Dingen waaraan ik niet graag mijn geld uitgeef

balen

Deze week schreef ik een post met 10 dingen waaraan ik met liefde mijn geld aan uitgeef. Daarop voortbordurend, vandaag een post over dingen waaraan ik juist helemaal niet graag mijn geld uitgeef. Van die dingen waarvan je baalt als je er geld aan moet besteden.

Dingen waaraan ik niet graag mijn geld uitgeef

 1. Water, gas en licht. Ik ben bij ons thuis degene die deze factuur betaalt. Hij is belangrijk, maar ik vind het zo'n saaie uitgave.
 2. Auto.
 3. Allerlei activiteiten voor school. Ik betaal altijd keurig het schoolgeld. Maar vervolgens word ik in de loop van het schooljaar regelmatig verrast met allerlei acceptgiro's voor uitstapjes op school. Natuurlijk zie ik daar de educatieve waarde van in, maar het zijn van die onverwachte kosten waarvan ik baal.
 4. Mijn bankpasje! Voor het hebben van een bankrekening bij de Rabobank en de mogelijkheid tot internetbankieren betaal ik 1,20 per maand. Veel is het niet, maar ik vind het een stomme uitgave.
 5. Mijn credit card. Mijn bijcard kost me 16,50 per jaar! Het is dat ik hem echt wel eens nodig heb, ander zegde ik hem onmiddellijk op. Wat een 'zondegeld'.
 6. Saaie dingen, zoals controle van onze cv-ketel.
 7. De belastingdienst. Ik vind hun brieven altijd zo stom: ik krijg gewoon daadwerkelijk een aankondiging per brief, dat ze een brief gaan sturen. En als zzp-er heb ik elk kwartaal te maken met de BTW-aangifte. Gelukkig helpt mijn vader, die vroeger register accountant was, mij daarmee. Want ik vind het een enorm gedoe.
 8. Boetes van de bibliotheek. Hier geef ik niet graag mijn geld aan uit, omdat ik het stom vind van mezelf dát ik een boete heb opgelopen. Het zou niet nodig zijn als ik niet zo laks was geweest. Nou is dit een uitgave die ik niet meer zal hebben, aangezien de bibliotheek boetes heeft afgeschaft onder het motto: Boete vrij, iedereen blij!
 9. Parkeergeld. Ik loop vaak liever een stukje dan dat ik veel geld betaal om te parkeren. Zo verdien ik mijn kopje koffie alvast terug : )

Waaraan geef jij niet graag je geld uit?

Bron afbeelding: Shutterstock.

Vergelijkbare berichten

35 reacties

  1. Mijn vader houdt me altijd voor dat het op zich een goed teken is als je veel moet betalen aan de Belastingdienst. Want dat betekent dat je goed gedraaid hebt.

   Maar het blijft best balen.

 1. Ik herken wat je schrijft. Gelukkig hoef ik geen bibliotheekboetes te betalen, die hebben ze hier afgeschaft. Wij hebben besloten de verwarming hoger te zetten in de koude maanden. Beter voor onze gezondheid en zo komen we leuker de winter door. Vanwege geld besparen zette ik de verwarming vaak lager dan comfortabel. Ik neem elke week de meterstanden op en dat zal wel ff slikken zijn ;-).

  1. Soms moet je inderdaad ook kiezen voor comfort VeggieMo. Misschien moet je de meterstanden minder vaak opnemen, zodat je er geen stress van krijgt? Of met je ogen dicht ; ) ?

 2. dierenarts kosten, onze oude kater werd deze zomer ziek en zieker, kosten in 8 weken tijd €600 en hij heeft het niet gehaald, het meest zure vond ik de eindafrekening, €85 euthanasie kat EN een controle van €36,50 kijk die controle vond ik niet leuk, we waren de weken ervoor ook geweest en er was geen controle maar alleen besluit van euthanasie want de kater leed pijn en kon geen eten meer binnen houden. Kortom die €36,50 vond ik echt niet eerlijk verdiend..
  verder vind ik bekeuringen krijgen het ergste wat er is, een paar jaar geleden op verzoek van winkelier die wilde uitladen onze auto waar we net uitstapten verzet en op de nieuwe plek kregen we een boete. Het was in een stad die we niet kenden en hebben het bord echt niet gezien..

  1. Inderdaad, een controle rekenen als je katje al ingeslapen gaat worden is echt belachelijk. Ik heb dat ook wel eens gehad en toen na een week, toen het goed gezakt was, een beleefde maar stellige mail gestuurd waarom ik dat niet terecht vond. Ik heb het geld dus terug gekregen met de excuses. Het lijkt raar, klagen met dit soort gelegenheden, maar gewoon doen. Ze weten toch al goed van rekenen dus dit is een belachelijke rekening.

  2. Dat is wel een nare kostenpost inderdaad Bieke. Zeker omdat je kater het niet gehaald heeft. Ineke's tip om te klagen over die 36,50 voor de controle zou ik zeker toepassen. Bij haar werkte het ook.

 3. Ja, parkeergeld! Vind ik ook zo zonde... ik probeer de auto ook meestal ergens neer te zetten waar het gratis is... dan maar een stukje lopen. Maar soms kom je er niet onderuit

 4. Parkeergeld inderdaad! Het lukt me gelukkig al jaren boetes te voorkomen want o, wat vind ik dat zondegeld.
  Ziektekosten, dan vooral eigen risico.
  En reparaties/onderhoud. Eigenlijk alles waarbij je geld uitgeeft denk ik waar je eigenlijk niets (leuks) voor terugkrijgt.

 5. Eigenlijk een beetje aan dezelfde dingen als jij. Is de Euroclix Mastercard misschien nog wat voor jou? Die is (dacht ik) €15, eerste jaar gratis en je spaart clix. Ik weet dat je met de BIJcard ook punten spaart, dus als dat voor jou meer oplevert is het het verschil in jaarbijdrage ms ook wel waard.

  Oh, wat ik ook een nare vind: verjaardagen. En dan vooral de verborgen kosten. Ik gun iedereen z'n cadeautje hoor, maar soms komen ze heel onverwacht, zeker als het bijvoorbeeld ook nog verkleedfeestjes zijn (waarvoor je weer iets moet kopen/huren, omdat het een thema is waarvan je niets hebt). En dan helemaal als het onder volwassenen is, dan is het (in mijn opinie) zo zinloos geld rondschuiven. Ik heb liever dat iemand gewoon komt, dat vind ik belangrijker dan ook nog geld krijgen.

  1. Dat is het uitzoeken waard LLMM! Bedankt voor de tip.

   Verkleedfeestjes voor volwassenen heb ik gelukkig eigenlijk nooit. Behalve dan de bruiloft van mijn jongste zus : )

 6. Misschien gek maar ik van het betalen van energiekosten en dat soort zaken niet erg. Het betekend dat ik in een rijk land woon met een fijn huisje waar alles aangesloten is, en dat vind ik persoonlijk veel meerwaarde hebben. Meer als het betalen van de kosten.

  Ik heb echter wel een hekel aan het betalen van parkeergeld, benzinegeld en geld voor het openbaar vervoer. Dus als het kan ga ik lopen of fietsen om dit soort zaken te vermijden. Nog beter voor de gezondheid ook. Ik woon echter in de stad en drie kwartier lopen van mijn werk, dus dan is dat ook goed uit te voeren.

  Verder probeer ik mijn kosten zoveel mogelijk te beperken en ook van de kosten van de dierenarts wordt ik minder blij. Wel weer fijn als mjn katje weer geholpen is door ze, dan dan weer wel. :)

 7. Belasting betaal je niet zonder reden. Van de voorzieningen die daarmee betaald worden maakt iedereen gebruik. Belasting betalen vind ik dan ook niet erg.
  Het zijn kleinere uitgaven waaraan ik me erger. Het geven van verjaardagscadeau's aan volwassenen. In mijn familie doen we dit allang niet meer. (Wel bloemen of bv, zelfgemaakte jam hoor.)
  En inderdaad, het betalen voor een bankpas en internetbankieren, het is te gek voor woorden. Daar verdienen de banken veel geld mee !

 8. Aan jouw lijstje is bijna niets toe te voegen behalve dan inderdaad ziektekosten. Zo stom dat je via je werkgever betaalt en zelf ook nog een flink bedrag in de maand afdraagt, en dat je vervolgens eerst je eigen risico kunt gaan dokken, om vervolgens nog allerlei zaken te moeten betalen. Echt stom. En dat komt altijd op een moment dat je het niet wilt missen.

 9. Schoenen voor de kinderen, ik wil graag dat ze goede schoenen hebben maar vind ze vaak wel erg duur! Daar baal ik dan wel even van.
  Verder heb ik met veel dingen niet zo'n moeite. Vind het meeste wel terecht.

 10. Ik vind de waterrekening zo ellendig. Die komt eens in de 3 maanden en ik vergeet het regelmatig. Daarbij vind ik water een levensbehoefte die in een land als het onze eigenlijk gratis hoort te zijn. Ik ben er zuinig mee en krijg ook weer geld terug, maar het blijft voor mij maar raar.

 11. En wat dacht je van incasso kosten.
  Met een wettelijke (gedekte) nominale kosten bedrag van
  wel € 45.-- Ook al heb je een openstaande nota van € 10.--
  even te laat betaald, dan ben je bij een overdracht naar een
  incasso bureau meteen voor de volle incasso kosten het haasje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.