Reacties

Ware hulp — 7 reacties

 1. Ik kende het verhaal al en volgens mij bestaat er ook een westerse variant van...

  Op je vraag of ik religieus of spiritueel ben, kan ik het volgende zeggen: ik heb helemaal niets met religie en om dat nader toe te lichten, gaat een te lang verhaal worden ;)

  Spiritueel vind ik een heel breed begrip, ik weet uit ervaring wel, dat er meer tussen hemel en aarde is dan wij als mens doorgaans kunnen waarnemen.

  Wat betreft de moraal van dit verhaal: vraag eerst wat een ander graag wil en wat binnen je eigen mogelijkheden ligt.
  Te vaak ben ik van de regen in de drup gekomen door goede bedoelingen van een ander zonder dit eerst met mij goed te overleggen. En dan moet je ook nog eens uitkijken, dat je de ander niet beledigt, want die heeft het toch goed bedoeld...

  Groetjes Lily

 2. Leuk verhaal!
  Ik ben rooms katholiek opgevoed en heb me op mijn 21ste als katholiek bij kerk en gemeente uit laten schrijven.
  Er is niet een religie, zelfs niet het "ietsisme", dat voor mij enige waarde heeft, integendeel! Er is niet een religie die de wereld iets goeds gebracht heeft.
  En nee, ik ben geen "slachtoffer" van de Kerk, heb een redelijk goede jeugd gehad (ben nu 67) en een, meestal, tevreden en gelukkig mens.
  En spiritueel ben ik ook al niet :-)

 3. Mooi verhaal met een verrassende ontknoping inderdaad! Wel een beetje pijnlijk, voor de drie goedbedoelende zonen.

  of ik religieus ben? Jazeker! katholiek opgevoed, maar ga het liefst naar abdijen. ik kwam heel vaak bij de monniken van abdij Sion, maar die zijn helaas vertrokken naar Schiermonnikoog.

 4. Een soortgelijk verhaal heb ik onlangs ook ergens gelezen inderdaad.

  Of ik religieus of spiritueel ben? Mmmm, denk voor de begrippen dat ik vooral spiritueel ben. Heb diverse dingen gedaan en doe dingen die als 'spiritueel' bestempeld worden. Daarnaast dingen meegemaakt waardoor ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Meer als dat je 'normaal' gesproken kan waarnemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder