Wie ben ik?

Als introver wensen om extravert te worden is net zoiets als wensen dat je een eeuw geleden geboren was.De schrijver van het boek Selfie, Will Storr vindt dat we bezeten zijn van onszelf. Volgens hem moet je voldoen aan het volgende plaatje:

Extravert, slank, mooi, individualistisch, optimistisch, hardwerkend en ondernemend.

Ben je dat niet? Dan is de boodschap: ‘Kweek meer zelfvertrouwen!’  Maar Will Storr vindt dat flauwekul: je kunt je zelf helemaal niet zo erg veranderen. Hoogstens een klein beetje. Er is niets mis met introvert zijn zegt Will Storr, waarmee hij onmiddellijk mijn hart won.

Wie ben jij?

Will Storr gunt het iedereen om te ontsnappen aan bovenstaand irritante ideaalbeeld. Daarvoor heb je zelfkennis nodig, zegt hij. Daarom raadt Will Storr raadt iedereen aan om de Newcastle Personality Assessor te doen. Hoewel ik de schurft heb aan online vragenformulieren, besloot ik dat te doen. Hieronder mijn uitslag.

Screen Shot 2019 06 03 at 16.16.04

Dat is ik ‘extreme high’ scoor op neuroticism vind ik niet zo flatterend… Verder herken ik mezelf wel in de uitslag. Dat ik ‘extremely low’ scoor op extraversion verbaast me bijvoorbeeld niets.

Mocht je zin hebben om de test ook even te doen, kost ongeveer 8 minuten of zo, laat dan weten of je jezelf herkent in de uitslag als je wilt. Geen zin in? Ook goed. Ik scoor tenslotte heel hoog op ‘agreeableness’ ; )

24 Comments

  1. די מריו
  2. Mariëlle
  3. anoniem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh