Hoela hoepen: krijg je er echt een slankere taille van?

Eèn van de redenen om te gaan hoela hoepen was voor mij de belofte van een mooie wespentaille! Dat is toch nooit weg!

Bovendien had ik ‘s avonds het gevoel dat mijn buik een grotere cupmaat had dan mijn borsten.

En dat kon ik niet waarderen : (

Vorig jaar heb ik een blauwe maandag gehoela hoept. Gelukkig heb ik destijds foto’s gemaakt van mijn taille.

Taille voor het hoela hoepen zomer 2015

hoela hoepen
Deze foto maakte ik vorig jaar zomer toen ik de hoela hoep net had.

En dat betekent dat ik ondanks mijn lakse houding met betrekking toe hoela hoepen nu toch kan vergelijken! Want ergens in maart 2016 ben ik opnieuw begonnen met hoela hoepen. En dit keer hield ik het keurig vol. Elke dag hoela hoepel ik braaf 10 minuten na het hardlopen.

Taille na zo’n 3 maanden dagelijks 10 minuten hoela hoepen

 

hoela hoepen taille
Allemachtig! Er is nog verschil ook!

Maar liefst 5 centimeter slanker in de taille dankzij hoela hoepen!

Warempel, ik ben echt een boel centimeters kwijtgeraakt zeg! Aangezien ik verder niets anders heb gedaan, denk ik dat dit wel degelijk door het hoela hoepen komt. Ik ben blij verrast. Ik had ook wel het idee dat ik een slankere taille had, maar ik dacht dat dit kwam door het gevoel van de hoela hoep om mijn taille.

Want door het hoela hoepen word je je echt bewust van je taille.

Welke hoela hoep gebruikte ik?

Denk je nu:

‘Ik moet ook een hoela hoep, maar welke?!’

Dan is het misschien handig om te weten waar ik de mijne kocht vorig jaar. Dat was bij fitnesshoelahoep.com. Ik vind hun website drie keer niks. Als je er komt zie je een dame in ondergoed met een hoela hoep. En ik vind de layout erg druk. Maar hun service was verder prima, en ik kreeg de hoela hoep al snel thuisbezorgd.

Waarom ik mijn hoela hoep bij hen kocht weet ik eigenlijk niet meer. Waarschijnlijk stonden ze gewoon op de eerste plaats in de zoekresultaten of zo, en vond ik de prijs goed genoeg.

Een uitgebreide review van deze hoela hoep vind je op mijn blog Ren mama, ren.

Welke effecten merk jij van hoela hoepen?

Similar Posts

40 Comments

 1. weet je wat ik me nu af vraag.(ik heb nl ook een hoepel gehad maar vond t ook niet prettig die ribbels enz) zou je door te hoepelen zonder hoepel ook zo n effect kunnen bereiken?

 2. Mijn reactie is ergens ‘verdwenen’. Mijn ervaring met een hoelahoep is dat het me te pijnlijk is. Ik begin er niet meer aan. Gelukkig heb ik nog een heel slanke taille en mijn buik kan er ook nog mee door. Eerlijk gezegd is dat zeer waarschijnlijk een kwestie van geluk hebben :-)

 3. Wat goed van je! Maar zoals ik lees ga je ook hardlopen. Dus zou alleen hoelahoepen ook werken? Ik ben wel benieuwd of het bij mij ook zou werken. In de avond is mijn buik zo bol. Dan lijk ik wel zwanger.

 4. Op mijn blog vertelde onlangs ook al iemand dat ze zo veel slanker geworden was in de taille door het hoelahoepen. Ik liep meteen naar de Bart Smit, maar toen ik daar stond, dacht ik: Misschien is dit toch niet de juiste hoelahoep? Nu ik die site waarnaar jij verwijst heb bekeken, denk ik dat ik gewoon zo’n speelgeoddingetje aanschaf om eerst eens mee te proberen. Want zo op het eerste gezicht vind ik die fitness hoelahoepen (of hoe zeg je dat?) toch wel een beetje prijzig.

  1. Ja, ze zijn een stuk duurder dan de hoela hoeps van bijvoorbeeld Bart Smit.

   Het verschil is dat zo’n fitness hoela hoep een stuk zwaarder is en die ribbels heeft. En het rare is dat het gewicht het juist mákkelijker maakt om te hoela hoepen.

   In die zin zou je dus kunnen denken: ‘Ik neem zo’n lichte kinder hoela hoep want dat is moeilijker, en doet dus vast veel meer.’

 5. Euhmm.. Je taille wordt niet slanker door hoelahoepen. Ik lees dat je hardloopt? Ws let je op je voeding ook?? Aangezien je alleen afvalt als je minder binnenkrijgt dan je nodig hebt.het Is onmogelijk om op 1 plek specifiek door 1 oefening af te vallen. Het Is wel goed voor flexibiliteit in je rug en heupen.

  1. Ja, maar ik loop al 14 jaar hard Carina. Dat was dus niet wat ik anders heb gedaan. Ik ben niet meer of sneller gaan hardlopen. Het enige verschil is het hoela hoepen : )

 6. Ik moet dan eerst oefenen, want ik kan het niet meer! En ik weet niet of ik het kan volhouden, want eerst begin ik enthousiast en dan verslater ik ‘t….

  1. Dat is een bekend fenomeen. De oplossing is een ‘haakje’ in jezelf vinden dat je motiveert. Als je een jas ophangt aan de muur en er zit geen haakje valt hij op de grond.

   Ik heb altijd de schurft gehad aan sport, maar doordat mijn toenmalige kraamhulp zei dat ze van hardlopen zo rustig werd, ben ik het ook gaan doen. Dat was mijn ‘haakje’!

 7. Ik heb het serieus geprobeerd paar jaar geleden, instructiefilmpjes bekeken mar het is niet gelukt helaas.

  1. Ik geloofde er eerlijk gezegd ook niet veel van. Altijd die wondermiddeltjes… Ze werken nooit. Maar ik moet toegeven dat het hoela hoepen wel degelijk verschil heeft gemaakt. Tot mijn eigen verbazing.

  1. Volgens mij wel! Ik wil mezelf bijvoorbeeld ook leren om de rechterkant uit te hoela hoepen. Dat kan ik nu totaal niet. Misschien helpt het jou wel om een andere kant uit te hoela hoepen?

 8. bij mijn x box training is ook een hoela hoep warming up. Ik denk eigenlijk dat het meer de beweging is. Je hebt niet meer gemeten voordat je voor de 2e keer begon?
  Ik ga het wel zonder hoepel proberen, vind ze ook best duur en ik heb nooit die hoepel rond mijn taille kunnen houden.

  1. Nee, ik was te laks om weer te gaan meten moet ik bekennen. En omdat ik de vorige keer niet had doorgezet had ik er eerst ook niet zoveel vertrouwen in dat het nu wel zou lukken.

 9. Ik heb ook een hoepel gekocht en ben er eigenlijk vrij snel mee gestopt door de pijnlijke blauwe vlekken. Maar ik voelde wel dat mijn buikspieren hadden moeten werken. Misschien moet ik gewoon een goede waisttrainer kopen voor tijdens het hoepelen want zo te zien kan je er wel mooie resultaten mee halen! :-)

 10. Ik heb er nu ook een blog over???????????? ik merk nog geen verschil in cm maar nadat mijn rug weer zwak was moest ik weer helemaal opnieuw beginnen.

 11. Ik heb via jouw linkje zo’n hoepel gekocht gisterenavond. Ik zocht er al een poosje een. Hij komt straks al binnen!

 12. Aha, je doet er ook hardlopen bij en dat is echt niets voor mij. Ben benieuwd of men ook kan afslanken met alleen hoelahoepen… (en wat op je voeding letten). Als kind kon ik het goed, hoelahoepen, maar of me dat met dit figuur ook nog zou lukken…. heb er een tijd geleden naar gegoogled, wat zo’n ding kost. De goedkoopste was iets van 14 euro. Dat is nog te doen. Durfde het toen gewoon niet aan.

  1. Afvallen met alleen hoela hoepen zie ik nog niet zo heel gauw gebeuren. Tenzij je het in een flink tempo een uur per dag doet misschien?

   Maar centimeters verliezen, daar geloof ik dus wel in dat dit kan met hoela hoepen.

 13. Ik heb er nu ook een gekocht. Heb wel een aantal filmpjes op youtube moeten bekijken voordat ik die hoepel aan het hoepelen kreeg zeg maar. Opbouwen is wel verstandig, die ribbels voel je wel tegen je buikspieren. Heb hem ook gekocht omdat sterkere buikspieren ook weer goed voor mijn zwakke rug zijn. Als mijn taille dan ook nog afslankt is het helemaal te gek !

  Groetjes Annamarie

  1. Dat opbouwen raad ik ook wel aan inderdaad. Vorig jaar ging ik gelijk 20 minuten hoela hoepen. Ik denk dat dit destijds er ook voor zorgde dat ik het niet volhield.

   Nu ik dagelijks 10 minuten doe gaat het prima en heb ik ook geen blauwe plekken meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.