoot als ik thuis een jurk show op mijn blauwe slippers ;))
  Je hebt intussen zoveel zorg en aandacht besteed aan je outfit dat ik me niet kan voorstellen dat iemand op het huwelijk er bezwaar tegen gaat hebben, wat je ook beslist.

 10. Deze jurk flatteert je, daar ga je veel plezier van hebben. Mi mooiste keuze tot dusver.
  De jurk is zwart, maar er zit door de roesels beweging in en daardoor is ie met feestelijke schoenen en tas (clutch als je die kan lenen!)heel geschikt voor de bruiloft, volgens mij. Haar omhoog, (steek of klem-) oorbellen en net zo blij kijken als je het hier doet - komt helemaal goed!

  1. De kringloopjurk is helaas 'te bont' en 'te tweedehands' bevonden. Mijn zusje vond die echt niet geschikt. Maar zo gauw het mooi weer wordt trek ik hem lekker gewoon aan : )

   Want ik vind hem ook heel mooi.

 11. ..ik vind deze jurk erg geschikt voor de trouwerij van je zus. Ik heb al jaren twee zwarte jurkjes, een zomerse en een wat warmere en draag ze altijd bij speciale gelegenheden. Ander collier, andere sjaal eb schoenen en ik zie er altijd goed en verzorgd uit! Je laarzen storen mij niet. Als ik een jurk moet passen of showen houd ik mijn schoenen ook aan en hangt mijn spijkerbroek op m'n enkels.

 12. hahaha wat kom jij zo goed in je jurken te zitten zeg ;-) Deze staat ook zeker mooi, ben het helemaal eens met mascha! Dit lijkt op vroeger ,dat je bij je vriendin op bed zit die aan het showen is!

  1. De vergelijking van een vriendin die kleding showt vind ik heel gezellig. Lekker jurken passen en kijken en dan overleggen welke het beste is, is fijn : )

 13. Goed excuus zeg die bruiloft van je zus....LOL

  Deze is mooi én chic én toch fleurig door het model. Makkelijk ook om te combineren: met zwarte schoenen en goud of zilveren sieraden of de ascessoires in een andere kleur (groen, zandkleur of whatever)

  Zelf zou ik gaan voor goud met eventueel een robijnrood accent (niet knalrood ivm te ordi)

 14. Deze moet het worden! Die andere valt meer aan te beleven. Ik begrijp als geen ander dat jij daar van houdt. Voor de gelegenheid is deze beter geschikt.
  Ben dol op deze posts.

 15. ik vind de gebloemde het leukste , maar voor een bruiloft en zeker als getuige zijnde is de zwarte toch het meest geschikt .
  Maar zoals de dames hierboven al melden : wel zonder de laarzen .....
  Ben benieuwd naar jurk nummer 5

 16. Mooi, die zwarte! Zwart is altijd goed (ik ben dol op zwart ;) ).
  Met een paar mooie pumps eronder, en gaan!

  1. Ja 't is wat! En normaal probeer ik juist niet zoveel geld uit te geven aan kleding. Maar het komt ook omdat de eerste drie door mijn zus niet zo enthousiast werden ontvangen. En het is wel háár dag.

   Anders was het de bloemetjesjurk van de kringloop geworden. Of de rode jersey jurk.

 17. Ff zonder dollen, weet je nou echt niet wat je aan moet of zijn al die jurken bedoeld om al die bedrijven te kunnen noemen. Het klinkt misschien niet zo leuk maar ik begin het laatste te vermoeden.... Is het niet zo dan mijn excuses.

  1. Ik aanvaard je excuses.

   Ik ben oprecht op zoek naar een mooie jurk. Deze post is niet geschreven om bedrijven te noemen.

   Dan had ik ook wel wat lucratievere bedrijven genoemd. En duurdere jurkjes dan jurken van Bonprix, C&A, de kringloop en internet.

   Ik noem bedrijven graag in mijn posts, omdat ik dat zelf erg handig vind op blogs. Als ik dan iets leuks zie, dan weet ik waar ik het kan vinden.

 18. Het zwarte jurkje lijkt het meest geschikt.
  Mooie schoenen, een jasje en tas erbij, misschien in het rood of andere opvallende kleur.

 19. Ik vind deze mooi en geschikt voor de bruiloft. Maar ook de groene vind ik heel mooi... Tja, komen er nog meer opties of verras je ons n de bruiloft op een foto met een compleet andere outfit? Ik ben benieuwd. Hoop inderdaad met de anderen dat je met de bruiloft in ieder geval mooie schoenen aan zult hebben...

  1. Ik heb ballerina's van het merk Zona Centro. Wel lastig te verkrijgen in Nederland. Maar ik zou voor rode schoenen gaan.

 20. Bedankt voor het meedenken weer! Mijn jongste zus vindt de zwarte jurk ook oké en de beste tot nog toe.

  Nu kom ik alleen aan het nadenken over schoenen... Mijn plan was om mijn zwarte Wolky's er bij aan te doen, maar dan wordt het allemaal misschien wel heel erg zwart.

  Mijn eerste impuls is: schoenen met bloemetjes! Ik vraag me af er gebloemde pumps bestaan?

  1. Neeeeee, geen Wolky's! Wel een mooie pump (het hoeven echt geen torenhoge stiletto's te zijn)in een felle kleur en/of met een opvallend dessin en natuurlijk een leren zool. Het mooist is het, denk ik, wanneer de hakken bekleed zijn met óf zwart leer of hetzelfde leer als de schoen. (Houten hakken, die je veel ziet, vind ik altijd net even wat minder sjiek.) Op de site van Zalando staan erg leuke, vrolijk gekleurde schoenen, zag ik.
   En dan natuurlijk een bijpassend tasje/clutch, sieraden en goed verzorgde make-up en nagels, bijv. met een heel lichtgekleurde transparante lak als je felle kleuren niet mooi vindt.

   Heb je al een idee van hoe je je haar gaat dragen?

   Deze jurk vind ik trouwens absoluut je beste keuze tot nu toe!

   Succes met de voorbereidingen!

  2. Iemand noemde zwart met zandkleur - dat is een hele chique combinatie. Ik zou zeker schoenen kiezen waarop je de hele dag en avond blaarloos kunt lopen. En voor de zekerheid hele goede blaarpleisters (s.choll) meenemen, want met bloed op de tenen rondlopen, dat is alleen voor de zusters van Assepoester

  3. Dat is een goede vraag Polly over mijn haar. Dat weet ik nog niet. Ik blijf zelfs al hangen bij de vraag of ik het zal opsteken of los dragen moet ik bekennen.

   Ik ga zeker eens op Zalando kijken voor schoenen! Bedankt voor de tip.

 21. Ga maar eens googelen, t.amaris heeft ze al voor 50 euro, ook heule mooie voor 150 euro! Zag een belgische site met gebloemde tasjes erbij! Zo kun je toch laten zien dat je er bent:-)

 22. Bij Lien en Giel hebben ze gebloemde pumps http://www.lienengiel.nl; ik kocht zelf ooit een paar via MP. Overigens je cowboylaarzen bij die jurk ook leuk en ze zijn ook gebloemd en dan misschien iets van een roze tas ofzo.??
  Deze zwarte jurk is denk ik het beste combineerbaar.

 23. super leuk dit jurkje en je laatste idee van gebloemde schoentjes vind ik ook een goeie. ik zag bij wenz .nl leuke en niet te dure schoentjes staan. Leuk hoor om zo samen te winkelen.

 24. En als je nu twee jurken uitkiest? Eentje voor het officiele gedeelte en eentje voor het feest. Of is ergeen feest avond? Heb ik ook ooit een keer gedaan, snel na het diner omkleden.

 25. Wat reuze-gezellig om zo je zoektocht te volgen. Je eerdere keuzes waren niet de mijne. Maar dit vind ik top! Stijlvol en ondanks dat het zwart is, wel heel sierlijk. Kleur in de accessoires (tas, schoenen, sieraden) en je bent klaar. Ik ben heel benieuwd wat je gaat kiezen om het compleet te maken.

 26. dit is echt mooi!! Bloemetjes schoenen heb ik hier wel gezien en echt mooi zelfs.
  Het haar zou ik leuk opsteken. Mss kapper een idee?!
  Ben benieuwd naar de andere jurk,maar ik teken nu voor deze..
  Groet, Wilma

  PS als je naar allehensaandek.blogspot.com gaat,zij heeft ook een page met zelfgemaakte sieraden en ook metbloemen. Erg mooi.

 27. Over je haar (ik heb net mijn vriend het hele verhaal verteld, en dat ik je wel wil komen opmaken hij zegt dat ik niet spoor hahaha maar we leven allemaal gewoon heel erg mee....)

  en Doetinchem is wel wat ver van Utrecht.....(maar ik heb er een tante kan ik vast overnachten)na de lange reis haha.

  Goed, dat haar: je had het een keer zo mooi opgestoken, in een rol achterop. Dat Downtown Abbey- achtige.
  Klinkt beetje bot maar je weet wat ik bedoel. Kapper is duur!

  1. Ik vond je reactie superleuk Pakketje. Ik heb het hier thuis nog verteld als voorbeeld hoe aardig mensen kunnen zijn : )

   Dat downton abbey achtige kapsel is inderdaad wel een idee. Dat was ook niet zo moeilijk om te maken. Mijn enige twijfel is of dat wel bij die jurk past.

  2. Jawel..... bij felle accessoires leuke bloem erin stieken in die kleur. Dat ietwat rommelige effect (van zo'n losse knot) past juist bij de jurk die niet straken recht is.

 28. Wat een genot om iedere x een jurk mee te mogen keuren hihi.
  Dit is zo ontzettend leuk en gezellig.
  Hieraan kan je zien het gezegde ; zoveel hoofden , zoveel zinnen

  Persoonlijk zou ik voor de zwarte jurk gaan.
  Stijlvoller dan de andere gekeurde jurken,
  Maar de keus is echt aan jezelf.

  Zelf pas een bruiloft gehad waarbij ik een zwart jurkje droeg met zeer dunne zwarte panty en ballerina s .
  Daarbij had ik een sjaaltje in m'n hals wat aan 1 kant geplisseerd was over de lengte dan he , en de andere kant zwart met witte balletjes.
  Ik moet zeggen , het stond heel chique .

  Eerst dacht ik , ik die het toch niet omdat ik zwart altijd bij rouw associeerd , maar heel blij met mijn keus.
  Nu niog voor jou / u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.