Hoe zet je je eigen foto of plaatje naast je comment?

gravatar makenHeb jij je wel eens afgevraagd hoe andere bezoekers zo’n leuke foto naast hun comment krijgen? Zo’n foto of plaatje heet een gravatar. Dat staat voor Globally Recognized Avatar. Een gravatar is een grafische representatie van iemand. Hier op Huisvlijt krijg je een soort monstertje te zien als gravatar, als je zelf geen gravatar hebt.

Kijk maar:

gravatar

In de afbeelding bovenin deze post zie je dat ik zo’n gravatar heb, en Madelon van Waymadi ook. Maar Bespaarzuinig krijgt een standaard plaatje. Toch kan zij ook een eigen afbeelding hebben als ze wil!

Ook als je geen blog hebt kun je een eigen foto of afbeelding bij je comments krijgen. En het kost je niets. Alleen 2 minuten van je tijd.

Stappenplan om een foto naast je comment te krijgen!

1. Ga naar www.gravatar.com

2. Klik op de knop ‘Create your own gravatar’.

gravatar maken

3. Vul je gebruikersnaam, emailadres in, en kies een wachtwoord. Je emailadres wordt gebruikt om in de toekomst je foto bij je comments te zetten. Er is dus een kopping tussen je emailadres en je gravatar.

gravatar

4. Klik vervolgens op Sign up

5. Nu krijg je een mailtje om te bevestigen dat je een account wilt. Klik op de link Activate in your Account in je mailtje.

gravatar

6. Nu ga je je afbeelding of foto toevoegen!

gravatar

Zoals je ziet kun je op 4 verschillende manieren een plaatje kiezen. Je kunt zelfs ter plekke een foto van jezelf maken als je een webcam hebt.

Wil je weten of het heeft gewerkt? Laat dan hier een comment achter op deze post. Als het goed is, zie je nu je foto of afbeelding bij je comment staan!

Heb jij een gravatar?

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik heb een gravatar, maar als ik die gebruik dan word er gelinkt naar een site waar ik één keer een stukje op heb geschreven. Dus ik gebruik hem niet ;)

  1. Dat snap ik Daantje! Kun je inloggen op gravatar.com? Als je naar My Profile gaat, kun je klikken op Websites. En dan kun je websites die niet bij jou horen weghalen.

 2. Dank je voor de tip! Alleen werkt het voor mij weer niet zo simpel he….
  Alle foto’s komen op zijn kop te staan!
  Nou ja… misschien vandaag nog maar een leuke foto maken terwijl ik op mijn handen sta of zo.

  Het is echt al heel knap dat het me lukt om foto’s op mijn blog te plaatsen… ;-)

  Je gaat nog wel merken of het met die avatar gelukt is (of niet)

 3. Bedankt voor de tip, zet er niet al te moeilijk uit. Ik heb me al eens afgevraagd hoe het kwam dat sommigen een foto hebben en anderen zo ‘n leuk monstertje. Ik ga hier binnenkort mee aan de slag.

 4. Ik weet niet of ik het zo fijn vind om met mijn mailadres te worden gelinkt, maar ik vind die lelijke monstertjes helemaal niets!

 5. Ik heb daar wel een account, maar ik weet eigenlijk niet of hij bij jou zichtbaar wordt. Dus zo ja, dan doe ik iets goeds. Zo nee, dan moet ik eens op zoek naar wat er misgaat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.