Reacties

Bestaat 'gezellige drukte'? — 23 reacties

 1. Gezellige drukte is voor mij als de uitwonende kinderen aan komen waaien zoals afgelopen moederdag,het wordt me af en toe te stil met nog maar 1 thuiswonend kind.

  Op koniginnendag zijn we ooit naar Arnhem gegaan,je kon over de hoofden lopen,maar het ergst vind ik toch wel het blauwe Zweedse warenhuis,achter elkaar schuivelen naar de uitgang,als ik daar wat nodig heb bestel ik het online,wel zo rustig.

  • Dat klinkt niet prettig inderdaad Sterre. Bezorgt Ikea inmiddels ook? Of is het voordeel van van te voren bestellen dat je dan niet de hele winkel door hoeft?

  • Bestaat de gids nog? Kon het op hun website niet vinden. Vond ik altijd fijner dan de website. Bij I.K.E.A komen we zelden. Alleen als we al iets hebben uitgezocht thuis. Het is bij ons vandaan ook zeker een uur rijden om bij zo'n filiaal te komen en dat voor iemand die niet van shoppen houdt....;-)

  • Ja,Ikea bezorgt alles wat je op de website bestelt en een klein bedrag aan bezorgkosten heb ik er graag voor over,over het algemeen ben ik dan toch goedkoper uit.

 2. Ik heb ook zo'n hekel aan drukte. Ik ga het liefst shoppen op een doordeweekse ochtend buiten de schoolvakanties en rijd het liefst op wegen met slechts zo nu en dan een tegenligger ;-) ' t Is wel lastig, want ik voel me dus vaak genoodzaakt om thuis te blijven als ik ergens veel drukte verwacht, terwijl ik bijv. met dit hete weer graag verkoeling zou zoeken op het strand......

 3. Ik houd niet van gezellige drukte. Ik ga alleen boodschappen doen op tijden waarvan je mag. Erewachten dat het rustig is. En bij evenementen zul je mij ook niet vinden.
  Er is trouwens een heel goed boek 'Stil' van Susain Cain. Over introverte en extroverte mensen en vooral over de kracht van introverte mensen. Die laatsten krijgen energie en voelen zich fijn in kleine groepjes mensen of in een op een contact. Extroverte types krijgen energie van grote groepen mensen.

  • Dan ben ik bij uitstek een introvert mens. (Maar dat wist ik eigenlijk al wel. ;-)) Ik word altijd helemaal kriegel als het druk is en ik me voor m'n gevoel niet meer vrij kan bewegen. Koopzondagen, woonboulevards, het Zweedse warenhuis op hoogtijdgen.... ik mijd ze als de pest. Te veel gedoe en te veel prikkels.

 4. Overvol openbaar vervoer, rommelmarkten, warenhuizen daar kan ik slecht tegen en vallen voor mij niet onder de noemer gezellig druk. Het geroezemoes en al die mensen letterlijk dicht op je huid, ik vermijd het zoveel mogelijk. Gezellig druk is voor mij wanneer iedereen thuis is eventueel met vrienden en lekker ongedwongen wat aanrommelen en samen eten.

 5. Een beetje drukte buiten op straat kan ik wel hebben. Ik haak af als mensen in mijn ruimte zitten, de sfeer niet goed is of dat er 'per ongeluk' contact is. Als (veel) alcohol een rol gaat spelen ben ik ook snel weg.
  Toen de med.ia m.arkt in Utrecht net open was en ze daar iets goedkoop hadden dat ik nodig was ben ik gillend weer weg gerend. Je kon over de schappen kijken en je zag alleen maar mensen. Ik kon de uitgang niet meer zien. Dan word ik gek.

 6. Ik ben blij,dat ik vroeg naar de markt en de winkels kan. Of boodschappen doen voor de muziek van de kermis losbarst. Voor mij niets gezelligs aan drukte

 7. ik was vorige week op de altijd gezellige blauwvinger dag hier in de stad, nou ja de rommelmarkt ging nog wel, maar toen wou ik nog even op de braderie wat gedroogd fruit kopen bij een kraampje aan andere einde van de straat , ik wierp een blik op de mensenmassa, bedacht hoe warm het was en dacht toen bij me zelf ,nee laat maar, ik ben niet zo groot en in zon mensenmassa gecombineerd met de warmte voel ik mij totaal niet op mijn gemak en ben dus lekker naar huis gegaan, ga volgende week op herkansing en zorg dan dat ik lekker vroeg ben en hoop dat het dan nog wat rustiger is,

 8. Gezellige drukte..yeg..volgens mij bestaat dat ook niet. Ik vind dat een combi die voor mij niet leuk is. Ik vermijd zoveel mogelijk drukte, soms vind ik dat wel jammer dat het niet lukt maar als ik soms denk ik probeer het toch heb ik altijd spijt.
  Ik vind het snel druk , noem mijzelf geen graadmeter maar ik vind het tegenwoordig buiten al zo druk. Gillende radio"s uit auto"s , scheurende brommers, overal ruis...nee niets voor mij ;-(

  • Ja ik denk van wel. Die hebben meer behoefte om eens van zich af te schrijven (en onderwijl nog eens na te denken) of rustig te lezen terwijl extraverte mensen liever anderen opzoeken en zich werpen in de drukte.
   Maar het is maar een mening van mij hoor....

 9. Tja. Gezellige drukte is als het gezin helemaal in goede harmonie bij elkaar is. Daar kan ik erg van genieten.
  Maar verder ben ik net als jij... gauw te druk. Het belemmert mij in het denken.
  Wij gaan bijvoorbeeld graag een dagje naar het strand. Maar het leukst vind ik het dan als het niet zo druk is. Ook al is het dan minder mooi weer.

 10. Ik kan ook absoluut niet tegen drukte , waar dan ook.
  Hooggevoelig, in combi met m'n hoofd ( infarct, tia ) en epilepsie.
  Opgesloten ruimtes word ik echt angstig van en zeker overvolle winkel staten en winkels mij niet gezien.
  Soms moet je wel natuurlijk en probeer rustig tijdstip te vinden.

  Groet van Hilda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder