|

Brandpreventie met een blusschort!

blusschort

Wist jij dat, als je een vlam in de pan dooft, je de schade kunt beperken tot wel 70%? Toch hebben de meeste Nederlanders geen blusdeken in huis. En tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik er daar één van ben.

Blusschort: altijd bij de hand!

Daarom ben ik erg enthousiast over het blusschort dat Interpolis heeft ontwikkeld. Dat is feitelijk nog veel handiger dan een blusdeken, want je hebt het altijd bij de hand. Als je een vlam in de pan ziet, dan ruk je je blusschort van het lijf en legt hem over de pan! Daar komt nog bij dat de blusschort groter is dan een gewone blusdeken.

Nu te bestellen in de preventiewinkel!

Vanaf eind november is het schort exclusief bij Interpolis verkrijgbaar via de preventiewinkel, maar je kunt het nu al bestellen. Als je het nu bestelt heb je het nog voor de kerstdagen in huis. Een uitstekend cadeau dus, voor het hele gezin.

De blusschort in actie!

In onderstaand filmpje zie je een relaxte meneer koken, en als hij even niet kijkt, vliegt de vlam in de pan! Het is verrassend hoe makkelijk hij de blusschort gebruikt om de vlam te doven.

Praktische informatie

Het blusschort kost 35,95 en wordt geleverd in de stoere kleuren taupe, en antraciet. Voor meer informatie, of om meteen te bestellen, surf je naar de preventiewinkel

Op zoek naar een gewone schort?

Ben jij je bewust van de gevaren in huis?

Op de speciale Facebookpagina, vind je een huis genaamd Villa Rampspoed dat je bewust maakt van mogelijke gevaren in huis! Lees ook mijn post Controle brandblusser.

Heb jij een blusdeken in huis?
Wat doe jij bij ‘vlam in de pan’?

Deze post werd gesponsord door Interpolis

Similar Posts

7 Comments

 1. Ik heb nog nooit de vlam in de pan gehad of bij iemand gezien of gehoord dat iemand het had. Behalve dan bewust, bij flamberen. Hoevaak komt het voor? vlam in de pan? Of brand bij het koken?
  Los daarvan moet ik wel bekennen dat ik wel het belang van een blusdeken zie. Gelukkig heb ik een stapeltje grote tafelkleden.

 2. Bij mij hangt een blusser en een deken in de trapkast. Ik heb nu boven ook een poederblusser hangen. Dom, want een co2 blusser is beter. Ik heb overal brand en rookalarmen hangen.
  Ik doe mijn best. Mijn certificaat van BHV-er hangt er ook bij. Het enige dat ik mis en dat ik ooit nog moet doen is een goede EHBO kist in de buurt.

 3. @Liesbeth, ik heb helaas een aantal keren de ‘vlam in de pan’ gehad, en niet omdat ik dat wilde. Een hele schrik. Zo’n blusschort lijkt me een goede oplossing. Vooral omdat je het altijd bij de hand hebt.

 4. Ik ben als de dood voor brand. Daarom heb ik in de keuken een blusdeken hangen en op verschillende andere plaatsen rookmelders, hittemelders, enzovoorts. Gelukkig heb ik nog geen vlam in de pan gehad, maar ik zet het gas ook nooit zo hoog. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet eens of dat scheelt, ik ga me er wel eens in verdiepen.

 5. Nooit vlam in de pan gehad, uitgezonderd de praktijkles scheikunde op de middelbare school (Spectaculair, compleet met wat er gebeurt als je met water probeert te blussen. De amanuensis heeft flink werk gehad van het schoonmaken van de zuurkast). Dus ja, blussen met een pannendeksel. We hebben trouwens ook een blusdeken, gekocht toen de kinderen interesse in koken begonnen te krijgen. Ipv schorten draag ik bij serieus koken liever een koksbuis, die houdt je mouwen en hals nl ook schoon.
  Tip: regelmatig afzuigkap schoonmaken. Je wilt niet dat er vlammen in een vette afzuig worden gezogen, dan gaat je keuken echt binnen no time in de fik.
  Groet, Loonlijstmama

 6. Ik heb een blusdeken in huis. Ligt in het laatje onder het fornuis.
  En zo’n blusschort zou voor mij helemaal niet handig zijn. Kook namelijk nooit met een schort aan.

  Liefs Wendy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.