Het mysterie van de verdwijnende Ferrero bonbons

het mysterie

We kregen een tijdje geleden bezoek ter ere van de verjaardag van mijn man. Voor mij bracht het bezoek een doosje Ferrero Rocher bonbons mee dat ik blij verrast in ontvangst nam. Want zo'n doosje ziet er feestelijk uit, en ik houd niet van bonbons.

Ik houd meer van 'dunne chocola,' in de vorm van Sinterklazen, Pieten en Paashazen.

Dus ik hoefde niet bang te zijn dat ik ze in een onbewaakt moment allemaal tegelijk zou opvreten.

Handig als ik bezoek krijg!

'Die kan ik mooi presenteren als ik bezoek krijg!' dacht ik opgetogen. Want ik bied mijn bezoek altijd graag wat lekkers aan. en Ferrero Rocher bonbons ogen luxe. Bovendien zijn ze verpakt, en blijven daardoor lekker lang goed. Als het bezoek er niet van snoept, doe ik ze gewoon terug in het doosje voor een volgende keer.

In eerste instantie had ik de bonbons in het keukenkastje gezet. Maar toen kreeg ik een waarschuwing van mijn jongste dochter dat ze daar niet veilig stonden. Om die reden verhuisde ik het doosje naar mijn kledingkast.

Maar het was zo raar... het aantal bonbons was op geheimzinnige wijze gehalveerd! Van de 16 waren er nog maar 6 over.

Screen Shot 2020 01 20 at 14.49.01

En slechts twee werden er opgegeten door bezoek!

Wie oh, wie zat er stiekem te snoepen van mijn bonbons?

De lijst met verdachten!

Mijn man

Met stip op nummer 1 stond als verdachte Mijn Man. Hij zit namelijk nog wel eens 'even' achter mijn computer stomme filmpjes te kijken of virtuele ballonnen stuk te schieten. Bovendien bekende hij dit weekend dat hij weer 'zwaarder' is geworden.

9 20b79251f5

Mijn jongste dochter

Mijn jongste dochter stond ook hoog op de lijst van verdachten omdat ze gek is op chocola. Bovendien wist zij dat ik de bonbons had verplaatst.

Screen Shot 2020 01 20 at 14.29.30

Mijn jongste zoon

Hoewel mijn jongste zoon altijd zegt dat hij 'niet van chocola houdt,' maakte het feit dat hij in dit huis woont, hem toch een potentiële verdachte. Bovendien is hij met name 's avonds altijd op zoek naar snack en dingen om op te eten.

Screen Shot 2020 01 20 at 14.38.00

Een onbekende indringer

Mijn laatste theorie behelst een onbekende indringer, die op gezette tijden stiekem ons huis insluipt om dan van mijn Ferrero Rocher bonbons te snoepen.

Screen Shot 2020 01 20 at 14.34.41

De dader!

De dader bleek uiteindelijk mijn jongste dochter.

Ze heeft zichzelf aangegeven.

Similar Posts

18 Comments

  1. Chocolade heeft op veel mensen een aantrekking en kan ze verleiden tot het verdonkeremanen van het heerlijke goedje :)

  2. Je dochter zal er niet kunnen aan weerstaan hebben. Ze zijn dan ook superlekker. Spijtig dat ze zo duur zijn. Je betaald waarschijnlijk even veel voor de verpakking als voor de bonbons.

  3. Haha, gelukkig want stel je eens voor dat het toch een indringer was geweest.
    De doosjes zijn altijd welkom voor de hobby, je kunt er van alles in opbergen. Hans

  4. Echt geweldig zwarte balkje... Ik ben benieuwd wie straf krijgt? Chocolade is aanleiding graag om op te eten. Ziet ook lekker uit. Kan niet laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.