Weet jij welke bloem dit is?

plant determineren

Een spuuglelijke plant die mijn man van zijn vader, en mijn schoonvader kreeg, kreeg ineens een hele mooie bloem! Maar ik heb geen idee hoe hij heet.

Je moet niet alles willen labelen

Nou zijn er allerlei filosofische scholen die zeggen dat je als mens ook niet altijd alles maar moet willen labelen, en gewoon moet genieten van wat er is. En zei Shakespeare niet: ‘What’s in a name?’

Maar het zit me toch niet lekker.

Dus wie weet welke plant dit is?

Google Images beweert dat het de Hymenocallis speciosa, oftewel Spiderlily is, maar volgens bij heeft Google dat hartstikke fout.

P.S. Het gouden emmertje is omdat de goudverf in de aanbieding was. Als iets in de aanbieding is, koopt mijn schoonvader het graag. Hij gebruikte het om een eenvoudige emmer een gouden glans te geven…

Similar Posts

33 Comments

 1. trompet plant/ trompetbloem. Datura
  Campsis radicans. zijn in verschillende kleuren.

  Die vind ik persoonlijk prachtig. Geen felle zon en uit de wind neer zetten

  1. Denk ook Datura – plant zit wel in een te kleine pot denk ik, het kunnen erg grote planten worden met veeeeel trompetten aan. Veel voeding geven en voldoende water. In de winter vorstvrij overwinteren.

 2. Ik kom niet verder dan ‘bloem’ :-)
  Er zijn apps voor, hè! Dan maak je een foto van de bloem en dan kun je zien hoe hij heet.

 3. Denk erom dat deze plant heel erg giftig is, alle delen maar vooral de zaden, hij behoort tot de nachtschadeachtigen. Hij is ook niet winterhard. Maar hij is wel mooi.

 4. Ik dacht meteen Brugmansia en als ik een tuinsite bekijk is dat misschien ook wel zo. want Datura heeft rechtopstaande bloem.
  Veel mensen verwarren de Brugmansia echter met de Datura. De Datura of de doornappel wordt als eenjarige gezaaid en bloeit met rechtopstaande paarse, witte,… bloemen. De zaaddozen zijn stekelig en hebben de vorm van een bolster (doornappel).

 5. het antwoord is al vaak gegeven een datura, of engelentrompet, geurt in de avond, maar is ook erg giftig, en niet winterhard, hij moet naar binnen

 6. Hij lijkt wel wat op een doornappel maar zijn de bladeren dan niet anders? Als het er een is moet je oppassen, alle delen ervan zijn giftig.

 7. Het is zeker een Brugmansia (Engelentrompet), op de website tuinadvies punt be waarvan ik hier de link wilde plaatsen is er een vergelijking.

 8. fluitenkruid.. er zijn mensen die beweren dat ik elke bloem zo noem, maar die moet je gewoon met een korreltje zout nemen. Deze bloem heeft trouwens niets met zout.

  Love as Always
  di Mario

 9. Regelmatig kijk ik op jou blog maar reageer eigenlijk nooit,
  nu zie ik je post van van deze bloem, ik denk aan twee mogelijkheden:

  1 * Trompet-vormige Witte Bloem Van Doornappelinnoxia
  2 * De Brugmansia – Engelentrompet

  Als het de tweede mogelijkheid is dan ruiken de bloemen goddelijk,
  vandaar de bijnaam Engelentrompet. Je hebt ze overigens in verschillende
  soorten en kleuren,en de maat van de bloemen verschillen nogal.
  Hoop dat je er achter komt welke plant het precies is…….

  Groet,
  Josephine

 10. Ik zal er eens aan gaan ruiken Josephine. Hij heeft in ieder geval een opvallende geur, want ik heb nog niets geroken tot dusver. Nu zal ik er eens boven gaan hangen! Dankjewel voor het meedenken.

 11. Ik zou mijn app plantnet gebruiken, en je dan kunnen vooruit helpen. Want hoewel ik veel van bloemen houd en deze prachtig vind, ben ik toch ook een analfabeet, ik vergeet namen onmiddellijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.