Foute kersttrui

Mark Darcy droeg er eentje in de eerste Bridget Jones film: een foute kersttrui . Een trui die zo lelijk is, dat hij weer leuk wordt.

Hier onder zie je het betreffende fragment, waarin Bridget Mark ontmoet! En zijn foute kersttrui.

Dit jaar worden ze overal verkocht! Ik zet er een aantal voor je op een rijtje!

Wat maakt een foute kersttrui zo fout?

Het heeft te maken met kitsch!

Kitsch = schijnkunst die niet aanslaat. Met veel versieringen en/of de verkeerde materialen, waarvan de meeste mensen denken dat het wansmaak is.

Een foute kersttrui zit vol kitscherige elementen. Dat is wat ze zo ‘fout’ maakt. Elementen van een foute kersttrui zijn dan ook:

 • Rendieren
 • Lichtjes
 • Kerstmannen
 • Zelfgebreid of in ieder geval die look
 • Besneeuwde huizen
 • Kinderlijke afbeeldingen op volwassen truien

Foute kerst trui 2014

foute kersttrui
9,95 bij de Lidl
foute kerst trui
29,95 bij Bonprix
foute kerst trui
29,95 bij Only
foute kersttruien
11,92 bij C&A
kersttrui
25,- bij de Primark
kersttrui eu
47,- bij kersttrui.eu
kersttrui Primark
21,- bij Primark. Met ingebouwde lichtjes!

 Zelf een foute kersttrui maken?

Als je goed bent in breien maak je zo even je eigen foute kersttrui! Op de site van De Telegraaf vind je het patroon van de rendiertrui van Mark Darcy!

Waarom is de foute kersttrui zo populair?

Waarom wordt iets wat zo uitbundig lelijk is, zo populair?

Ik denk dat het te maken heeft met de druk om er goed uit te zien. En een leuk leven te hebben. Is het dan niet heerlijk om daar even lak aan te hebben? En gewoon een superlelijke en foute kersttrui aan te trekken? Eventjes niet voldoen aan het heersende schoonheidsideaal.

Kerst stress

Daarnaast ervaren veel mensen Kerstmis als stressvol. Want als er een feest is waarvan je moet Genieten met hoofdletters dan is het kerstmis wel. De lat ligt behoorlijk hoog. Brigitte Kaandorp had het er ooit over in een conference. Ze vertelt daar over die blije gezinnen in de Margriet en Libelle. Met mannen in zo’n mooie witte kabeltrui. En dat het bij haar thuis nou nooit eens zo gaat als in de Margriet.

Trek dus gewoon in plaats van de klassieke witte kabeltrui, de meeste foute kerststrui aan!

Boek vol met foute kersttruien

Er is zelfs een heus boek over de foute kersttrui! Het heet het Ugly Christmas Party Book. Het is te koop bij bol.com voor 16,99.

Wat vind jij van het verschijnsel van de Foute Kersttrui?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik vind ze eigenlijk wel leuk, haha!
  Inderdaad zo lelijk dat ze wel leuk worden.
  Helaas zijn ze dit jaar helemaal in trek, want ik kan met de kerst onmogelijk in zo’n trui met mijn dikke buik, maar wellicht volgend jaar een herkansing! :)

 2. Ik vind die met het kerstmanlijf leuk :D
  Ik heb al vaker geschreven dat we niet aan kerst doen in ons gezin, maar anders zou ik het ook niet kopen. Ik vind de gedachte grappig, maar dan heb je een trui die eigenlijk alleen bij kerst past. Hoewel ik mezelf kennende, als ie heel warm is, dat ik hem toch vaak uit de kast pluk op dagen dat ik niemand bezoek/verwacht.

 3. Ik heb een poos terug in de primarkt met zo,n trui in mijn handen gestaan. Ik vond ze eigenlijk best heel leuk maar omdat het toen nog september was heb ik ze netjes terug gehangen.

 4. Vind ze afgrijselijk. En hier hoor je overall Ho Ho Ho. Bij de winkel staat een grote opgeblazen Santa, in die beweegt met starogen. Soms de neiging om het lek te prikken, mar ja maar niet doen. Trek nog liever een Hoodie aan zonder opdruk.
  Groet, Wilma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.