Kleding verven: is dat nou moeilijk?

kleding verven

Ik had me er nog nooit aan gewaagd: kleding verven.

Het leek me linke soep, en bovendien had ik bij voorbaat al geen zin om de gebruiksaanwijzing te lezen.

Jurk verven

Maar nadat ik een veel te rode jurk kocht, die ook nog eens om me heen lubberde kocht, besloot ik te kijken of ik hem kon redden met een verfbeurt.

Op mijn review blog lees je mijn ervaringen met Dylon textielverf.

Similar Posts

29 Comments

 1. Kan daar geen reactie achter laten, dan maar hier :-)
  Ik ben altijd bang dat het geverfde kledingstuk nog lang af zal geven als ik t was met andere gekleurde was en zo de rest verpest, dus nee ik zal het niet zo snel doen. Kleding verven.

 2. Moeilijk is het zeker niet, maar ik heb het in het verleden een keer of wat gedaan en ik was steeds absoluut niet blij met het resultaat en de kleding kon alsnog weg. Ik doe het dus niet meer. Gewoon beter opletten met het kopen van kleding en om miskopen te vermijden: Ik heb misschien wel 20 jaar geleden een kleurtest laten doen door een deskundige. Sindsdien nooit meer een miskoop gedaan vanwege kleur. Dat heeft intussen heel wat geld bespaard.

 3. Ik snap eigenlijk niet dat je een jurk die om je heen lubbert uberhaupt gaat verven. Ik vind textielverf namelijk best duur en het resultaat valt altijd tegen vind ik.

 4. Ik kan op je andere blog niet reageren, maar ben wel benieuwd. Geeft het jurkje daarna nog af met wassen? En als je na een verf beurt je wasmachine weer gewoon gebruikt is er dan echt geen verf achter gebleven?

 5. Ik heb al een paar keer die textielverf van Dylon gebruikt maar enkel om afgewassen zwart terug nieuwer zwart te krijgen, dat lukt wel, maar altijd maar tijdelijk. De Dylan verf is tegenwoordig wel makkelijker in gebruik, vroeger moest je het zout ook nog eens apart bijvoegen, wat een rommel pfffft, vééél makkelijker nu!

  1. Ja, er waren ook nog varianten waar je moest mengen inderdaad. Maar er is nu dus ook een versie waarbij je het alleen maar in de trommel hoeft te doen : )

 6. Mijn moeder heeft vroeger nog de afgewassen zwarte jeansbroeken van mijn zus geverfd met zwarte textielverf. Ondanks ze de aanwijzingen op de verpakking goed navolgde, vervaagde de zwarte kleur terug na meerdere wasbeurten.
  Ze heeft ook eens een rok met vlekken op geverfd met beige textielverf en toen de rok droog was, zag hij er eerder kaki achtig uit en de vlekken waren precies nog meer zichtbaar of voor het verven. Sindsdien heeft ze geen textielverf mee gebruikt....
  Ik vind textielverf te duur : het resultaat weet je niet op voorhand en is toch niet blijvend. Ik geef daar geen geld aan uit.

  1. Balen dat de vlekken nog zichtbaar waren Liesbet. Maar het was het proberen waard vind ik. Je weet maar nooit. Als het wel was gelukt had je moeder er een prima rok voor terug.

 7. Ja, ik heb ook weleens kleding geverfd. Dan verzamelde ik alle marineblauwe of zwarte t shirts en verven maar.
  Liepen de kinderen en ik er weer een zomer keurig bij hihi.
  Goedkoper dan nieuwe kleding halen.

 8. Ik heb nog nooit iets geverfd, om de reden dat mocht het mislukken ik 10 euro dan ook weggegooid geld vind!

  Met een leuke (bloemetjes) sjaal en / of bv (licht grijs) vestje is de jurk ws draagbaar, zodat het donkerblauw niet de boventoon voert!

  Ik vind het een leuk model jurk.

  1. Het is ook een erg leuk model, daarom had ik hem gekocht. Hij is mij alleen veels te groot helaas. Inmiddels heb ik er iemand anders blij mee kunnen maken.

 9. Ik heb een vestje waar ik erg aan gehecht ben. Staat leuk, zit lekker en past bij al mijn broeken en rokjes. Het is een zwart katoenen vestje en 1 keer in de 2 á 3 jaar verf ik het in de wasmachine samen met t-shirts van man en mezelf en soms een zwarte broek. Het geeft na die tijd niet af, de wasmachine wordt weer goed schoon (de eerste keer was ik donkere handdoeken e.d.) Het is altijd goed gegaan!

 10. Ja hoor, ik verf wel eens kleding. Gaat prima! De eerste keer stond stond ik ook verbaasd naar die stiksels te kijken :-) Gelukkig misstonden ze niet. Ik heb het gedaan om donkere kleuren op te frissen (snel vervagen is niet mijn ervaring) of echt om de kleur te veranderen (bv. zodat een wit jurkje van de kinderen daarna ook in een ander seizoen gedragen kon worden). Het geeft daarna niet af in de wasmachine op andere kleding. Na de verfbeurt in de wasmachine is mijn eerste was altijd een donkere. Nooit problemen gehad!

 11. Ik heb al heeeel vaak kleding geverfd, vroeger gingen de Dylon potjes gewoon in een emmer met kokend water en roeren maar met een stok. In de wasmachine iets minder fijn, omdat de rubber rand meestal wordt meegeverfd. Tegenwoordig verf ik alleen iets als het echt donker (zwart) moet worden want inderdaad is de ervaring dat de kleur nooit zo wordt zoals je beoogd hebt.

  1. Roeren in een emmer met een stok is wat intimiderender dan de hele boel in de wasmachine mikken. Maar als de rubber rand anders wordt meegeverfd is het wel beter inderdaad. Bij mij bleef de rubberen rand gelukkig goed.

 12. Ik heb er wel eens aan gedacht om zwarte kleding die wat valer is geworden weer zwart te verven, maar ik durfde het ook nooit. Inderdaad toch bang dat er wat achter zou blijven in de wasmachine.. Maar als ik het hier zo lees zou ik het toch best eens kunnen proberen!

 13. ik heb een donkerblauw zomerjurkje wat enorm favoriet is! Deze heb ik nu al 5 jaar en iedere zomer verf ik em opnieuw zodat hij weer mooi donker is. Dit gaat echt prima!! Ook wel eens een broek van mijn man gedaan die vaal was geworden! Ik ben blij dat het bestaat, anders had ik m'n jurkje allang weg moeten gooien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.