Reacties

Zomervakantie sonate van een moeder — 8 reacties

 1. Ik geniet echt met volle teugen. DL is 9 en heeeel veel minder werk dan vroeger. Ze speelt bijna de hele tijd met haar beste vriendin (huize de zoete inval hier) en verder zingen we uit volle borst liedjes, doen pluswerk rekenen, oefenen blokfluit (mevrouw heeft zich opgegeven voor het schoolorkest dus ze moet wel ????????) en piano, doen even een boodschapje, gaan veel wandelen, Man is bijna vrij.... héérlijk.
  Tegen de tijd dat de zes weken voorbij zijn ben ik er wel weer aan toe dat het huis even leeg is ;-)
  Ik denk dat het een hoop scheelt of je er eentje of 3 à 4 thuis hebt ;)

 2. Ik heb er ook maar eentje, dus dat scheelt ;) Ik had eerlijk gezegd best wel tegen de vakantie opgekeken, maar tot nu toe valt het me reuze mee. Door het heerlijke weer is tot nu toe elke dag lekker gevuld met leuke dingen en hebben we het beide prima naar ons zin. En ondertussen begint de vakantie naar het buitenland ook steeds dichterbij te komen. Dat had ik vorig jaar wel 'fout gedaan': op vakantie gaan buiten het hoogseizoen, waardoor de zomervakantie echt ellelang leek te duren. EN manlief had geen vakantiedagen meer, dus heb zoontje toen 6 weken alleen vermaakt. Dit jaar voelt het allemaal héél anders. :)

 3. Hier vind ik de vakantie een makkie, heb drie tieners rondlopen van 19, 15 en 14. Die laten mij heerlijk uitslapen en vermaken zichzelf wel of gaan zelf naar hun vakantiebaantje.

  Uiteraard doen we ook leuke dingen, komen er vrienden langs en we gaan straks nog met vakantie, maar hoe ouder, hoe meer het ook een vakantie voor de ouders wordt is mijn ervaring.

 4. Mooi fragment, ga het liedje luisteren. Ik koester mijn momenten 's morgens ook, in het weekend. Dan ben ik altijd vroeg wakker, en geniet dan echt.

 5. Vorige week zat er een vlieg op mijn hoofd. Vanaf 5 uur ofzo. Was er bij kwart over zes uit. ging met koffie naar zee. Zag vogels. Een hert dat me vlakbij passeerde. Kleine visjes. Ik ging zwemmen in roerloos water zonder boten en kinderen en ik herinner me het nog vele jaren.
  Maar doorgaans blijf ik veeeeel te lang zitten omdat ik zo geniet van geen gezeur aan mijn hoofd.

 6. De vlieg vloog steeds op mijn hoofd, maar was me te snel af. Ter verduidelijking. En als ik blijf liggen, doen de kinderen dat ook. Ben ik vroeg wakker, staan ze ook opeens om kwart over zeven naar hun bed. Ook al lagen ze er bij 11 uur pas in (Noorse nachten.... zijn kort nu)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder