Dead to me seizoen 3

dead to me recensie

Het was even wachten, twee jaar om precies te zijn, maar eindelijk was het daar dan toch: het derde seizoen van Dead to me.

Maar hoewel ik het opnieuw een leuke serie vond, is het derde seizoen in mijn beleving wel het minst mooie.

En het meest ‘donkere’.

Dead to me seizoen 3

Het probleem met series waarbij je een tijd moet wachten op een volgend seizoen is dat ik dan altijd vergeet wie ook alweer wie is, en wat er allemaal aan de hand was. Met dat handicap begon ik aan seizoen drie van Dead to me. Maar er was eigenlijk niet zoveel veranderd wat betreft de eerste twee seizoenen. De beide dames zitten nog steeds tot aan hun nek in de problemen, en er lijken alleen maar nieuwe problemen bij te komen. Hoe hard de dames ook proberen om ze op te lossen.

Dead to me: waar ging het ook alweer over?

Dead to me draait om de vriendschap van twee vrouwen, hoewel ze zo niet beginnen. Jen’s man is recent doodgereden door een onbekende automobilist die daarna is doorgereden. Op een rouwgroep ontmoet Jen Judy. Judy blijkt degene te zijn die de auto bestuurde waardoor Jens man stierf. Als Jen daarachter komt sterft hun prille vriendschap een snelle dood. Maar langzaam maar zeker komen de dames toch weer nader tot elkaar.

Domestic setting

Dead to me speelt zich af in een zogenoemde ‘domestic’ setting. Er zijn vrij alarmerende perikelen rondom Jen en Judy, en denk dan aan een ‘per ongeluk moord’ en zo. Jen vermoordt namelijk per ongeluk de ex van Judy.

Spoilers seizoen 3

In seizoen 3 proberen Judy en Jen het hoofd koel te houden nadat het lijk van Judy’s man Steve is gevonden. Ze maken zich zorgen dat zal uitkomen dat Jen het heeft gedaan. Ondertussen worden ze aangereden door de dronken broer van Steve die overigens een soort van liefdesrelatie heeft met Jen. Ook hij rijdt door na het ongeluk…. Maar het is zo’n ontwapenend type dat ik, en Jen en Judy het hem niet kwalijk nemen. Bovendien: Jen heeft zijn broer vermoord, dus tsja… Dan sta je niet zo sterk in het veroordelen van de daden van een ander.

Doe je uitstrijkje dames!

Wat ik een nare verhaallijn vond in seizoen 3 is dat Judy kanker krijgt. Dat had er van mij niet in gehoeven. Wel vond ik deze verhaallijn een enorm alarmsignaal voor vrouwen om toch vooral gehoor te geven aan de oproep voor een uitstrijkje! En als daarbij onrustige cellen worden gevonden absoluut een vervolgafspraak te maken. Als Judy dat had gedaan, was het heel anders gelopen.

Trailer

Mijn conclusie over Dead to me seizoen 3

Ik vond dit derde seizoen eigenlijk een beetje akelig. En ik sluit ook niet uit dat Jen nog een moord heeft gepleegd eerlijk gezegd. Eerlijk gezegd had ik het niet erg gevonden als ze seizoen 3 niet hadden gemaakt, en waren gestopt bij seizoen 2.

De verhaallijn en de vriendschap tussen Judy en Jen vond ik dit derde seizoen ook minder leuk.

Op IMDb krijgt Dead to me een 8. Voor de seizoenen 1 en 2 sluit ik me daarbij aan. Dit derde seizoen krijgt van mij een 6,7. Maar dat ligt aan mij denk ik, want alle recensies zijn verder juichend.

Dead to me seizoen 3 kijken

Dead to me seizoen 3 is nu te zien op Netflix! Elk seizoen bestaat uit 10 afleveringen. Dus als je nog niets gekeken hebt, heb je 30 afleveringen van ongeveer een half uur tegoed!

N.B. Er komt geen seizoen 4 van Dead to me! Ook omdat Christina Applegate de actrice die Jen speelt de diagnose MS kreeg.

Wat vind jij van de serie Dead to me?

Similar Posts

8 Comments

  1. Mijn echtgenoot keek deze serie en ik keek mee als ik in de stemming was. Vond het wel aardig om te zien, leuk gespeeld, maar op een gegeven moment dan heb ik genoeg van dat ‘van kwaad tot erger’ principe. Blijkbaar heb ik een onbedwingbare behoefte dat verhalen ook weer een min of meer goeie afloop hebben.

  2. Ik vind het wel een spannende serie… zo eentje die je zoveel mogelijk in één keer doorkijkt omdat je benieuwd bent hoe het verder gaat. Vooral het eerste seizoen vond ik leuk omdat er veel dingen gebeuren die je niet verwacht. Heel goed spelende actrices in de hoofdrol!
    groetjes, Alice K.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.