Reacties

Waarom heet Huisvlijt 'Huisvlijt' + Huisvlijt betekenis — 48 reacties

 1. Ik vind Huisvlijt een super naam, heeft iets lichtvoetigs. Beter dan huishoudkunde, dat klinkt zo zwaar.
  Ja hoe kom je aan een naam voor je blog. Ik begon met lots of ideas maar is nu Lots ideas of Marion omdat ik mijn naam erin wilde verwerken.

  • Lots ideas of Marion vind ik een leuke naam voor een blog Marion. Het is persoonlijk en het geeft je veel ruimte om over allerlei onderwerpen te schrijven.

 2. Door mijn blog M'n Woonstek en Leven te noemen vang ik twee vliegen in één klap: ik kan over ons huis/onze inrichting schrijven en over m'n leven.
  Ik ben nogal wispelturig: de ene keer wil ik het liefst een woonblog, de andere keer vind ik dat een enigszins oppervlakkig en wil ik schrijven over wat me bezighoudt in 't leven.

  Jouw 'Huisvlijt' dekt goed de lading.

  • Beide onderwerpen heb je mooi gecombineerd in je blognaam Gerda! Het grote voordeel vind ik dat je met deze blognaam niet beperkt bent tot woon onderwerpen.

 3. Ik vind huisvlijt een leuke naam. Het voelt meer toegankelijker dan huishoudkunde.

  Simpel, met een snufje liefde is ontstaan omdat ik ons leven een stuk simpeler probeer te maken en de chaos probeer uit te bannen. Wij hebben niet veel geld, maar wel heel veel liefde en mijn lijfspreuk is " het leven is niet moeilijk, het leven is simpel " Zo is Simpel, met een snufje liefde ontstaan. Ondertussen is mijn lijfspreuk veranderd in " het leven is geen chaos, het leven is Simpel, met een snufje liefde" En eigenlijk klopt dit meer bij ons leven dan mijn eerste lijfspreuk.

  Ik wou eerst vooral op mijn blog schrijven over opruimen, organiseren en besparen. Dat is wat ik probeer te doen om ons leven simpeler te maken.
  Na een paar post bleek ik toch ook veel te kunnen schrijven over ons leven, prematuurtjes, en tweeling moeder zijn. En dus is het nu een blog over van alles.

  Mijn blog heeft zichzelf dus eigenlijk gevormd en is echt een persoonlijke blog aan het worden.

 4. Huishoudkunde is inderdaad wat zwaar, ik vind het ook ouderwets. Huisvlijt is een goede keuze geweest!

  Ik heb heel lang getwijfeld over een naam voor mijn blog. Mijn eigen naam vind ik niet passend voor een blog. Uit de naam moest men kunnen opmaken dat ik eigenlijk over van alles schrijf. Ik vind ook heel veel leuk. Er is eigenlijk altijd meer, er zijn altijd andere dingen. Daar heb ik het maar op gebaseerd.

 5. Leuk om het verhaal achter je blognaam te lezen! Mijn naam was een drama om te verzinnen. 6 maanden lang heb ik nagedacht omdat ik niks leuk vond haha. Ik was er wel uit dat mijn blognaam een deel van mijn eigen naam moest bevatten en het liefst iets Engels. Ineens schoot het mij te binnen: AroundSan! Yay!

 6. Ik vind huisvlijt een leuke naam voor je blog! En inderdaad, zoals anderen al zeggen: toegankelijker dan huishoudkunde, dat klinkt zo 'schools' :)

  Mijn blognaam 'denktrant' is tot stand gekomen toen ik heel erg aan het nadenken was over een naam die heel algemeen is. Ik had daarvoor een blog over eenvoudig leven en wilde niet meer in een bepaald hokje bloggen. Ik wilde meer over moederschap bloggen én over eenvoudiger leven, maar ook over andere dingen, gewoon, over het leven, of zo. Dus een 'mamma José' of iets dergelijks vond ik niets. Denktrant is een synoniem voor denkwijze, gedachten, denkwereld, standpunt. Precies dat waar ik over wil bloggen: alles wat in me opkomt, waar ik over nadenk, waar ik een standpunt over heb en waar ik graag over wil schrijven :)

 7. Ik vind de naam van jouw blog ook heel gezellig klinken en het is op meer manieren te interpreteren en daarom ook ruim in te vullen. Het is altijd een leuke verrassing wat voor onderwerp je hebt gekozen.

  Mijn blognamen heb ik gekozen omdat ze gemakkelijk te onthouden zijn, er in beiden een deel van mijn naam in zit en ze in de naam al aangeven wat je er kunt verwachten. Daar heb ik wel een paar weken over nagedacht.

 8. Goed dat het huisvlijt is geworden en niet huishoudkunde. Bekt toch net even lekkerder en past perfect bij al je onderwerpen. Mijn blog was eigenlijk mijn schrijf pseudoniem waarin ik de namen van de kinderen heb verwerkt (Julian en Flynn) Uiteindelijk is het een persoonlijke omniblog geworden haha.

 9. Zo groeien de dingen. Ik ben toe aan een nieuwe naam, als ik tenminste wil blijven bloggen.
  Ik heb geleerd dat veel lezers wegblijven als ik een nieuwe blognaam zou willen verzinnen, bovendien zou ik dan professioneler willen gaan schrijven.
  Over huishouden ben je natuurlijk ook een keer uitgeschreven

  • Lezers staan inderdaad niet altijd te trappelen als je iets fundamenteels wilt veranderen zoals een blognaam. Misschien zou je een poll kunnen doen om te kijken wie open staan voor een nieuwe naam, en wie niet?

   En je zou altijd nog je oude blog kunnen doorlinken naar je nieuwe blog. Dan kunnen mensen nog het oude vertrouwde adres intypen, maar komen dan wel op je nieuwe blog.

 10. Leuk om te lezen! Ik had voor deze blog een beautyblog die Ilovebeauty89 heette en wou een blog waar ik over meerdere onderwerpen kon schrijven en dan vooral de dingen die mij bezighouden in het leven! Na lang denken kwam ik op mijnleveninbeeld

 11. Leuk om te lezen waar de naam vandaan komt. Ik zat wat te spelen en te bedenken, want ik wilde iets met m'n naam maar niks afgezaagd. En ineens had ik het; Zosaar. Gelukkig was de domeinnaam nog vrij!

 12. Ik vroeg het mij al een tijdje af waarvoor huisvlijt stond. Ik dacht dat het al iets te maken had met het huishouden maar 100% wist ik het niet zeker. De blog vind ik iets leuker dan het huishouden doen thuis. :)

 13. Ik vind huisvlijt een hele leuke naam ! Weet je dat mevrouw Wispeltuut het het Noorse woord husflid gebruikt ?

  1. Ik heb gekozen voor de naam de Vier Jaargetijden omdat je op de seizoentafel binnen laat zien wat er buiten in de natuur groeit en bloeit in de vier jaargetijden.

  2. Mijn nichtje is op jonge leeftijd gestorven en tijdens haar uitvaart werd de Vier Jaargetijden van Vivaldi gespeeld op harp en viool. Ik was helemaal onder de indruk en wist toen wat de naam van mijn atelier moest worden !

  • Dat wist ik niet Thea van 'husflid'. Leuk om de Noorse versie te weten.

   Wat bijzonder dat je nichtje op deze manier voortleeft! Ik kijk nu met nieuwe ogen naar jouw blognaam.

 14. Leuk onderwerp! En interessant. Ik ben weer op zoek naar een nieuwe naam. Denk erover te verhuizen van blog(s).

  Mammalien werd ik ooit gedoopt door een goede vriendin toen ik voor het eerst aankondigde zwanger te zijn. Die naam is altijd blijven hangen.

  • Jouw blognaam roept bij mij veel herkenningop Mammalien. Ik ken je blog al wat langer, en Mammalien representeert je blog goed vind ik.

   Je bent voor mij echt Mammalien!

 15. Huisvlijt, ik vind het echt een leuke naam.
  Een naam is goed als hij meteen duidelijk maakt wat voor site het is.
  Mijn site heet mamaschatje, omdat mijn zoontje mij zo noemt
  en het maakt meteen bekend wat voor website het is, vind ik.

 16. Leuk om te weten, ik heb me dat inderdaad wel eens afgevraagd, hoe je aan die naam gekomen was. Ik heb mijn site lauracollin.nl en dat is gewoon mijn naam. Nooit de bedoeling geweest om daarop te gaan bloggen, maar het is vanzelf gegaan. Het was de bedoeling om een blog te starten op wereldvanmama.nl en dat heb ik dit jaar ook gedaan. Daar wilde ik vertellen over de dingen die in de Wereld van Mama gebeuren. Van elke mama. Over make-up, diy, uitjes zonder de kinderen en met de kinderen en meer van dat soort dingen. De domeinnaam lag er al bijna anderhalf jaar voordat ik daadwerkelijk begon met bloggen op die site. :-)

 17. Ik vind huisvlijt lekker duidelijk! En inderdaad wat luchtiger dan de vorige naam. Zelf kwam ik bij deze blognaam omdat ik iets zocht wat sloeg op het hebben van een kind en helemaal nieuw zijn in die babywereld. Ik hou van spreekwoorden en gezegden dus, tadaa! In de kinderschoenen was daar. Letterlijk en figuurlijk uit te leggen en toch duidelijk waar het over gaat (hoop ik).

 18. Wat leuk om zo meer te werken te komen over het ontstan van Huisvlijt! Mijn naam is ontstaan omdat ik iets leuks wilde met mijn eigen naam Els, dus het werd NobodyELSe. Helaas wel engels. Ik had liever iets Nederlands gewild. Ik heb ook gekeken of het webadres beschikbaar was.

 19. Huisvlij tis leuk en veel pakkender dan huishoudkunde! En belangrijker vind ik je prettige achrijfstijl en dat ik elke keer getriggerd wordt om te reageren en er af en toe ook nog wat van opsteek ;-)

  Ik heb een groot interesse-spectrum (mooi woord) en ben vaak een "beetje bezig met van alles en nog wat", zeker op creatief gebied. Voor mijn schoonfamilie ben ik B. (lees: Bee). En hoewel er van mij meer is dan een beetje (hihi) vond ik dat wel toch toepasselijk en zo is Beetje Bezig geboren ;-)

 20. Leuk om te lezen! Ik vroeg het me ook al eens over... Ik blog nu nog gratis met een standaard blognaam.
  Als ik ooit een betaalde blog neem, wil ik ook een betere naam maar wat... ja ik blog gewoon over de dingen die ik leuk vind.... net zoals zoveel mensen.. Lastig gaat het dus worden ;)

 21. Wat leuk om te lezen hoe de naam tot stand is gekomen. Ik vind huisvlijt eigenlijk ook veel beter en mooier klinken als huishoudkunde.
  Mooi om hier zo te lezen hoe het bij andere ook toto stand is gekomen of wie nog zoekende is .
  Onze naam Lichtophethart kwam tot stand omdat de rode draad in onze blog toch wel het hart volgen is en wij dus iets wilde met het woord hart erin.
  En we zochten naar een blognaam waar we veel in kwijt kunnen.
  We willen zoveel mogelijk licht op het hart laten schijnen zelfs als het op het hart ligt .
  Dus onze naam heeft eigenlijk een dubbele betekenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder