Boektober: wat is dat nou weer?

boektober 2016

Ik kom het op allerlei blogs tegen: posts over Boektober.

Boektober: wat houdt dat nou weer in?

Boektober is een initiatief van Dagmar, de vrouw achter het blog Dagmar Valerie.

Waar het bij Boektober om gaat is dat je jezelf ten doel stelt om een bepaald aantal boeken te lezen in oktober.

Dat kan er maar eentje zijn, maar dat kunnen er natuurlijk ook 30 zijn. Net wat je zelf wilt. Wat dat betreft is Boektober een laagdrempelige challenge. Want je kunt hem zo moeilijk of makkelijk maken als je maar wilt.

Hoeveel boeken lees ík eigenlijk?

De challenge van Boektober zette me aan het denken.

‘Hoeveel boeken lees ik eigenlijk  per maand? Of per jaar?

Even afgaande op mijn blog over boeken lees ik minstens een boek per week. Want elke week publiceer ik daar een nieuwe boek review. Dat zijn 52 boeken per jaar.

Ik heb 604 boeken geleend sinds juni 2015

Maar in de praktijk zijn het er denk ik meer. Ik besloot daarom eens in te loggen bij de bibliotheek waar ik elke week twee keer kom. Daar zag ik dat ik sinds juni 2015:

 • 604 boeken heb geleend
 • 170 boeken heb gereserveerd

Dat zijn er nogal wat. Hoewel bij die 604 boeken ook tijdschriftenmappen zitten. In de afbeelding bovenin deze post zie je een screenshot van de boeken die ik de afgelopen maanden leende. Ik moet zeggen dat ik het wel handig vind om mijn leesgeschiedenis zo gemakkelijk te kunnen inzien op de site van de bibliotheek!

Ik hartje lezen!

Het mag duidelijk zijn dat ik erg van lezen houd. Ik lees alles wat los en vast zit. En afgezien van lezen voor het plezier, lees ik ook veel voor mijn blogs. En om nieuwe dingen te leren. Er gaat niets boven een boek om nieuwe werelden te ontdekken.

Doe jij mee aan boektober en zo ja met hoeveel boeken? Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per maand/jaar?

Similar Posts

31 Comments

 1. Jeetje wat veel! Sinds ik moeder ben komt het eigenlijk niet meer voor dat er voor ga zitten om een boek te lezen.. Ik zou het eigenlijk toch eens moeten doen!

 2. Wow jij leest veel! Vroeger las ik ook alles. Nu merk ik gewoon dat ik minder tijd heb en andere interesses. Ik doe dus ook niet mee aan boektober.

 3. Ik lees graag en veel maar lang niet zoveel als jou. Ik kom aan 130 uitleningen en 92 reserveringen.
  Hoe kom je aan de datum van juni 2015, kun je dat ergens aangeven ?

 4. Ik doe niet mee met Boektober, want ik lees zelf al ontzettend veel. Zeker sinds ik een e-reader heb. Boeken in alle categorieën en van alle lengten.
  Zelf heb ik, volgens mijn e-reader, het afgelopen jaar 43 boeken gelezen en dit terwijl ik aan het afstuderen was. Ik vind het nogal wat.

 5. Ik heb voorzichtig ingezet, dus ga voor 2 boeken. Ik neem er vaak niet genoeg tijd voor. Wel fijn dat zoiets ervoor zorgt om toch weer wat tijd te nemen om te lezen.

 6. Ik las er vandaag over. Ik vind het een leuk idee, Boektober, en denk dat ik er ook wel aan mee ga doen. Even wat meer de laptop uit en lekker met een boek op de bank.

 7. Het idee van lekker met een boek op de bank spreekt me echt aan, vooral nu het weer vroeger donker is. Het komt er in de praktijk bijna niet van. Ik wil wel graag meer gaan lezen en daarom doe ik nu wel mee met #boektober en dat met 4 boeken. Kijken of ik het ga halen en anders kan ik natuurlijk ook buiten oktober nog gaan lezen.

   1. Echt? Nou ik ben benieuwd naar de rest van het boek. Ben er al aan begonnen gisteravond. Erna heb ik nog even iets luchtigs gelezen (een chicklit) want door zo’n eng boek heb ik moeite met slapen.

 8. Ik doe graag mee, maar oh oh oh wat heb ik moeite met het volhouden. Dus voor mij is de challenge: überhaupt weer een boek pakken en er aan beginnen ;) hahaha Het mag duidelijk zijn dat ik het afgelopen half jaar geen letter heb gelezen hahaha

  1. Misschien is het als je eenmaal een boek hebt gepakt wel heel makkelijk. Het is natuurlijk wel de kunst om dan een boek te pakken dat je als het ware meteen het verhaal intrekt, zodat je ook echt verder wilt lezen.

 9. Dat is een flinke lijst. Leuk om zo terugte kijken!

  Ik ga proberen 4 boeken te lezen voor Boektober, al luister ik de laatste tijd vooral heel veel boeken. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik ongeveer 5 boeken per week gelezen.

  Hoeveel boeken ben jij van plan te gaan lezen? Want volgens mij heb je dat nog niet genoemd…

 10. Dat zijn veel boeken. Ik lees nu ook veel, maar die 604 ga ik never nooit halen. Mijn voorkeur gaat uit naar non fictie. De meeste fictie boeken zijn teveel verzonnen. De werkelijkheid is vaak veel gekker. Op dit moment lees ik het nieuwe boek van Maarten ‘t Hart een combi van non-fictie gecombineerd met fictie en veel humor en mooie zinnen.

  De boeken van Karin Slaughter zijn mooi geschreven. Maar het duurt te lang voordat de plot komt.

 11. Wow een echte lezer ben je ! Ik ben eerlijk had nog niet gehoord van Boektober. Wat een leuk initiatief. Helaas ben ik niet zo,n lezer alhoewel ik wel dol op boeken ben. Grappig want ik had me wel voorgenomen om nu eens echt dat ene boek uit te lezen. Dus dan doe ik eigenlijk stiekem toch mee met Boektober .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.