Reacties

Wat was jouw favoriete gerecht als kind? — 59 reacties

  1. Precies hetzelfde als bij jullie thuis!
    Als ik overging op school mocht ik zeggen wat we aten. Nou macaroni. Als ik bleef zitten hachee bergh.
    Nooit blijven zitten haha

    • Wat leuk dat macaroni bij jullie thuis ook favoriet was!

      En kostelijk dat er hachee bergh werd geserveerd als je bleef zitten. Hachee ken ik wel, maar wat is hachee bergh precies?

  2. Ik was en ben ook een macaroni fan. Mijn dochter ook.
    En verder ben ik dol op spruitjes, als kind ook al. Geen idee waar dat vandaag komt. Mijn eigen kinderen lusten het in ieder geval niet.

    En iets dat ik sinds een paar jaar pas heerlijk vind om te eten is tagiatella champignons saus met hamblokjes en spinazie.
    De kinderen zijn frietjes mensen en de kleine man ook wel pannenkoeken!

    • Mijn man is ook gek op spruitjes; zelf vind ik ze wel oké. Het is niet mijn lievelingseten.

      Tagliatella met ham en spinazie lijkt mij ook wel wat. Hoe maak je dat precies?

  3. Zuurkool, en champignonnensoep! Last nu niemand in huis van zuurkool houden.., toen mijn man en ik pas samen waren, had ik een buurvrouw van wie ik wel eens een prakje zuurkool kreeg!!
    Nu maak ik het gewoon voor mezelf, de rest eet wat anders.
    Mijn kinderen houden van spinazietaart, biefstuk met pepersauas en shoarma. Nogal gevarieerd dus.

    • Ik maakte gisteren nog zuurkool! Lekker met spekjes en rookworst. Het is goedkoop en gezond, en het blijft lekker lang goed. Een erg handig gerecht vind ik het.

      De kinderen en mijn man vinden het matig lekker.

  4. Mijn moeder kon heel lekker slaatje maken en dat was mijn lievelings 'feesteten'. Voor doordeweeks eten was mijn favoriete eten rode kool, gekookte aardappelen en een gehaktbal. En dan de helft van de gehaktbal eerst opeten en van de rest met flink wat jus een prakje maken :-)
    Mijn zoons kozen vaak kip als favoriet gerecht. Oudste koos voor poten, jongste voor krokant gebakken vleugels.
    Als toetje was roomijs met zelfgemaakte caramel/walnotensaus en zelf geklopte slagroom favoriet.

  5. Er was weinig wat ik lekker vond. In de 50-60er jaren was het de hollandse pot en daar hou ik niet van, daardoor was ik ook een slechte eetster. Ik kan nog steeds griezelen van de stamppotten en pappen toe.

    Alleen de vis die oma bakte als extra lunchhapje vond ik lekker, we aten regelmatig moten paling, spiering en hommetjes en kuitjes. Dat is nu of onbetaalbaar of niet te vinden in de winkels.

    Pas toen ik buitenlands eten ontdekte ging ik lekker eten.

    • Wat een boel vissoorten aten jullie! Wij aten thuis eigenlijk nooit vis, want daar hield mijn moeder niet van, en zij was de kok.

      Wel kocht ze heel soms een lekkerbekje op de markt.

  6. Ik had geen lievelingseten maar als het kermis was in het dorp of een feestdag dan waren het frikadellen met krieken dat vonden we allemaal heel lekker en laatst op de koffie ter ere van onze ouders proberen we met alle kinderen en aanhang dat elk jaar nog te toen ,toen had ik als verrassing ook dat kermis eten gemaakt ze vonden het allemaal lekker en een eerbetoon aan moemoe zoals wij zeggen.

  7. Ik geloof dat ik de spaghetti van mijn vader heel erg lekker vond. Die werd al ongeveer even eenvoudig bereid als die 'macaroning' bij jullie thuis. Door die spaghetti ging een eenvoudige tomatensaus, dan ging de spaghetti met tomatensaus in een ovenschaal, daar gingen plakken ham op en daar bovenop werd geraspte kaas gestrooid. Die schaal ging dan in de oven. Dat korstje van ham met kaas... mmmm!

  8. Ik wilde áltijd kip uit de oven. Met appelmoes en mayo.

    Sophie eet het liefst pizza.

    Maar mijn moeder he, toen haar gevraagd werd wat ze wou als kind, antwoordde ze: "kromme witte dingetjes"
    Macaroni dus :-P

  9. Spaghetti! :D
    En nu nog steeds... Ik maak de saus dan ook helemaal van nul met verse tomaatjes enzo. Iedereen hier in huis is er gek op!
    En ook macaroni is één van de favoriete gerechten hier. Ik maak het wel nog eenvoudiger klaar, denk ik :D Gewoon pasta koken, kaassaus erover, ham en gekookte eitjes onder mengen. Klaar! ;)

  10. Ik vraag me altijd af wat jullie bedoelen met 'draadjesvlees'....

    Onze kinderen aten zeer graag macaroni met hesp en kaassaus, spaghetti met tomatensaus met verse tomaten, paprika, pepertje, paddestoelen, worteltje. Ze waren ook verzot op pizza : bodem en beleg volledig vers gemaakt.

    De kleinkinderen eten heel graag gehaktbrood of braadworst met verse appelmoes.

  11. Ik hield het meest van frieten van de frituur, onze kinderen houden het meest van wild, met gratin. Manlief kan dan ook heel goed wild klaarmaken. Van hetgeen ik klaarmaak, houden ze het meest van stoofvlees, vol-au-vent en chili con carne.

  12. Ik wilde altijd 'babyprakje' eten. Gekookte aardappelen (die ik ALLEEN in dit gerecht lekker vind, op overige manieren vind ik het niet te eten), spinazie en een ei en dan met gesmolten boter door elkaar prakken. Als ik er nu aan denk is het echt te vies, maar toen vond ik het ge-wel-dig.
    Op de tweede plaats stonden pannenkoeken of poffertjes en op de derde plaats macaroni met ketchup en knakworst (hahahaha).

    • Brrr, het klinkt inderdaad niet zo lekker, maar ik kan me best voorstellen dat je er als kind van smulde.

      Macaroni met knakworst lijkt me ook wel echt een typisch kindergerecht : ) Makkelijk om klaar te maken denk ik ook!

  13. Ik vond macaroni bij andere mensen altijd heel lekker, met ham en kaas, en verder zonder iets erin. Mijn moeder maakte het met groente en saus en gehakt of zoiets. Dat vond ik echt heel vies. Nu niet meer :-) Nu maak ik het zelf ook zo. En dan noemen we het pasta bolognese. Klinkt toch lekkerder he.

    Mijn lievelingseten was mijn oma's stamppotje van witte kool met aardappel en dan echt lekkere jus erdoor. Mmmm!

    • Oma kunnen ook vaak extra lekker koken volgens mij ; )

      Grappig dat je de macaroni nu op de manier van je moeder klaar maakt terwijl je haar versie vroeger heel vies vond. Dat zal je moeder goed doen stel ik me zo voor.

  14. Ik had best een gekke voorkeur, maar als ik op mijn verjaardag mocht kiezen wilde ik het liefst tomatensoep uit blik. Mijn moeder maakte het altijd vers, maar dat vond ik te zuur. Ik had liever die zoetige uit blik met van die nepballetjes erin. :) Tis dat ik geen vlees meer eet anders zou ik het beslist nog eens een keertje proberen, gewoon om te kijken wat ik ervan vind. ;)

  15. Wel grappig, macaroning. Hoe oud waren jullie toen dat jullie het zo noemden?
    Mijn lievelingseten was, behalve patat natuurlijk, gevulde paprika. Gevulde paprika met aardappels. Je mag nog steeds voor wakker maken trouwens. Heerlijk. Tegenwoordig vindt mijn man het ook lekker dus maak ik het zelf ook wel eens in zoveel tijd.
    Mijn kinderen zijn nog erg jong en niet zulke geweldige eters. Een favoriet gerecht hebben ze nog niet.

    • We waren echt kinderen, dus ik denk een jaar of 8/ 10? Maar het is vervolgens blijven hangen.

      Gevulde paprika met aardappel heb ik nog nooit gehad. Wel met rijst.

  16. Ik vond spaghetti altijd zo lekker. Nu nog wel, maar niet het allerlekkerste. Mijn meiden houden ook erg van spaghetti, waar heel veel groente in zit (saus), maar die maak ik gewoon helemaal fijn;))

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder