Controle bij zelfscankassa van Jumbo: goedmakertje

Controle snelkassa Jumbo

Bij de zelfscankassa van Jumbo kun je steeksproefsgewijs gecontroleerd worden. Ze kijken dan of je alle producten in je mandje gescand hebt.

Blozen bij controle

Ik begin altijd te blozen als ik zo'n steekproef krijg, en heb het gevoel alsof er op mijn voorhoofd het woord Dief verschijnt. Maar heus ik ben onschuldig! Ik zweer het! Het is me één keer overkomen dat ik inderdaad iets vergeten om te scannen. Dat vond ik toen erg genant.

via GIPHY

Drie keer gecontroleerd bij snelkassa? Goedmakertje

Hoe dan ook, bij onze Jumbo is het zo dat je bij de derde keer controle bij de snelkassa een goedmakertje krijgt! Zo kon het gebeuren dat mijn man een lekkere zak gemengd drop van Klene kreeg : )

Op de website van Jumbo wordt het goedmakertje niet vermeld. Dus ik vraag me af of dit alleen bij 'onze Jumbo' is?

Leestip: Zelfscan Albert Heijn verrassend moeilijk.

Wat zijn jouw ervaringen met controles bij snelkassa's? Heb je ze vaak? En zijn er bij jouw supermarkt ook goedmakertjes?

Similar Posts

41 Comments

 1. Eigenlijk,..

  Laten ze weten dat ze je van diefstal verdenken,.. anders doen ze het niet.

  Heel simpel...

  En dat jij je aangevallen voelt,... is dus helemaal niet zo gek.

  Je zou aangifte kunnen doen,... maar ja, dan staat die winkelchef voor "jan-joker",... Je mag niet zo maar....

  1. Ik krijg het ook altijd een beetje warm als ik controle krijg bij het zelfs Annen, maar snap wel dat het gedaan wordt
   Hè hebt nu eenmaal mensen die de verleiding niet kunnen weerstaan....
   Hier bij de AH heb je ook kassa's zonder personeel, waar je kunt afrekenen. Daar krijg je ook regelmatig controle. Dan gaat er een rood lampje branden en komt een cassiere een controle uitvoeren. Ben altijd wel weer blij als het goed is.

  1. Helemaal mee eens! Ik vind dat zelfscannen zó idioot! Voor de caissières, maar zeker ook voor de mensen voor wie contact met een echt mens zó belangrijk is!!!

 2. Het heeft wel wat die mening van Liesbeth, maar ik scan de boodschappen om niet te vaak alles in de handen te hebben, in de kar, dan op de band, weer in de kar... Ik vind scannen efficiënter.

  1. Ja Liesbeths mening is inderdaad interessant. Maar scannen is wel erg handig en je weet tijdens het boodschappen ook precies hoeveel geld je al kwijt bent. Dat vind ik allemaal erg handig.

 3. Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt omdat ik nogal een warhoofd ben .Trouwens hier bij de Jumbo hebben we geen zelf scan kassa,wel bij de AH in de omgeving maar ik speel lieve op veilig .Maar wel leuk zo'n goedmakertje

 4. O, ik zou ook gaan blozen hoor. En omdat ik dus bang ben dat ik iets vergeet of dat ik het niet snap, gebruik ik die scanners nooit. Ik ga nog 'ouderwets' naar de kassa. Ik ben trouwens wel benieuwd hoe ze weten dat je drie keer gecontroleerd bent?

 5. Ik moest eens bij de kassa mijn tas openen!
  De cassiere vond mij blijkbaar niet betrouwbaar overkomen..
  Ze wilde in mijn tas kijken en daarvoor niet opstaan, nee ik moest
  mijn tas uit de winkelwagen halen en openen en voor haar snuit houden,
  ongelooflijk..

  1. Hier hebben ze een tijd de regel gehad dat iedereen even de tas moest openen bij de kassa. Ondertussen zo’n gewoonte geworden dat ik het overal doe zo der gene

 6. Als ik alleen ben weet ik dat alles is gescand maar als we - mijn man en ik - soms wel eens samen boodschappen doen weet ik nooit zeker of echt alles is gescand en dus zweet ik peentjes bij een controle.

 7. Ik scan nooit zelf. Ik zorg dat de kassameisjes het werk waarvoor ze betaald worden kunnen blijven doen. Dat is beter dan werkloos zijn.

 8. O het is heel erg naar. Mijn man wordt er vaak tussen uit gepikt. En laatst was hij drie dingen vergeten te scannen. Hij vond het zo vervelend.

 9. Ik scan altijd bij de Jumbo en bij 5 stempels krijg je een aardigheidje. Ik sta al een hele tijd op 4 stempels en weet dus niet wat je krijgt.

 10. Als iedereen zelf gaat scannen verdwijnen er wéér een heleboel banen, ik doe er dus niet aan mee. Bovendien is het best makkelijk om iets te vergeten te scannen en dan heb je de poppen aan het dansen.

 11. Ik vind het zelfscannen een geweldige uitvinding. Het scannen is voor mij inmiddels een automatisme geworden 😀.
  Bij onze Jumbo kennen ze geen goedmakertjes helaas.

 12. Dat zelfscannen laat ik schieten. Ik vind het gezelliger om bij de mij bekende caissières af te rekenen. 'Alles goed, mevrouw? Ja hoor, bij jou ook?) Die ene keer in de week dat ik alle boodschappen doe heb ik daar gewoon tijd voor. Gelukkig zie ik in mijn eigen Appie dat er maar erg weinig mensen lopen te zelfscannen. Lijkt me ook stukken beter voor de werkgelegenheid.

 13. De zelfscankassa bepaalt de computer of je wordt gecontroleerd, als dus pech hebt kan dat vaker achterelkaar gebeuren.
  wel netjes het goedmakertje. Hans

 14. Bij onze Jumbo hebben ze een spaarkaart met stickertjes. Als-ie vol is krijg je een cake of zo. Mijn zegeltjes zwerven maanden door mijn portomonnee. Ik lever ze nooit in. Ik heb ook niet zo’n moeite met die controle. Want als je weet dat er toch nooit gecontroleerd wordt, zouden veel mensen smokkelen, denk ik.

 15. Je bent alleen een dief van je eigen portemonnee als je bij de Jumbo boodschappen doet!
  Bij de Lidl en de Aldi ben je veel goedkoper uit.

 16. Die controles zijn willekeurig, dat heeft niets te maken met of de caissière je verdacht vindt. Ik zelf-scan bijna altijd, en heb regelmatig controle. Altijd goed, gelukkig :) WIj krijgen stickers als de controle goed is en is de stickerkaart vol dan krijg je iets. Eerst waren dat stroopwafels - die lusten de jongens wel - maar nu zijn het suikerhartjes. Die hoeven we echt niet dus nu heb ik al een paar volle spaarkaarten en wacht ik tot ze wat lekkerders hebben :)) Bij de grotere Jumbo in de stad hebben ze trouwens geen goedmakertjes bij controle; volgens mij is het jumbo-afhankelijk.

 17. Bij ons kan je ook zien wat je krijgt, elke week wat anders (wel altijd Jumbo huismerk produkten!) Als je het niet wil, kan je wachten tot de volgende week!
  Ik vind het superleuk!! En als ik iets lekkers zie liggen, hoop ik op een controle!!😂

 18. Controle toeval denk het niet. Al 9 keer achter elkaar en na een half jaar 2 keer geweest en 2 maal controle. Die ze zelf veroorzaken door er een hand op de streepjescode te houden. Voormij is zelfscan erg handig ivm rolstoel en hulphond dat je zonder veel kracht langs de kassa kan. Helaas dit was de laatste keer bij de jumbo. Vind dit toch onder discriminatie vallen omdat ik ook regelmatig geweigerd word door mijn hulphond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.