Reacties

10 Leuke weetjes over trouwen — 37 reacties

 1. Heel erg, ik ben in september 20 jaar samen met mijn man en trouwen is voor mij nog steeds een papiertje. In 2005 hebben we een huis gekocht en om alles te regelen zijn we geregistreerd partner. Nu kun je zeggen, dat is toch hetzelfde, maar net niet helemaal en het belangrijkste, niet voor me gevoel. Ik wil(de) niet trouwen voor een fiscaal plaatje rondmaken, daarvoor moet je achter het feit trouwen staan. Dit doe ik niet. Ik hou zielsveel van mijn man, maar is niemand die mij kan vertellen dat een papiertje aangeeft hoeveel en er ook voor zorgt dat de relatie goed verloopt. Misschien een beetje krom gedacht, maar ik sta nu eenmaal achter mijn principes.

  • Trouwen klinkt zo als een echte gevoelskeuze. Voor mijn gevoel draagt het juist veel bij om getrouwd te zijn. Grappig die verschillen : )

 2. Ik vind het leuk om getrouwd te zijn. De trouwdag zelf was zonder veel sousa (wij hadden de gratis ochtend op het stadhuis met een feestje in meerdere delen - een zelfgekookt diner voor onze meest geliefde naasten) maar dat is ook niet waar het me om ging. De verbinding vind ik mooi.

 3. Trouwen kreeg ik van huis uit mee. Bij ons moest ik eerst getrouwd zijn voordat ik überhaupt de volgende stap met mijn vriend nam. Wij zaten in 2010 ook tussen die 75.000 paren die trouwden. ????

 4. Ik ben niet getrouwd, net als mijn meeste vriendinnen. Ik heb mezelf ook nooit echt in een trouwjurk gezien. Ik ben nu bijna 22 jaar samen met mijn vriend en hoeft het voor mij ook niet echt meer. Het geld geven we liever uit aan een mooie reis

 5. Wij zijn getrouwd. Inmiddels 18 jaar. En ik sta daar nog volledig achter. Ik vind het echt meerwaarde hebben. Ik ben liever vrouw van....., dan zijn vriendin. Dat vind ik veel vrijblijvender klinken.

 6. Wij gaan vandaag toevallig vandaag trouwen om 14:30!! Ik ben 45 en mijn aanstaande 55. Wij hebben een hele moeilijke periode van ziekte achter de rug en we vonden dat het tijd was om deze intense tijd, positief af te sluiten. En eerlijk gezegd ben ik ook liever vrouw van, dan zijn vriendin.

 7. Ik ben niet getrouwd maar we zijn op jonge leeftijd (ik 22, hij 21) wel een geregistreerd partnerschap aangegaan. Het was niet echt bepaald romantisch, maar meer een zakelijke transactie whahah. Nee even zonder gekkigheid, we hebben dat destijds besloten omdat mijn man toen nog bij defensie zat en op uitzending zou gaan. We wilden de dingen van te voren graag goed regelen voor het geval dat hij niet meer thuis zou komen. We willen nog steeds graag voor het ' echie' trouwen, maar vinden het behoorlijk duur.

 8. Ik ben nog net geen 40 nog nooit getrouwd geweest. Ik was nog nooit iemand tegen gekomen waarbij ik mezelf voor de rest van mijn leven wilde zijn. Nu wel iemand gevonden. Maar we kunnen het maar niet wens worden over hoe te trouwen. Hij wilt een formele trouwerij. Ik niet. Wie weet komt de dag er ooit. In een ding ben ik wel ouderwets. Hij moet mij vragen. De kinderen willen het maar wat graag. Ik stiekem ook.

  • LOL. Dat is ergens ook wel grappig: je wilt allebei trouwen, maar kunt het niet eens worden over het hoe. Ik ben benieuwd wat er uit komt uiteindelijk!

 9. Ik ben niet getrouwd en zou dit wel graag willen. Het is toch een bezegeling van de liefde tussen twee mensen. We hebben geen haast en wacht rustig af . Mijn partner is al eens getrouwd geweest dus snap hem ook????

 10. Was 8 jaar samen met mijn man en trouwde toen ik 24 was op de heetste dag van Juli in dat jaar. Lekker atypisch dus blijkbaar hahaha. Mijn zus gaat voorbeeld volgend jaar trouwen in het klein om pas binnen een paar jaar een groot feest te geven met ceremonie omdat het nu beter past. Ieder zijn ding :p

 11. Wij wilden een eigen stek (ik woonde bij mijn schoonouders in) en vonden dat we dan net zo goed konden trouwen. 18 en 20 jaar, zin in een feestje. Wat een risico hebben we genomen toen! Inmiddels zijn we bijna 26 jaar verder en onze trouwerij is een leuk verhaal waar onze kinderen steeds mee moeten lachen. 'Typisch ma en pa' zeggen ze dan????

 12. Ik ben niet getrouwd, bewust niet. Wel hebben we een koophuis en 2 kinderen maar daarvoor vonden wij het niet nodig te trouwen. Om elkaar de liefde te bewijzen, vonden wij het niet nodig om een 'boterbriefje' te hebben. Ik moet er wel bij vertellen, naarmate ik ouder word, is mijn idee over die 'eeuwige' verbintenis tussen elkaar wel wat veranderd.

 13. Wij zijn bewust 31 oktober getrouwd, vanwege Halloween. Geen thema bruiloft overigens ;) toevallig, ik ben ook op mijn 24e getrouwd! Voor mij voegt het huwelijk ook zeker wat toe naast alles wat meteen geregeld is bij bijvoorbeeld overlijden. Je hoort net even een beetje meer bij elkaar.

 14. Ik ben getrouwd in december omdat mijn moeder ernstig ziek was en wij hoopten dat zij er nog bij zou kunnen zijn. Helaas is dat niet gelukt. Zij stierf 12 dagen na ons huwelijk en dat heeft de herinnering aan onze trouwerij lang overschaduwd. Van het huwelijk zelf heb ik geen enkele spijt al zou ik er nu niet meer voor kiezen. Een handfasting zou nu meer bij ons-beide passen. Maar destijds trouwden wij in de kerk. Dat klopte toen voor ons. Twee jaar geleden waren we 25 jaar getrouwd. Dat hebben we groots gevierd en toen zijn we ook (eindelijk) op huwelijksreis gegaan.

 15. Voor mij is een huwelijk een vastere relatie dan een geregistreerd partnerschap. Alles kan en mag. Het maakt het bestaansrecht van een huwelijk lastiger.

  Als ik nu terugkijk naar mijn destijds drie weken voor het huwelijk afgebroken relatie. Dan ben ik verbaasd en zie ik dat mijn toenmalige partner erg op mijn vader leek. Met hem had ik een slechte band.
  De man in kwestie is nu een advocaat die altijd schuldigen bij staat. Daarin manipuleert hij. Dat doet hij ook privé.
  De keuze voor een partner wisselt met de jaren. Knap als je bij elkaar blijft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder