Reacties

Antibiotica tegen tekenbeet — 21 reacties

 1. Goed dat je dat gedAn hebt. Ik vroeg me al af of je niet beter langs de huisarts kon ivm het langer dan 24 uur die teek in je huid. Nederlandse artsen weten vaan minder dan Duitse. Mocht je alsnog klachten krijgen dan ben je daar waarschijnlijk beter af en gelukkig woon je niet heel ver van de grens.

  • Ja, lange leve thuisarts.nl. Ik wilde niet overdrijven, maar het stond daar zo duidelijk op geformuleerd dat ik wist dat ik toch even de dokter moest bellen.

 2. Bah,maar gelukkig ben je er snel bij. Mijn jongste zoon heeft ook ooit antibiotica gehad tegen lome. Ik kan me nog herinneren dat hij er heel moe van was.
  Succes met de AB en hopelijk is hiermee de kous af.

 3. Het bloedonderzoek na 7 weken is erop gericht om te constateren of je niet de ziekte van Lyme hebt opgelopen. De antibiotica die je van arts kreeg toegediend dient slechts om een overmaat van een gezonde tegenreactie van je lichaam tegen 'indringers' tegen te gaan. Maar dat bestrijdt niet de mogelijke consequenties. Moge het je goed gaan, maar gezien je verhaal denk ik dat je te laat gehandeld hebt. Een teek moet onmiddellijk verwijderd worden en er dient wat dat betreft een eenvoudige richtlijn van medici/technici te komen over hoe te handelen. Voor zover ik weet is het niet dat zo dat teken je bespringen vanuit bomen of struiken, maar is het verstandig om bij het gebukt verwijderen van afgevallen gebladerte en onkruid in je tuintje handschoenen aan te trekken en tot de hek gesloten kleding.

 4. Google is inderdaad vaak niet je vriend als het gaat om iets medisch. Bij elk kwaaltje sta je dan op het randje van de dood, ookal is het iets kleins. Fijn dat je antibiotica hebt gehad en over 7 weken weer gecheckt wordt!!

 5. Ik vond het al verdacht rood zien, want dat heb ik nog niet eerder gezien, ook was de teek al iets groter dan wanneer hij net op je huid gekomen zou zijn.
  Je bent er verder best snel bij geweest om naar de huisarts te gaan, dus hopelijk is het een storm in een glas water en heb je er na de antibiotica geen gevolgen meer van.

  Overigens kunnen teken zich wel degelijk uit bomen laten vallen, vlak langs een struik lopen kan er ook teek op je komen, in hoog gras.
  Mijn dochters en ik hadden destijds bosbessen geplukt, je kunt ze dus op allerlei manieren op je lichaam krijgen.
  Regelmatig controleren of laten controleren, want op je rug is het onmogelijk om zelf te zien ;)

  Groetjes Lily

  • Ja, ik loop nu echt minder prettig 's ochtends bij het hardlopen kan ik je zeggen. Brrr, ik ben nu steeds bang dat er teken op me vallen of springen.

  • Teken springen niet, maar laten zich vallen als je onder boom loopt of dicht langs een struik en in hoog gras kunnen ze op je kleding komen, waarna ze aan het wandelen gaan op zoek naar een sappig plekje...

   Als je met hardlopen op het gewone pad blijft en bomen\struiken wat ontwijkt, hoef je niet bang te zijn voor teken, maar let ook op met in de tuin werken, op het platteland heb je daar meer kans op.

   Groetjes Lily

 6. Vervelend zo'n tekenbeet met een kuur er achteraan voor je.
  Belangrijk is dat je je zoveel als mogelijk met kleding beschermd tijdens hardlopen en in de tuin werken.
  Ik merk dat wanneer ik in de zomer een kortere rok aan heb, blote benen en armen tijdens het wandelen en lopend in een bosrijk of een begroeid gebied dan altijd een soort van op mijn hoede ben en me realiseer o ja kans op teken!
  Toch kan ik net zo goed een tekenbeet oplopen wanneer ik een uurtje met de hond loop!

  • Het lastige vind ik dat ik het altijd zo heet krijg tijdens het hardlopen en tuinieren. Voor de teken is bedekkende kleding beter, maar qua warmte vind ik dat lastig.

 7. Even ter aanvulling, teken gaan (helaas) ook door je kleding heen.
  Onlangs gewandeld in het bos, en ik had 6 teken in mijn benen. (allemaal nog niet volgezogen gelukkig en geen klachten gekregen) maar ik had gewoon een legging aan..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder