Reacties

Bh-bandjes: 5 tips — 34 reacties

 1. Ieuwww die plasticen bandjes :O Die zie je nog duidelijker zitten dan gewone bandjes.

  Trouwens, wist niet dat je nare tekens moest overtypen op mn blog! Ben aan het kijken hoe ik het kan verwijderen, net als jij heb k een vreselijke hekel aan die spambeveiliging!

  • Ik dacht je misschien allemaal spam had gehad Valhalla! En je merkt pas dat je die vervelende tekens moet typen als je niets meer kunt toevoegen aan een comment. Dus elke keer als ik een comment achterliet baalde ik van die tekens, maar had ook geen zin om nog een keer door al die hoepels te springen om nóg een comment achter te laten over de woordverificatie. Maar dit keer dacht ik er dus aan.

   Zou geweldig zijn, als ze verdwijnen, hoewel verder niemand er last van lijkt te hebben bijjou.

 2. Die plastic bandjes werken volgens mij voor geen meter. Ik heb ze 1x gehad, maar ze gaan idd zweten, je ziet ze nog even goed en ze blijven op een gegeven moment ook niet goed meer zitten. Ik stoor me zelf niet zo aan die bandjes, maar let wel altijd een beetje op kleur e.d. En je HOEFT ze van mij ook niet te zien, ik ga ze niet speciaal tentoonstellen oid.

 3. ja volgens mij mag het ook.
  Alleen dan moeten ze wel matchen zoveel gekleurde bh's tegenwoordig. Maar veel jongelui doen dit niet en dat vind ik geen gezicht ik match of mijn bh is niet zichtbaar. En die plastic bandjes zijn heel irritant. Maar dat schijn took persoonlijk te zijn.

 4. Ik was ook tiener in de jaren '80. Dus nu begrijp ik waarom ik dat nog steeds onwennig vind om te zien ;-)
  Ik doe het zelf dus nooit.

  Groetjes, VeggieMo

 5. Mogen? Ja, het mag natuurlijk wel van mij, maar ik vind het géén potje, dus loop zelf nooit met zichtbare en ook geen "onzichtbare" bandjes. Mijn tienerdochter krijgt dat eigenlijk ook met de paplepel ingegoten, dat ze bij het kopen van iets nieuws op de bandjes let.

  Ik koop eigenlijk bijna geen hemdjes met spagettibandjes, tenzij het ergens ónder terecht komt.

 6. Ik was ook een tiener in de jaren 80, wat heb ik geworsteld met strapless bh"s maar tegenwoordig zie ik overal bh's onderuit komen, vooral de niet passende zie ik te kust en te keur, en voor mij ook geen hemdjes met bandjes die niet matchen of passen.

 7. Ligt wel aan de gelegenheid..
  Gewoon in het dagelijks leven, vind ik het geen probleem. Beetje contrasterende kleur vind ik wel leuk.
  Het moet natuurlijk wel een leuk bh-tje zijn...
  Maar ja, ik begon pas bh's te dragen in de jaren 90, kan me er weinig over herinneren of het toen zichtbaar mocht of niet...? Naar housefeesten hoefde er in ieder geval niet eens een topje over....

 8. Iedereen doet maar lekker, maar mooi? Nee. Ik probeer het te matchen qua kleur of ik draag iets met bredere bandjes. En voor alle andere gevallen heb ik twee strapless bh's, een witte en een zwarte (voorgevormd, dan blijft het beter zitten). Ideaal!

 9. Mogen? Ieder moet doen wat die wil, maar het ziet er vaak niet uit. Ik kom uit een tijd dat je dat helemaal ´niet´ deed. Met zichtbare bh bandjes zou ik zeker niet bij mijn opa en oma binnen mogen komen. Mijn opa zou mij een ´straatmeid´ genoemd hebben. Oef.., dat was wat in die tijd, de jaren 70, die stempel wilde ik niet hebben. Maar nu? Nee ik draag zelf geen zichtbare bandjes.

 10. Ik vind dat je boven de 35 geen spagetti-topjes/jurkjes meer moet dragen (ik doe dat dus niet meer, vind mouwloos al niet fijn, dan moet het echt boven de dertig graden zijn!). Heb je dat probleem ook niet ;)

 11. In je eigen tuin vind ik het geen probleem, maar op straat vind ik het geen gezicht. Net zoiets als die mannen zonder shirt op straat en in de supermarkt...:(

 12. Leven en laten leven, ben 36 en heb geen extra stuk vel onder mijn arm dus lekker een hemdje.
  Zelf doe k een bijpassend bh tje aan.
  Maar boet me niet wat een ander aan heeft, als ze zich er lekker bij voelen prima toch.

 13. En dan ook nog aan die bandjes lopen plukken en er mee petsen.Blech

  Brrrr.Van die vrouwen die er o zo keurig uit zien in gestreken soms zelfs doorzichtige bloesjes en dan een te strakke of te slappe beha of onderbroek dragen.Waar door alles er aan alle kanten uit puilt en blubt.Veel geld uit gegeven aan de outfit:make up, schoenen en tassen enzo en een hoop herrie en air en er dan zo uit zien.Vreselijk als iemand haar zo nadrukkelijk manifesteert.Daar lekker bij voelen doet ze thuis maar.
  Hoef ik niet mee geconfronteerd te worden.Dat is te intiem.Ik ben zelfs zo erg dat toen ik ik bij een presentatie van een nieuwe huisarts zag dat ze zo,n strakke broek aan had dat je kon "liplezen"haar niet eens als huis arts zou willen.

  Terwijl ik het ook niet vind kunnen als vrouwen tegen mij aan zeuren dat ik alles hoor te scheren en dat dat te vies is om naar te kijken.Maar ik zal dan ook nooit zeuren ;-)

  • 'Liplezen'! Dat woord kende ik nog niet. Kostelijk! En ik snap ook helemaal wat je er mee bedoelt helaas. Niet erg professioneel voor zo'n nieuwe huisarts.

 14. Het hangt er van af waar: als tuin- en strandmode vind ik het prima kunnen, mits het een beetje past qua kleur en de bandjes van BH dezelfde dikte hebben als die van het hemdje. Dus geen brede huidskleurige, witte of zwarte banden. Voor het werk vind ik dat ondergoed altijd onzichtbaar moet zijn, dus altijd met minimaal korte mouw en geen donkere bh's onder een lichtgekleurde blouse. Zelf stoor ik me overigens ook aan diepe inkijk, met of zonder een M.arlies D.ekker achtige "I'm sexy and I know it" BH. Je moet je over je bureau kunnen buigen zonder aandrang om je decollete dicht te houden, zeg maar. De opmerking van Zena over mouwloos boven 35 vind ik wel interessant trouwens. Ik ben geneigd om ook daar te zeggen: wel strand, terras en tuin, niet in de winkel en nooit op het werk.
  In het verlengde van ouderwetse zedigheid: wie van jullie kan nog netjes "kruislings" op de fiets stappen zoals mijn moeder en haar generatie dat leerden? Ik heb het wegens gebrekkig evenwicht nooit kunnen leren maar zag het laatst wel in een docu over zwarte kousen dorpen. Dus er moeten nog dames zijn die de kunst beheersen (en hebben die dan ook een rokzadel?) Loonlijstmama

  • Kruislings op de fiets stappen, dat klinkt elegant! Hoe gaat dat? Ik denk niet dat ik het doe, want ik ga tussen mijn zadel en stuur staan, zet dan een voet een het pedaal, en hijs mezelf op het zadel. Maar dat kruislings lijkt me wel wat.

   Kun je eens uitleggen hoe dat moet?

  • Ja hoor , Ik kan het nog.:-) En zie het hier in het dorp in het Noorden dames van rond de vijftig en ouder het nog vaak doen.Zo staan ze dan te kletsen met al vast de ene poot al op de andere trapper.En hippen zo weg zonder rokzadel en "sportief gekleed" Nooit geweten dat dat "daar voor was "

   Er zijn trouwens nog veel youtube filmpjes te bekijken om te leren uit een auto te klimmen met high heels en een rok .Geweldig om daar een studie van te maken.

  • Bij "kruislings" opstappen ga je met beide benen links naast je fiets staan, zet je linker voet op de (linker) trapper en zet dan een aantal passen af met de rechtervoet. Als je wat vaart hebt, trek je je rechtervoet binnendoor naar de rechtertrapper en gaat dan zitten. Dit kan ook in spiegelbeeld uiteraard. Het ziet er heel elegant uit als het goed gebeurt, vooral met een langere rok aan. Je hebt een goed evenwichtsgevoel nodig en voldoende zelfvertrouwen. En daarnaast ook flink wat oefening misschien. Maar mijn moeder (nu 80) kon het en al onze buurvrouwen deden dat ook zo. Het ziet er zo gemakkelijk en vanzelfsprekend uit, van een afstandje [afgunstige blik]. Ikzelf stap net zo op als jij. LM

  • Als ik met twee kinderen op de fiets ben, stap ik altijd 'kruiselings' op. Gewoon omdat ik tussen het zitje en het stuur niet genoeg ruimte heb om mezelf op te hijsen. (Ik ben trouwens nog lang geen vijftig).

 15. Ik stap blijkbaar "kruiselings" op mijn fiets. Kende die benaming niet.
  Grappig dat velen ook anders opstappen...
  Hm, is het Belgisch misschien?
  Zomerse groetjes!
  (ik geniet van je blog, al jarenlang!)
  Chris

 16. Mijn Brabantse moeder zei altijd:"Ieder zunne meug ze de boer en hij kuste zun verken. Dus ook wat mij betreft mag iedereen de bandjes laten zien. Zelf vind ik het(tiener in de vijftiger jaren) niet mooi. Doorzichtige bandjes vind ik vervelend en breken gauw. Kreeg vorig jaar van oudste dochter een paar rode bandjes met glazen- en rodekralenbloemetjes eraan. Deze heb ik vorige week met de hitte aan m'n BH gehaakt en een topje met smalle bandjes aan gedaan. Het moet wel een beetje matchen.
  Groet Mieke

  • Wauw, dat moet een hele klus geweest zijn! Maar wel een goede oplossing ook. Het oogt wel veel netter in ieder geval. Petje af voor je moeder!

  • Goeie tip, ga ik doen bij een zomerjurkje met een hele wijde hals waarbij er steeds een schouder bloot valt (van nog een duur merk ook). Wordt het weer een presentabel geheel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder