Your Honor met Bryan Cranston: hoever ga jij voor je kind?

your honor met Bryan Cranston

Bij elke aflevering van de serie Your Honor met Bryan Cranston zat ik hoofdschuddend op de bank, en hoorde in mijn hoofd de legendarische woorden:

‘Oh what a tangled web we weave, When first we practice to deceive’.

Your Honor met Bryan Cranston: waar gaat het over?

Eerst even voor de mensen die zich nu achter het oor krabben en denken: ‘Wie is in vredesnaam Bryan Cranston?’ Bryan Cranston is de acteur die beroemd werd met zijn rol in Breaking Bad. Daarin speelt hij een goedmoedige scheikundeleraar die kanker krijgt, en vervolgens op het criminele pad belandt.

In de serie Your Honor met Bryan Cranston is er iets soortgelijks aan de hand: een brave burger, een rechter nota bene, doet dingen die niet mogen door de omstandigheden.

Hoe ver ga je voor je zoon?

In de serie Your Honor speelt Bryan Cranston, Michael Desiato, een rechter in New Orleans. Hij is rechtvaardig en rechtlijnig. Eén van de ‘good guys,’ die zich echt verdiept in de verhalen en gedachten die voor hem verschijnen. Op een kwade dag veroorzaakt zijn zoon een dodelijk auto ongeluk waarbij een jongen omkomt. Hij vlucht in paniek, en laat de jongen liggen. Vervolgens blijkt de verongelukte jongen de zoon van de maffiabaas van New Orleans!

Michaels eerste reactie is om met zijn zoon naar het politiebureau te gaan. Maar eenmaal daar realiseert hij zich wie de verongelukte jongen is, en maakt rechtsomkeert. Vanaf dat moment zet hij alles op alles om de sporen van zijn zoon te wissen, want hij weet dat zijn zoon er anders aan gaat.

Dit zet vervolgens wat je noemt een afschuwelijke ‘unfortunate series of events’ in beweging.

Trailer Your Honor met Bryan Cranston

De twee thema’s in Your Honor met Bryan Cranston

In verband met spoilers durf verder niet veel te vertellen, maar ik zou zeggen dat de volgende thema’s spelen in Your Honor met Bryan Cranston:

  • Hoever ga je om je kind te beschermen?
  • Het pad van bedrog is glibberig, en als je er eenmaal op bent, gaat het van kwaad tot erger.

Mijn conclusie over Your Honor met Bryan Cranston

Ik vond het een deprimerende serie! Wat een narigheid zeg. Enerzijds begreep ik het verlangen van rechter Michael Desiato om zijn zoon te  beschermen. Anderzijds voelde ik afschuw en ontzetting vanwege de gevolgen voor anderen. Het is feitelijk gewoon een uitzichtloze situatie. Zoals ze in het Engels zeggen:

‘Damned if you, damned if you don’t.’

Blij word je dus niet van deze serie.

Tegelijkertijd moet ik zeggen dat ik het einde heel goed vond. Ik vond de afloop van de serie ‘kloppen’.

Dus tsja, raad ik Your Honor met Bryan Cranston aan? Het is interessant kijkvoer, en het is interessant wat betreft het morele vraagstuk hoe ver je gaat voor je kind. Maar als je je akelig en somber voelt, dan raad ik hem niet aan.

Ik geef deze serie een 7. Op IMDb krijgt de serie een 7,5.

Praktische informatie

Bryan Cranston is genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol als Michael Desiato. Ik snap niet helemaal waarom, want eerlijk gezegd vond ik hem nou ook weer niet zo goed. Hij bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer een klein uur.

Your Honor is te zien op Showtime. Mijn man en ik keken deze serie via moviesjoy.com

P.S. Er komt géén tweede seizoen van Your Honor.

Similar Posts

4 Comments

  1. We zijn beginnen te kijken , de eerste 2 aflevering tot nu toe zijn spannend . Tot nu toe is het cirkels draaien .
    Zoals we denken hoe ver ga je om je zoon te beschermen , we kijken alvast uit naar de andere afleveringen . Een tip kopje bijhouden , is nogal opletten dat je mee bent met de personage’s .
    Een tevreden kijker uit koksijde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.