Warmhartigheid en het AH kerstdorp: ‘Mag ik van jou de Chaudfontaine waterput?’

Kerstdorp Albert Heijn

Het Albert Heijn kerstdorp blijkt controversieel te zijn. Ik kreeg via de comments zelfs een ‘Aso’ toegevoegd, toen ik in mijn onschuld een foto maakte van de kersthuisjes op mijn keukenschouw.

Maar ik zie een positieve kant.

‘Mag ik van jou de Chaudfontaine waterput?’

En dat is dat mensen elkaar ontbrekende onderdelen van het Albert Heijn kerstdorpje geven. Zo gaat er op het werk van mijn man een mailtje rond, waarin mensen vertellen welke onderdelen van het kerstdorp ze nog zoeken. En moet je kijken wat ik zojuist in mijn brievenbus vond:

Kerstdorp albert Heijn

Ik geniet van deze warmhartigheid.

Similar Posts

19 Comments

 1. Tja, die antipathie tegen plastic. Net als het woord plasticsoep. Om jeuk van te krijgen. We gooien het namelijk niet in zee als we het kwijt willen. En er is in beginsel niks mis met plastic als je het gewoon lang gebruikt en goed afvoert. Ikzelf vond het niet perse leuk, maar kinderen van vrienden wel, dus ik heb totaal vier dorpen compleet gemaakt voor anderen. Leuk om te doen, kan jarenlang gebruikt worden en als je ze niet wil, mag je ze gewoon weigeren. Zakjes eromheen die bij het oudpapier mochten. Kortom: niets mis mee. Maar er zijn altijd genoeg mensen die overal over zeuren.

  1. En toch… echt nodig is het niet. Het is namelijk wel een enorme berg plastic, die in de kliko verdwijnt. Of ‘netjes’ wordt gerecycled, waarna het vaak alsnog verbrandt wordt of in derdewereldlanden in het milieu terecht komt want veel van ons afval brengen we gemakkelijk daar naartoe. Bovendien wordt het niet gerecycled, maar gedowncycled.

   Maar goed, het draagt niet echt bij aan de kerstsfeer om mensen daar persoonlijk op aan te gaan vallen.

  2. Waarom gaat iedereen er toch van uit dat het kerstdorp maar 1 jaar wordt gebruikt? Het lijkt mij leuk om het elk jaar weer voor de dag te halen rond Kerstmis. Net als onze kunst kerstboom : )

 2. Ik wilde ze ook niet, maar kinderen zullen het wel leuk vinden. Dus vroeg ik meestal aan klanten achter me of zij ze spaarden. Heb er dus ook wat mensen mee blij gemaakt. Mooie kerstgedachte toch?

 3. Ik geef ze altijd aan de kinderen.
  Vanmiddag ook een jongetje en die riep eerst zijn moeder en ik ook maar want ze liep door.
  Maar er was weer een kind blij met een huisje. Hans

 4. Leuk toch die acties .Ik geef dat soort dingen ook altijd aan kinderen.Wat mij opvalt dat de meeste kinderen vaak zo dankbaar en beleefd zijn en dat maakt het extra leuk .

 5. Ik vind ze niet mooi en de reclame storend, neemt niet weg dat ik ze meeneem voor mijn buurvrouw met een handvol kleinkinderen. Die zijn er maar wat blij mee en daar word ik dan weer blij van.

 6. Hypocriet zijn sommige mensen toch. makkelijk wat zeggen van een ander, maar ondertussen laten ze ook een afdruk achter op deze aarde. Doe wat je zelf laten kunt.

  Love As Always
  Di mario

 7. Vermoeiend vind ik het. Je mag tegenwoordig niks meer zeggen of doen. Er is altijd wel iemand op zijn tenen getrapt. En je hoeft het echt niet altijd met elkaar eens te zijn maar om een ander nou meteen voor aso uit te maken, gast wel weer heel ver. In het kader van de kerstgedachte ga ik er maar van uit dat heten grapje was. Veel plezier met je kerstdorp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.