Foto op hout via Fotogeprint

foto op hout

Wie gaat er nog met een fotorolletje naar de fotograaf om het te laten ontwikkelen?

Of naar de Kruidvat of Hema? Sinds we onze foto’s bewaren of publiceren op Facebook, Pinterest, Instagram of ‘in the cloud’ moet een foto van goede huize komen om te worden omgezet in een blijvende en tástbare herinnering! En als je een foto al vereeuwigt in print, dan is dat niet per sé meer op (foto)papier.

Tegenwoordig kun je je foto laten afdrukken op materialen als hout, steigerhout, canvas, glas, aluminium of van dat spul voor tuinposters. Ik geef het eerlijk toe: als het op foto’s aankomt ben ik nogal laks. De meeste verlaten nooit de digitale wereld. Maar nu kreeg ik van Fotogeprint de mogelijkheid één gelukkige foto het eeuwige leven te geven.

Hier onder mijn ervaringen.

Fotogeprint: de website

Stap één was natuurlijk een bezoek aan de website. Net zoals de gemiddelde internetgebruiker ben ik nogal ongeduldig. Een site moet snel laden, en ik wil eigenlijk meteen kunnen zien hoe het moet. Want ik houd niet van gebruiksaanwijzingen. Ik was dan ook heel tevreden toen ik onmiddellijk duidelijke oranje knoppen zag met de tekst: ‘Bestel nu je foto’. Kijk, daar kan ik wat mee! Ik houd van dit soort ‘intuïtieve’ websites, waarbij je als bezoeker niet hoeft te zoeken of te lezen. Je wordt als het ware vanzelf de juiste kant op geleid.

webprint

Fotogeprint: het bestelproces

Ook de volgende pagina vond ik geweldig. Niet te veel tekst, en ik kon zelfs de foto simpelweg in het vierkantje slepen! Goed gedaan Fotogeprint! Dat leverde dit op:

webprint

Zoals je ziet kun je vervolgens keuzes maken wat betreft materiaal, verhouding, formaat en effect. Ook dit vond ik heel duidelijk vormgegeven. En de keuzes waren niet overweldigend veel. Helemaal goed. Ik koos voor een foto op hout.

Vervolgens kun je nog kiezen voor het verwijderen van rode ogen en een ophangset. Daarna kun je gaan afrekenen. Als je bestelling helemaal is afgerond krijg je via de mail een bevestiging van je bestelling.

De periode tussen bestellen en bezorgen

Heb je wel eens iets besteld, en dat je dan vervolgens niets meer hoort? En dat je je dan zorgen maakt of alles wel goed gaat? Die zorg hoef je bij Fotogeprint niet te hebben! Ik kreeg telkens een mailtje als mijn foto weer wat verder was!

Fotogeprint houd je goed op de hoogte zeg!

Ik kreeg de volgende updates:

 1. Een berichtje toen mijn foto ‘in druk’ was.
 2. Een berichtje toen mijn foto was verzonden.
 3. Een berichtje dat Fotogeprint mijn foto had overgedaan aan TransMission.
 4. Een berichtje van TransMission dat Fotogeprint mijn foto aan hen had overgedragen.
 5. Een berichtje van Transmission dat hun chauffeur bij me zou langs komen op vrijdag 10 juli tussen 12:50 en 14:50.

En inderdaad. Rond twee uur reed er een enorme vrachtwagen van TransMission voor. Daaruit klom een postbode met een klein pakketje. En dat was mijn foto.

Foto op hout van Fotogeprint: het resultaat

De foto kwam verpakt in een stevige kartonnen doos. De foto zelf was ook nog eens goed beschermd. Kijk maar:

fotogeprint

Toen ik de foto uitpakte was ik opnieuw prettig verrast. De kleuren zijn prachtig, en de foto voelt stevig en solide. Er zit zelfs een handig ophanghaakje aan de achterkant.

fotogeprint

 

Conclusie over Fotogeprint

Niets dan lof voor Fotogeprint! Laat me de manieren eens tellen waarop ik tevreden ben over Fotogeprint:

 • Hun website is duidelijk en wijst zich vanzelf, en daar houd ik van. (Bij Webprint is dit veel minder duidelijk)
 • Ze zijn betrouwbaar.
 • Ze zijn snel. ‘Binnen 5 werkdagen’ staat er op de site. Maar ik kreeg mijn foto dus al na 2 werkdagen.
 • Ze houden zich aan hun afspraak.
 • Ze houden me als klant goed op de hoogte.
 • Het eindresultaat is mooi!

In het woud van aanbieders om je foto’s op hout, canvas, glas etcetera te zetten vind ik Fotogeprint een echte aanrader.

Heb jij al wel eens foto’s op dit soort materiaal gezet? Hoe waren je ervaringen en bij welke aanbieder?

Similar Posts

18 Comments

 1. Ik heb nog geen foto’s laten afdrukken op hout. Wel op (plexi)glas en canvas. Ik laat nog steeds wel eens foto’s echt afdrukken op foto papier. Vooral van grote vakanties, zoals de zomervakantie. Die plak ik namelijk nog steeds in een foto album. Lekker ouderwets met bonnetjes er bij en handgeschreven tekst en uitleg.

 2. Haha… herkenbaar! Niet alleen met de digitale foto’s doe ik veel te weinig, maar ik heb zelfs nog een doos vol met papieren foto’s waarvan het voornemen al jaaaaaaren is om ze eens mooi in een album te plakken.
  Die site van ‘Fotogeprint’ lijkt me dan wel een uitkomst. Blij dat jij ‘m al getest hebt en dat ik weet dat ie vlot werkt. Ik zie er altijd zo tegenop om mijn weg te moeten zoeken op een voor mij onbekende site.

 3. Herkenbaar. Alle foto’s staan veilig op een externe harde schijf en dit ding gaat direct mee naar buiten als er ooit brand in huis.

  Mooi resultaat, ik vind het op hout erg mooi.

 4. Van glas, hout of canvas houd ik nog even afzijdig. Eerst maar eens de papieren foto’s van vroeger en belangrijker: een kinderboek voor de meisjes…. Oh, waar koop ik tijd? :-)
  Nu eerst op vakantie mijn nieuwe gadget proberen: een mini fotoprinter. Ik hoop dit jaar tijdens de vakantie al een album te kunnen maken :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.