Reacties

Brandpreventie met een blusschort! — 7 reacties

 1. Ik heb nog nooit de vlam in de pan gehad of bij iemand gezien of gehoord dat iemand het had. Behalve dan bewust, bij flamberen. Hoevaak komt het voor? vlam in de pan? Of brand bij het koken?
  Los daarvan moet ik wel bekennen dat ik wel het belang van een blusdeken zie. Gelukkig heb ik een stapeltje grote tafelkleden.

 2. Bij mij hangt een blusser en een deken in de trapkast. Ik heb nu boven ook een poederblusser hangen. Dom, want een co2 blusser is beter. Ik heb overal brand en rookalarmen hangen.
  Ik doe mijn best. Mijn certificaat van BHV-er hangt er ook bij. Het enige dat ik mis en dat ik ooit nog moet doen is een goede EHBO kist in de buurt.

 3. Ik ben als de dood voor brand. Daarom heb ik in de keuken een blusdeken hangen en op verschillende andere plaatsen rookmelders, hittemelders, enzovoorts. Gelukkig heb ik nog geen vlam in de pan gehad, maar ik zet het gas ook nooit zo hoog. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet eens of dat scheelt, ik ga me er wel eens in verdiepen.

 4. Nooit vlam in de pan gehad, uitgezonderd de praktijkles scheikunde op de middelbare school (Spectaculair, compleet met wat er gebeurt als je met water probeert te blussen. De amanuensis heeft flink werk gehad van het schoonmaken van de zuurkast). Dus ja, blussen met een pannendeksel. We hebben trouwens ook een blusdeken, gekocht toen de kinderen interesse in koken begonnen te krijgen. Ipv schorten draag ik bij serieus koken liever een koksbuis, die houdt je mouwen en hals nl ook schoon.
  Tip: regelmatig afzuigkap schoonmaken. Je wilt niet dat er vlammen in een vette afzuig worden gezogen, dan gaat je keuken echt binnen no time in de fik.
  Groet, Loonlijstmama

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder