Reacties

12 Dingen die de smartphone overbodig heeft gemaakt — 31 reacties

 1. heel handig allemaal. maar voor een groot aantal functies maak je gebruik van je internet bundel. dus dat kost weer geld. maar ik ben het met he eens dat je met je smartphone heel veel kunt.

 2. Dat van die treinkaartjes wist ik niet. Héél handig. Ik gebruik veel dingen alsnog zoals notitieboekjes omdat dat minder afleiding geeft en door schrijven met pen toch net iets meer inspiratie krijg.

 3. Rekenmachine, boodschappenlijstje, tijdschriften (want: blogs :))
  Die app met spiegel kende ik niet! Wat handig, ga 'm meteen installeren.
  Ja, het is hartstikke handig spul.

 4. Je hoeft niet meer naar de bios, wánt: Netflix op je telefoon. Haha. Superhandig hoor die smartphones. Kan me geen leven meer voorstellen zonder. Was toen ik 16 was al hélemaal trots op m'n polyfone-ringtone... Zo grappig hoe alles verandert.

 5. Geen van die dingen die je noemt heb ik vervangen door mijn telefoon.
  Mijn financien op mijn telefoon: echt niet, ik vertrouw de beveiliging onvoldoende en waarom zou je op elk moment je bankgegevens willen kunnen inzien. 1x per week is ruim voldoende.

  Die telefoon in je slaapkamer, is een no go bij ons, dus als wekker gebruiken echt niet.

  Doe mij maar een gewoon fototoestel, veel mooiere en gevarieerdere foto's die je gewoon goed kunt vergroten en afdrukken.

  Pasjes van winkels zijn alleen in het voordeel van de winkel, niet van de consument. Die neem ik dus niet aan. Ze zouden mij moeten betalen voor het beschikbaar stellen van mijn koopgegevens ipv ze via een sneaky route proberen te verkrijgen. De goede winkels hebben die pasjes gelukkig ook niet: kringloop, de zelfstandige bakker op de hoek etc.

  Ik heb nog nooit een zakspiegeltje gehad, mis het dus ook niet. Mijn zakmes mis ik daarentegen weer wel, maar daar helpt een smartphone dan weer niet.

  Netflix hebben we niet eens, genoeg te zien op de tv, tijd hebben we er ook niet voor. Sporten jullie dan niet, of tijd met je gezin zonder schermen.

  Een smartphone is voor het leggen van contacten, contact heb je bij voorkeur in het echt. Ik denk er dan ook hard overna om mijn smartphone gewoon weer weg te doen en over te stappen op een eenvoudige mobiele telefoon of gewoon helemaal niet meer over een mobiele telefoon te beschikken.

  • Aaaah, valt wel wat mee toch? Ik vind dat Sabrina neutraal schrijft wat zij er wel en vooral niet mee doet. Oké, dat sporten is een snibje, maar yo, we hebben allemaal wel eens een slechte dag (of PMS ;-) )

 6. Ik ben het helemaal met je eens, al is het maar om hiermee te rechtvaardigen dat ik mijn telefoon echt wel nuttig gebruik, haha. Voor mij echt onmisbaar geworden!

 7. Ik heb er nog nooit een gehad, een mobieltje. Ik mis het niet. Maar ik zou er ook niet mee om kunnen gaan, al die contactmogelijkheden. Als ik aan het fietsen ben, of boodschappen doen, of visite of waar dan ook, wil ik helemaal niet gestoord worden door telefoon. En aldoor mensen moeten terugbellen lijkt me vrij prijzig. Als ik thuis ben, kunnen ze bellen, en als ik niet thuis ben, kan men een mail sturen, die lees ik elke dag.

  Ik ben dagelijks gewapend met notitieboekje + potloodje, gebruik een agenda thuis (bij de PC en telefoon ;-) ), een OVchip, heb een digitale camera en maar enkele winkelplasjes. (Omdat mijn beurs al eens gejat is, neem ik alleen cash mee voor die week, geen enkel pasje, alleen degene die ik nodig heb.) Thuis heb ik een keukenradiootje en als ik uit fietsen ga, neem ik de plattegrond mee. En zo red ik me best.
  Ik schrik me nog steeds een hoedje als iemand in mijn buurt ineens 'Hállo!' roept en groet vaak terug, maar die blijkt dan aan het bellen te zijn :-) Mensen op de fiets die met oortjes en alles lopen te kwekken, bezie ik toch als lichtelijk van Lotje getikt, zoals de dorpsgek vroeger. En al dat getuur op de telefoon onderweg überhaupt vind ik niet zo beleefd. Er is niets mis mee om gewoon je aandacht op je omgeving te richten en in het hier en nu te leven.
  Ik ben gewoon harstikke mindfull :-D

 8. Ik kan ook niet meer zonder. Heb zo mijn agenda, to do list, mail, notitieblok, navigatie, muziek, camera - eigenlijk alles bij de hand. Zelf vind ik een app handig waarop je al je serie bijhoud zodat je precies weet waar je gebleven bent.

 9. Aangezien mijn smartphone niet de slaapkamer inkomt, heb ik nog steeds een wekker. Maar goed, ik gebruiker mijn telefoon eigenlijk ook alleen als communicatiemiddel. Niet voor andere zaken. Geen van de dingetjes uit de lijst zijn vervangen door mijn telefoon. Ik ben hopeloos ouderwets. En privacy-bewust. ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder