Reacties

Hoe vaak geef jij jezelf een 'break'? — 22 reacties

 1. Ik heb mezelf laatst dus een massage gegund. Dat vond ik een hele goede break waar ik wel weer even op heb kunnen teren. Maar breaks zijn voor mij ook momenten die ik heb met vrienden/vriendinnen. Donderdag a.s. hebben ik een avondje dineren + film met een groepje moeders (mental note: oppas regelen).

  Op dagbasis is het lekker lezen of mijn favo tv serie kijken. Zoonlief gaat naarbed rond 18:00 uur. Dus dan hebben manlief en ik de avond voor onszelf. Manlief gaat vaak naar bed rond 22:30 uur en ik pas rond 00:30 uur. Dus tijd genoeg voor mezelf :)

 2. Na bijna elke klus ga ik even zitten. Bij kleine klusjes kan ik soms wel wat meer achter elkaar doen. Dat doe ik vanwege de chronische vermoeidheid die ik heb. Ik houd het niet vol als ik te lang doorga of het duurt langer voordat ik herstel als ik niet naar mezelf luister.

  • Wel fijn dat je op die manier toch veel klusjes gedaan kunt krijgen VeggieMo. Je krijgt zo vast een mooi evenwicht tussen activiteit en rust.

 3. Ik break veel meer dan vroeger. Toch vergeet ik het weleens soms, maar er is ook zo veel te doen en gaat nooit stoppen. Als vrouw die werkt en ook moeders is. Break is zeker belangrijk.

 4. Ontbijt is ook break en lunch.
  Theepauze m.i ook.
  Of zie je dat niet zo.

  Verder break,s als ik zin heb.
  Tijd aan mezelf.

  Als ik de ene dag veel break die ik de andere dag meer.????

  • Ontbijt zie ik niet als een break. Meer als iets noodzakelijks dat ik ook nog even moet doen eigenlijk. Maar je hebt wel een goed punt: een maaltijd kan een fijne pauze zijn.

 5. Wat goed om voor je break de wekker te zetten. Wat deze tijd is zo maar voorbij.
  Maar je kan de timer ook gebruiken voor huishoudelijke klussen. Maar dan om je echt aan die tijd die je ervoor ingepland hebt te houden en niet eventjes wat leuks te gaan doen

 6. Heb sinds een tijdje mijn lunchpauze op het werk omgedoopt tot een echte break. Tijdens de pauze werd er veel door gediscussieerd over werk gerelateerde onderwerpen, dit brak me op, want ik werk al 9 uur, dus pauze van 30 minuten hoeft geen werkbespreking te worden. Nu trek ik me terug in een boek of ga een stuk wandelen in de omgeving.

 7. Bij mijn meestal de koffie en lunch tijd wel een break. Verder is het internetten eigenlijk ook wel een break omdat ik dan niet echt iets doe. En dat doe ik toch regelmatig :)

  • Internetten is voor mij soms ook een soort break. Bijvoorbeeld als ik op eBay ga kijken. Of als ik van mezelf leuke blog templates mag uitzoeken. Dan is het echt een break : )

 8. Ik zie mijn dagindeling niet op die manier. Tijdens mijn werk, wat afwisselend is en waarbij ik van geconcentreerd werk moet schakelen naar iets wat tussendoor komt, daar neem ik wel even 5 minuutjes om snel het nieuws te lezen, maar dat is niet altijd een echte break. Mijn lunchpauze schiet er vaak bij in omdat ik aan mijn buro blijft zitten de laatste tijd. Thuis ga ik even zitten als ik dorst heb, of ik lees de krant terwijl ik kook.
  Ik 'mijmer' vaak als ik naar mijn werk of naar huis reis, of wanneer ik de hond uitlaat. Maar dat zie ik dan weer niet als break. Wat is een break eigenlijk? Want ik heb echt niet het idee dat ik steeds maar bezig ben, dus misschien break ik wel de hele tijd?
  Of is een break soms als je alleen bent? Want dan heb ik net een hele week break achter de rug :) (Ik hoor Ross nou roepen: "We were ON A BREAK!")

 9. Wat goed dat je dit doet. Zo een kookwekker lijkt mij ook top werken. Ik zou dit ook moeten doen. Net als jij vind ik hardlopen heerlijk, telt het echt als me-time maar ik zou ook graag gewoon thuis een half uur rustig willen zitten.

  • Gewoon eens een half uurtje lekker zitten kan ik erg aanraden. Maar ik kan dat alleen als ik die dag dan eerst heb hardgelopen. Anders zit ik ook gewoon niet lekker.

 10. Ik neem de laatste drie maanden iedere dag een Reiki-break. Ik behandel mezelf, ongeveer een half uur lang. Meestal ergens tussen 13.00 u en 14.00 u maar soms als het niet uitkomt overdag doe ik dat tussen 19.00 u en 20.00 u. Dat zijn echt momenten waar ik naar toe leef en die veel innerlijke rust geven.
  Verder nemen we op kantoor regelmatig een koffiebreak, ook héél belangrijk ;)

  • Ik wist niet dat het mogelijk was jezelf met Reiki te behandelen. Ik heb wel gehoord van Reiki, maar wat efficiënt als je het gewoon bij jezelf kunt doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder