Reacties

Hoe vaak moet je naar de tandarts? + mijn jaarlijkse tandartskosten — 9 reacties

 1. Ik ga een keer per jaar. Gelukkig nooit last van tandsteen. Wel van gevoelige tanden en daar krijg ik dan een lakje voor.
  Ik heb sws een aanvullende verzekering voor complementair geneeskunde en daardoor betaal ik dus alleen dat lakje. Euro of 8 geloof ik :)
  Echtgenoot heeft geen aanvullende verzekering en lastigere tanden dus die kost soms een stuk meer! Ook hij gaat eens per jaar.

 2. ik ga eens per jaar. Nadat mijn oude tandarts met pensioen ging ben ik een tijdje bij verschillende tandartspraktijken geweest. Er zijn enorme verschillen tussen de praktijken wat betreft advies en kosten. IK heb nu weer een goede praktijk gevonden en vertrouw op het advies van de tandartsen daar.
  Mij gebit is redelijk goed en heb geen aparte tandartsverzekering

 3. Ik ga 2 keer per jaar. Ik heb een zwak gebit (had al gaatjes in mijn melkgebit terwijl ik heel trouw poetste en geen zoetigheid lustte). Heb een tandarts die alles goed bespreekt, uitlegt wat hij verwacht dat er de komende tijd gebeuren moet, daar netjes een offerte voor mee geeft. Ik betaal voor periodieke controle en gebitsreiniging precies dezelfde bedragen als jij. De 21 euro worden volledig vergoed door mijn zorgverzekeraar, voor de reiniging betaal ik 4,96 eigen risico.

 4. Ik ga 2 keer per jaar naar de mondhygiëniste die tandplak etc. verwijderd. Bij één van deze twee bezoeken komt de tandarts er even bij om controle te doen. Als er wat gedaan moet worden, wordt er een extra afspraak gemaakt. Ik heb geen tandartsverzekering. Mijn kosten zijn tot nu toe steeds lager dan de dekking van een verzekering dus is het niet nodig. Bevalt mij goed zo.

 5. Ik heb aanvullend verzekerd maar heb eigenlijk nooit iets tot nu toe gehad . Wel handig voor als er wel wat is. Soms moeten er wel foto’s gemaakt worden of gebitsreiniging

 6. Ik ga eens per jaar of eens per 2 jaar naar de tandarts.
  Ong 3/4 x p/j ga ik naar de mondhygieniste voor een gebit en pockerreiniging. kosten a 60e
  Ik ben verzekerd voor de tandarts, wat dit kost, heb geen idee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>