Reacties

Gedachtenexperiment over geld: wat kies jij? — 40 reacties

 1. ingewikkelde keuze: als werkelijk iedereen meer verdiend, dan zullen de prijzen toch stijgen en kun je krap komen te zitten. En hoe zit het met de aankoop van dat vreselijk leuke huis?

  Heb je twee keer zoveel als de rest, dan kan dat ook nadelig zijn in die zin dat anderen afgunstig kunnen zijn op je bezit of vinden dat jij alles maar moet betalen.

  Ik geloof toch dat ik ga voor wereld één vanwege het feit dat prijzen altijd reageren op de hoeveelheid geld die iedereen heeft. En dan heb ik dus liever meer dan gemiddeld ;-)

 2. Meer geld is zeker niet altijd gelukkiger, ik zou een middenweg kiezen, want je leert je toch altijd schikken naar je inkomen en ik probeer ook niet te kijken naar wat anderen allemaal verdienen of kopen.

 3. Wat een lastige keuze. Ik ga niet voor status, dus ik zou best wereld twee kunnen kiezen. Maar hoe is dat voor het milieu als mensen zoveel meer te besteden hebben.
  Ik ben ook benieuwd naar de prijzen in wereld twee. Als die hetzelfde zouden zijn als nu dan zou ik het wel heel veel geld vinden. Dan zou ik ons huis energieneutraal willen maken en heel comfortabel. Of wellicht verhuizen naar een ander land en een huis met een stuk land kopen en zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen leven.

 4. ...zolang ik genoeg geld heb om redelijk comfortabel te leven maakt het mij niet uit. Dus ik zou zowel in wereld 1 als in wereld 2 kunnen leven en kan niet kiezen :-(

 5. Wat een bijzonder experiment om over na te denken. Ik zou voor wereld 1 kiezen, ook omdat het mij de vrijheid geeft om iets voor een nader te kunnen doen. Als de rest meer heeft dan ik gevoelsmatig ook minder kunnen betekenen voor de ander

 6. Wereld 1, in mijn redenatie is wereld 2 helemaal niet fijn omdat alles duurder wordt als iedereen zoveel geld te besteden heeft. En dan kan ik het niet betalen omdat alles zo duur is!

 7. Ik sluit mij bij sommige mensen aan, wereld 2 zal toch niet zo leuk zijn, want als ze zien dat mensen meer geld hebben zullen ze alles ook duurder gaan maken en dan komen we toch in hetzelfde schuitje te zitten.

 8. Ik zou voor nummer 2 kiezen, ontslag nemen en lekker fulltime gaan reizen haha. Met 120.000 euro ben ik wel een paar jaar zoet! Lekker boeiend wat anderen op hun bankrekening hebben staan, zolang ik zelf maar genoeg heb voor de dingen die ik nodig heb/wil hebben.

 9. Wat een bijzonder onderwerp om over na te denken. Even in acht genomen dat in beide werelden alles even duur is, zou ik voor wereld twee gaan. Meer geld, maar minder dan de mensen om me heen. Status interesseert me niet zo, maar ik zou wel twee keer zo veel te besteden hebben als in wereld een. De wereld is mijn bucketlist, dus ik weet me wel raad met zo veel geld, en in wereld twee kan ik dus dubbel zo veel geld uitgeven aan reizen.

 10. Go ik zou het echt niet weten. vind beide werelden in mijn ogen niet echt ideaal om in te leven. Bij wereld 2 en 1 denk ik vooral aan jaloezie en ruzie. Dan zou ik liever een derde wereld nemen waar iedereen het zelfde heeft.

 11. Ik zie in mijn omgeving dat status erg belangrijk is, ik heb er echt helemaal niets mee. Zolang ik elke dag eten heb, fijn kan wonen en gezond blijf, vind ik het wel prima! Meer of minder dan een ander maakt me niks uit!

 12. Ik ga vior wereld 2. Ik hoef niet meer dan anderen te hebben en het zou fijn zijn als iedereen alles zou kunnen doen wat ze fijn vinden. En dat zonder geldzorgen. Daarom kies ik voor 2

 13. Ik ga vior wereld 2. Ik hoef niet meer dan anderen te hebben en het zou fijn zijn als iedereen alles zou kunnen doen wat ze fijn vinden. En dat zonder geldzorgen. Daarom kies ik voor wereld 2

 14. Ik merk dat ik mij wil focussen op precisie. En vraag mijzelf dan af. Hoe kan het dat de prijzen in beide werelden gelijk zijn. Hahaha. Ingewikkeld. Afijn, geld maakt niet gelukkig. Maar 120.000 klinkt toch als heel veel geld, waardoor ik echt zou kunnen doen wat ik wil. Dat doe ik nu eigenlijk ook al, maar de verdiensten zijn nog erg in opkomst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>