Knip portemonnee voor 3,95!

knip portemonnee

Mijn moeder had vroeger een echte 'huishoudportemonnee'. Zo'n knip portemonnee. En omdat ik die zo gezellig vind, was ik er al een tijd naar op zoek.

Maar erg gangbaar zijn ze niet meer, en de enige die ik vond was een Hema knip portemonnee. Die kostte wel 16,95 en had maar één vak!

Hema Knip portemonnee oftewel een toilettasje!

Maar toen kwam ik langs de beauty afdeling van de Hema en zag daar toilettasjes die er uit zagen als knip portemonnees voor maar 3,95. Daar zaten natuurlijk geen vakjes in, maar dat heb ik als volgt opgelost:

bij de Wibra kocht ik twee kleine portemonneetjes voor 1 euro per stuk, en die deed ik mijn grote knipportemonnee.

In het ene portemonneetje bewaar ik nu al mijn pasjes, en in het andere mijn contanten. Zo heb ik als het ware vijf vakjes gecreëerd, en hij 'doet' het fantastisch.

knip portemonnee

Hema portemonnee 2023

Bovenstaande blogpost schreef ik in 2011. Inmiddels is het elf jaar later. Het assortiment Hema portemonnees is flink uitgedund sinds 2011. Maar er is ook veel minder contant geld in omloop. Nu pinnen is ingeburgerd hebben veel minder mensen altijd hun portemonnee bij zich. Sterker nog, veel mensen gebruiken hun smartphone hoesje als een portemonnee.

Als ik nu Hema portemonnee intype op de website van de hema dan kan ik kiezen uit 20 Hema portemonnees. Niet erg veel, en eerlijk gezegd vind ik ze ook nog allemaal saai. Er zit in ieder geen enkele knip portemonnee bij.

Hema knip portemonnee?

Een snelle blik op het Hema portemonnee assortiment leert dat er geen Hema knip portemonnee te koop is helaas. Een Hema kinder portemonnee is er helaas ook niet.

Ik heb inmiddels een Huissteil portemonnee.

Heb jij een aparte huishoudportemonnee?
Wat voor soort portemonnee heb jij?

Vergelijkbare berichten

10 reacties

  1. :-) leuk mijn moeder had ook een echte knip ;-)
    Ikzelf heb een gewone portemonnee met al mn pasjes etc erin...
    En ik heb een grote (oude) knip waar ik contant/losgeld in stop.(om de eventuele losse boodschappen door de weeks buiten de GROTE weekboodschappen van te doen/laten doen) en ook omdat contant geld mn andere te dik maakt en ik het wel prettig vind een klein beetje aan contanten in huis te hebben.( soms moet in eens een der pubers geld mee voor het een of ander, collectanten aan de deur,of als ze een boodschap voor me halen :-) )

  2. Mijn moeder had (heeft?) er ook altijd zo eentje. Briefjes werden dan mooi 2x dubbelgevouwen, pasjes ernaast. Zelf heb ik gewoon een portemonnee waar briefjes recht in kunnen en muntjes aan de andere kant. Nog vakjes voor pasjes en klaar. Ik heb 'm meestal alleen mee als ik ga winkelen/boodschappen doe, verder loop ik dan met alleen de pinpas. Contant geld heb ik toch bijna nooit.

  3. Leuk he! Ik wil ook al tijden zo'n portemonnee maar kan ook geen geschikte vinden. Mijn oma had vroeger een bruine en die zat in een bruine leren tas gemaakt van allemaal kleine lapjes leer en de handvatten waren van donker hout. Elke week had ze haar tas mee en kreeg ik bananenschuimpjes en 1 gulden 50. Zo leuk door jou blogje om aan mijn oma te denken.

  4. Een echte h.h portomonnee heb ik niet maar wel als we op reis zijn , eén voor onderweg voor benzine etc, één voor hongaarsgeld en één voor Roemeens geld.Wel doe ik het zo het geld dat overblijft iedere week gaat in een potje en wordt opgespaard voor extra dingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.