Reacties

Aargh! Had ik toch een teek! — 36 reacties

 1. Als je er op een dag dertig kan verwijderen van kinderen en huisdieren wordt het wat gewoner. Dit jaar valt het gelukkig heel erg mee! Hier veel teken met TBE, teekgedragen encefalitis.
  Die tekentang vind ik helemaal niets want je trekt makkelijk het lijf eruit waarna de kop erin blijft en voor kleine teekjes werkt ie helemaal niet.
  Ik gebruik een pincet met een scherpe punt (een soort hockeystickvorm met een scherpe punt) of de tekenkaart. (tekenkaart.nl). Daarna een beetje essentiele lavel- of teatreeolie erop.
  Hoop dat je teek geen gekke dingen gaat doen! Brr.

 2. Ik schreef al eerder, dat mijn dochters en ik een keer meer dan 20 teken hadden, gelukkig zonder gevolgen, maar toen was Lyme ook nog niet zo in het nieuws.

  Als ik eerlijk ben, vind ik het plekje wel verdacht rood uitzien, dus ik zou het goed in de gaten houden, goed, dat je ook een foto gemaakt hebt.

  Mijn laatste poes heeft een keer een volgezogen teek gehad, die toen een grootte had van een knikker, zo smerig!
  Zo'n volgezogen teek mag je ook niet doodtrappen, want dan schijnt hij de eitjes los te laten, maar wat ik ook probeerde, ik kreeg het beest nauwelijks dood, chloor, kokend water, noem maar op, het bleef in leven, waarna ik er de fik in gestoken heb: wat spiritus erover en de vlam erbij, waarna het einde oefening was.
  Brrr, echt nare beestjes!

  Groetjes Lily

  • Jeetje dat was wel een hardnekkig type zeg! Dat je hem echt moest verbranden.

   Twintig teken is echt heel veel. Daar zijn jullie zeker wel even druk mee geweest voordat ze allemaal weg waren.

 3. Bah, wat vies, hier nog nooit een teek gehad, kinderen ook nooit, de hond wel, maar ook niet veel, hij heeft er goed spul voor..
  En ik loop toch vaak in de bossen, maar als hij ingespoten is dan liggen ze op zijn vacht en pluk ik ze er zo uit.

 4. Ik heb er een gehad een keer in Duitsland op vakantie. Twee dagen later werd de plek dik en rood ( dus niet alleen een rode ring ) en ik voelde met koortsig. Enkele dagen later kreeg ik vreselijke hoofdpijn. De Duitse dokter wist er geen raad mee en zei dat het spannings hoofdpijn was. Maar eenmaal thuis ging ik gauw naar mijn eigen huisarts en die liet een test doen, en toen bleek toch dat ik besmet was. Gelijk kreeg ik een antibioticum kuur van twee weken. Dat alles is nu bijna 10 jaar geleden en ik hoop dat ik er geen last meer van krijg, want het is niet te testen want die antistoffen blijven in je bloed. Oja, die hoofdpijn ging gelukkig na 10 dagen over, want die was wel heel heftig, elke 6 uur twee paracetamol en nog......

 5. Ik heb ze ook meerdere malen gehad. Vies hè. Ik bewaar de teken altijd een periode in een potje. Stel dat ik ziek zou worden dan kunnen ze de teek bekijken. Weet niet of ik hier goed aan doe, maar kleine moeite.

 6. Iiieeew, zoals mijn dochtertje zou zeggen. Ik vind het er erg spannend uitzien moet ik je zeggen. Wel heel goed dat je erover schrijft, want ik moet bekennen dat ik niet altijd even goed kijk bij ons. Nu lopen we niet vaak in bossen rond of in hoog gras. Maar toch. Gelukkig dat je dochter 'm zag. Ik heb als kind ooit een teek in mijn arm gehad. Geen idee meer hoe of wat mijn moeder heeft gedaan. Blijkbaar is ie er wel uitgehaald (ik denk ook met een pincet). Ik zou een stuk alerter mogen zijn. Man en kind zijn nu naar een lokaal strandje. Vanavond maar even goed checken.

 7. Ja hoor! In de tuin werken is ook een boosdoener. Mijn zoon is heel secuur, dus als ik er zelf niet goed bij kan, vraag ik hem. En ik maak altijd een foto. Deze teek was klein, dan is de kans op infectie ook kleiner (hij heeft dan nog minder bacterien verzameld). Als ik eraan denk check ik mezelf na een dag buiten :-). Niet door laten afschrikken hoor. Gewoon rustig blijven en kalm handelen :-).

  • Ik ben best verbaasd dat ik er eentje had eigenlijk. Ik loop al 15 jaar hard, en woon al een hele tijd in het buitengebied. Maar nu had ik dus ineens een teek. En ik had eigenlijk niets bijzonders gedaan.

 8. Oooh dat is schrikken! Gelukkig dat je dochter hem zag! Ik moest ook vaak teken bij mijn hond weghalen maar nu met mijn kat nog geen gehad maar brrrr zo eng om op jezelf te hebben!

 9. Wat een gruwelverhaal! Ook dat je hem tijdens je hardlopen hebt opgelopen terwijl je niets bijzonders hebt gedaan. Ik heb er (gelukkig) nog nooit een gehad. Dappere dochter heb je. Ga je nog voor de zekerheid naar de huisarts?

  • Ik hoop niet dat ik hem tijdens het hardlopen heb opgelopen, maar ik sluit het niet uit. We wonen in het buitengebied dus ik loop door allerlei natuur natuurlijk...

 10. Ik heb tot nu toe 2 keer een teek gehad, beide mee naar huis genomen van een urbex trip in België. (Verlaten panden en locaties fotograferen.) Een zat op mijn been en de 2e op mijn rug. Een vriendin heeft ze verwijderd met de tekentang. Ik heb beide keren meteen de huisarts gebeld om er melding van te maken en met watervaste stift een kringetje om de beet getekend, zodat ik kon zien of er verandering zou zijn. Gelukkig goed afgelopen. De hondjes hebben ze gelukkig nog nooit gehad.

 11. Mijn dochter is er ooit mee thuisgekomen na een week bosklassen. Toch maar naar de dokter geweest want hij zat erg diep en was heel dik. Ze heeft een ab-kuur gehad omdat we niet konden zeggen hoelan dat beest er al zat. Verder enkele malen een teek verwijderd bij 1 van de honden en de kat. Ik verwijder ze levend en zet er dan al-tijd de fik in (gooi ze op de stenen en steek ze in brand met zo'n kaarsen-aansteekding????

 12. Ik word inmiddels expert in het verwijderen van teken (iets met hond die een ruige levensstijl heeft ;-) ). Eenmaal verwijderd plak ik ze in plakband. Dan stikken ze snel en er komen geen eitjes vrij. Verbranden is inderdaad ook een goede oplossing, maar ik ben altijd bang dat ik meer in de fik steek dan die teken.

  • Wat erg zeg Wilma, dat het je 6 jaar van je leven heeft gekost. Dat soort verhalen hoor en lees ik inderdaad regelmatig over de ziekte van Lyme. Die moet je duidelijk niet onderschatten.

 13. Oh boy, ik heb er gelukkig nog nooit eentje gehad, vind ze zo vies en vooral hoe diep dat ze kunnen dringen :O Ik heb al over hele nare gevolgen gehoord, dus verzorg het goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>