Wat is de natuur toch knap!

In onze kersenboom staat een nestkast voor uilen, want het leek ons zo leuk om uilen ‘te hebben’. Er is zelfs een tak afgezaagd, omdat uilen blijkbaar hoge eisen stellen aan de aanvliegroute.

Nestkast voor uilen

Maar tot dusver krijgen we helaas geen uilen. Wel wordt het uilenhuis gebruikt door vogels, eekhoorntjes en blijkbaar hoornaars. Tenminste dat is wat de meneer van het uilenhuis vertelde. Hij komt één keer per jaar kijken of er eindelijk uilen in het huisje zijn getrokken, en dit keer kwam hij met de mededeling dat er hoornaars in zaten. Op bovenstaande foto zie je wat ze achterlieten.

Ik  ben er van onder indruk! Wat knap dat ze zoiets kunnen maken!

Similar Posts

29 Comments

 1. De natuur is inderdaad prachtig, de mens kan er veel va leren.
  Maar de hoornaar is een monster wesp, maar dat komt door zijn grote.
  Hopelijk komen de uilen gebruik maken van de nestkast. Hans

 2. Heb het idee dat jullie een grote tuin hebben dus zal je er weinig last van hebben gehad…
  Eekhoorntjes zijn er hier ook maar een uil nog nooit gezien ;)
  Groetjes

 3. Natuur is zeker heel prachtig om te zien hoe uilen in de natuur doet. Monster wesp is hoornaar. Hopelijk kunnen uilen nestkast gaan gebruiken.Pfff..

 4. fantastisch mooi wat de natuur kan, en tóch denken wij mensen altijd maar dat we ons met de natuur moeten bemoeien dúh….
  ik vind het schitterend, KUNST noem ik het :-)

 5. Wij hadden dit jaar 2 keer jonge kerkuilen in de uilenkast. De eerste keer 4 waarvan eentje dood en het tweede nest ook 4 en die zijn allemaal uitgevlogen, We hebben een emmer vol uilenballen naar een basisschool gebracht om te onderzoeken!!
  De eekhoorn komt wel eten, walnoten van de boom, maar heeft nog niet in het eekhoornhuis genesteld

 6. Uilen willen het bij mij niet doen. Wel eekhoorns en mezen in allerlei soorten en maten. Er is maar een andere soort rond het huis, dat is ons roodborstje. Die komt trouw iedere dag samen met de mezen eten.

 7. Wij zaten begin van t jaar in de voortent toen we allerlei geknaag hoorden. Na enige tijd kwam ik erachter dat er wespen actief waren en ze bouwden binnen no-time een nest. Heb hem de volgende dag toch maar snel verwijderd. Brrrr

 8. Prachtig hè, zo’n wespennest. Hoe zou het zijn als er wel al uilen kwamen… Zouden die er niet in gaan omdat de wespen er zitten of zouden de wespen er niet komen omdat de uil ze er weg houdt? Deze zomer was er een wesp een nest aan het bouwen bij de klapdeuren van de bestelbus (een gele, wellicht stond de kleur ze aan ;) en die heb ik ook maar even verwijderd. Dat vond ik wel sneu (hoewel je voor zover ik weet geen wespennest moet willen hebben) maar als ze doorgebouwd hadden konden de deuren niet meer dicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.