Een goede daad per dag

kinderbijbelEr is narigheid in de wereld, maar ook veel moois! Zeker in Blogland. Zo stuurde Silliesullie mij een keer een exemplaar van de Flow! Gewoon, zo maar! En Ageeth schonk me een prachtige kop die ik had bewonderd op haar blog.

Ik vind dat inspirerend! En het maakt mij op mijn beurt aardiger en hulpvaardiger.

Een goede daad

Gisteren kreeg ik ook een kans om iemand anders een plezier te doen. Ik kreeg een mailtje van ene Natascha. Ze schreef dat ze op mijn blog Relimam een foto van mijn kinderbijbels had gezien. En eentje herkende ze uit haar jeugd. Helaas is die kinderbijbel verdwenen tijdens een verhuizing. Ze vroeg of ik haar kon mailen welke uitgeverij de bijbel had uitgegeven, en de auteur, zodat ze de kinderbijbel kon proberen te vinden. Ik rende naar mijn boekenkast, mailde haar de informatie, en ging koffie drinken met mijn oudste zoon in Varsseveld.

Laat ik eens even kijken…

Hij moest ook nog naar de kapper, en terwijl hij geknipt werd besloot ik even naar De Keerkring te lopen. Dat is een leuk kringloopwinkeltje dat georganiseerd is door de kerk. Ik liep daar rond en bedacht ineens: ‘ Hé, ik kan wel even kijken of ze toevallig die kinderbijbel hier hebben!’ En wat blijkt: hij stond er gewoon! Voor 1 euro nam ik hem mee.

Eenmaal thuis mailde ik Natascha met het goede nieuws en dat ik hem naar haar op wilde sturen. Ze reageerde heel blij, en daar werd ik weer heel blij van.

Ik zeg altijd tegen de kinderen: ‘Doe als het even kan elke dag in ieder geval 1 goede daad.’

Ik had een goede zaterdag. Ik gaf het goede voorbeeld aan mijn kinderen, ik maakte iemand blij, en ik werd er zelf ook blij van!

Welke warme gebaren heb jij recent gedaan of zelf ervaren?

Similar Posts

10 Comments

 1. Wat een lief gebaar inderdaad!!

  het laatste dat ik heb gedaan was in Barcelona. Ik ging aangifte doen van mijn gestolen telefoon en kwam een andere Nederlandse toeriste tegen die helemaal alleen was in Barcelona. Haar portemonnee was gestolen en ze zou de volgende dag pas geld krijgen. Toen heb ik Sander op pad gestuurd om in elk geval even wat te eten voor haar te halen. Ik vond het zó sneu dat haar vakantie zo moest beginnen :(

 2. Dat is precies dezelfde bijbel die wij vroeger thuis ook hadden… ik herken gelijk de tekening op de kaft… Wat leuk om deze hier weer tegen te komen…
  Fijne zondag verder nog,
  Liefs,
  Mirjam

 3. Wij hebben hier een “geef-buurt”.De ene buur geeft iets uit de moestuin. Als zaterdag mijn visite weg is,gaat de overgebleven boterkoek naar een altijd hongerige buurjongen. Heerlijk wonen is dat.

 4. Heerlijk is dat soms he?? De kringloop der dingen :-)
  Dat alles opeens zomaar als vanzelf op de juiste plek valt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.