Reacties

Waarom bezoekers boffen met reclame op je blog — 53 reacties

 1. Leuk om reclame op blogs een keer op deze manier te benaderen. Zelf heb ik er niet zoveel moeite mee. Ik vind het zelfs wel mooi dat bloggers op deze manier er wat extra geld aan overhouden en daardoor meer tijd in hun blog kunnen steken. Wel vind ik het prettig als een reclame of een review inhoudelijk bij de blog past.

  • Ik sluit mij aan bij Marion. Ik heb er helemaal geen moeite mee maar het moet zeer zeker bij een blogger passen anders ben ik snel weg.

 2. Leuk onderwerp! Ik heb hetzelfde als Marion. Het maakt mij niet uit maar irritante pop ups klik ik ook gelijk weg. Ik wist zelf niet dat Google ads ook echt iets opleveren. Zou je daar iets meer over kunnen vertellen?

  • Pop ups zijn ontzettend vervelend inderdaad Kim.

   Ik ben zelf heel tevreden over google ads. Google heeft helaas een policy dat je niet mag zeggen hoeveel je er mee verdient, maar ik kan het aanraden.

 3. Ik heb ook zo een hekel aan die popups. Verder deel ik je mening. Als je een krant lees dan zitten daar ook reclames in. Kijk je naar het nieuws op tv dan zitten ervoor en erachter reclames. Dat is niet voor niks. De reclames betalen niet alleen die nieuwsproducten maar ook de programmas die wij zo graag kijken zoals de soaps. Ja ze zijn soms vreselik irritant maar anders zouden we voor elk programma dat wij kijken willen moeten betalen. Dus wat is nou erger?

 4. Persoonlijk heb ik totaal geen moeite met reclame op blogs, pop ups dan buiten beschouwing gelaten dan.
  Ik deel hierin dus jouw mening en gun iedereen die dit wil de extra inkomsten. Hoop zelf ook nog eens uit te vogelen hoe dit allemaal werkt om reclame op mijn blog te zetten om zo een extraatje mee te pakken. Degene die er moeite mee hebben zijn ook niet verplicht je blog te lezen.

  • Hoi Anja, je zou eventueel kunnen beginnen met je inschrijven voor het affiliate programma van bol.com en aanmelden bij Google Adsense. Als je dan over een boek of product schrijft kun je er jouw partnerlink van bol.com bij in zetten. Je bezoekers kunnen dan makkelijk doorklikken naar het product, en jij krijgt een percentage van de aankoop.

   Voorheen kon je meteen google ads op je blog zetten, maar nu moet je je eerst echt aanmelden. Zeker bij Blogger is het supereenvoudig om google ads op je blog te plaatsen.

 5. Inspirerend :-) Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Zolang het geen irritante pop ups zijn of een bonte kermis aan advertenties en advertorials waar meer dan 5 x in staat hoe geweldig dat product is vind ik het helemaal prima. Bloggers steken al hun tijd in het schrijven van goede content mogen hier ook voor beloond worden, en als lezer leer je leuke nieuwe producten of diensten kennen die je anders nooit gevonden had.

  • Dat snap ik heel goed Consuminderen. Als ik niet geld verdiende met mijn blogs, dan zou ik de tijd die ik er aan besteed ook niet kunnen verantwoorden naar mijn man toe. Het feit dat het inkomsten oplevert maakt het mogelijk om meer te bloggen.

 6. Echt ergeren doe ik me er niet aan, maar ik ben ook geen fan van reclame op een blog. Helemaal niet van reclame trouwens, al is de ene advertentie de andere niet. Ik beweer hiermee niet dat ik nooit eens ergens op klik - best handig soms - maar als het er niet op zou staan, vind ik het ook goed.
  Die pop-ups spannen voor mij de negatieve kroon. Wat jij zegt: wegklikken die hap, desnoods het hele blog.

 7. Leuke insteek. Ik zit nog te twijfelen om reclames op mijn blog te zetten, omdat ik me af vraag of het voor mij wel de moeite is en/of bezoekers het niet te irritant zullen vinden. Bij de meeste andere blogs vind ik het overigens zelf niet irritant.

  • Ik heb je blog eens even bezocht, en volgens mij zouden advertenties hier niet storend op zijn. Maar het kan soms even slikken zijn, zeker als je bezoekers het nog niet gewend zijn.

   Dat wordt wel eens als argument genoemd om vanaf het begin advertenties op je blog te zetten: dan weten bezoekers dat dit een blog is met advertenties en worden ze niet boos als die later geplaatst worden.

 8. Ach. Zo kun je alles wel rechtvaardigen :) Nee, natuurlijk moet je vooral zorgen dat je betaald kan krijgen voor wat je doet. Maar je product reviews zijn voor mij persoonlijk totaal niet interessant. Die lees ik ook niet, in die tijd had je een voor mij interessant artikel kunnen schrijven ... Maar goed, ik ben niet je enige publiek. Gelukkig!

  Natuurlijk maakt het wel uit dat ik weet of je iets gratis hebt gekregen of niet. Of je gevraagd bent om er over te schrijven of niet. Dat beïnvloedt een review wel degelijk. Misschien niet vanuit jouzelf, maar wel vanuit degene die je het product gegeven heeft. Want die schat dan van te voren al in dat je er niet al te negatief over gaat schrijven, waardoor je al meteen je relevante objectiviteit mist.

  je hebt helemaal geen geld nodig om je blog goed op te zetten, en leesbaar te maken, en een goeie layout op te zetten. Ik werk (zo heb ik mijn inkomsten om mijn hobbies te bekostigen) en ik heb daarnaast toch tijd zat om te schrijven, te fotograferen, te denken, te brainstormen, te reageren... Daarvoor hoeft bloggen echt geen betaald werk te zijn.

  Als je dan toch geld wilt verdienen, zet dan je content eens achter een betaalmuur. Dat lijkt me ook een goed idee. Wel inkomsten, geen dubieuze posts en je weet voor welk publiek je schrijft.

  • Bedankt voor je kanttekening Daenelia. Als het goed is zijn mijn product reviews ook interessante artikelen : )

   Een betaalmuur vind ik vreselijk. Als ik op een site of blog kom waar ik moet betalen ben ik meteen weer weg. Ik heb dan liever een advertentie.

   En ik zeg niet dat je geen mooi blog kunt hebben zonder er geld aan te besteden. Maar inkomsten rechtvaardigen voor mij wel de tijd die ik aan bloggen besteed.

   Interessant punt of het feit dat ik iets krijg om te bespreken mijn mening beïnvloed. Ik vind zelf van niet. Mijn reviews zijn objectief, want anders verliezen ze hun waarde vind ik.

 9. Ik vind zelf die popup reclame vreselijk vervelend. Ik schrijf zo nu en dan een advertentie mits ik voor 100% achter het bedrijf of merk sta en ik heb in mijn widgets ook advertenties staan, ook van die dingen waar ik achter sta.

 10. Wat goed om deze kant van het verhaal eens te belichten. Sterke argumenten! Ik heb er niets meer aan toe te voegen en ben het helemaal met je eens. Ik vind het inderdaad ook prima, ads, zolang de stem van de blogger maar hoorbaar blijft. Dát is natuurlijk weleens een lastig punt; ik heb het idee dat veel bloggers bang zijn om hun eerlijke mening te laten horen wanneer ze betaald krijgen. Interessant trouwens ook om al deze verschillende reacties te lezen, leuk en boeiend, zoveel verschillende meningen hierover!

 11. Ik ben het helemaal met je eens! Bloggers hoeven zich niet te schamen voor advertorials. Behalve als het echt heel irritant in beeld komt. Daar kan ik me nogal aan irriteren. Maar advertorials zijn inderdaad handig voor bloggers om hun blog te laten groeien.

 12. Reclame vind ik ook niet bij voorbaat 'fout'. Het hangt er maar helemaal vanaf hoe die gepresenteerd wordt. Zelf heb ik ook een grondige hekel aan pop ups, in wat voor vorm dan ook. Ik vind ze ongelooflijk opdringerig en ook getuigend van een gebrek aan goede smaak.
  Dat reclame op een blog niet zou mogen, vind ik regelrechte onzin. Waarom zou je helemaal niets mogen verdienen aan je blog? Ik vraag me af of de mensen die vinden dat je niets mag verdienen met je blog tegen hun baas zeggen: "Deze maand vond ik het zo leuk op het werk, laat dat salaris maar zitten."

 13. Leuk artikel, ik had er nog niet op die manier over nagedacht. ;)
  Pop-ups e.d. vind ik ook verschrikkelijk, dan ben ik meteen weg. Verder stoor ik me niet heel snel aan reclame op blogs mits dit van tevoren ook duidelijk wordt aangegven bijvoorbeeld door in de titel erbij te zette dat het om een advertorial gaat. Als dit niet het geval is dan erger ik me vrij snel, Ik weet dan niet of iemand eerlijk zijn of haar mening geeft of daar voor betaald wordt.
  Ik zag bijvoorbeeld een tijdje terug iemand een stoel aanprijzen op haar interieur/lifestyle blog. Het ging om een stoel van 239 euro, een flink bedrag vind ik. Deze dame volgde ik ook op instagram en ik zie een week of twee later dat ze vrolijk via haar instagram-account (niet gekoppeld aan haar blog) dat ze dezelfde stoel te koop aanbiedt want ze vond het eigenlijk toch maar niets...
  Oftewel, ik heb niets tegen reclame zolang de blogger er maar open en eerlijk over is., zoals jij dat ook doet. ;)

  Groetjes, Marielle

  • Oh, dat zou ik ook niet prettig vinden. Ook niet zo handig van die dame... Want zo voel je je als bezoeker denk ik best een beetje bedrogen. Ze zegt iets, maar vervolgens blijkt dat ze dat niet echt vindt.

 14. Wat een mooi inkijkje in hoe jij het bloggen combineert met het verwerven van een inkomen.
  Zelf aarzel ik er nog steeds over omdat veel mensen aangeven er niet van gediend te zijn. Terwijl jij het op een manier toepast om juist je bezoekers te dienen! Mooi verwoord en je geeft me een positief handvat om over na te denken :)
  Ik ga kijken hoe ik dat kan combineren op mijn blog!
  Bedankt voor dit inzicht Nicole :)

 15. Goed artikel dit. Het belicht e.e.a. eens van de andere kant. Ik stoor me ook niet snel aan reclame op websites, soms wel op YouTube, als je die per sé 21 seconden moet afwachten zonder het te kunnen wegklikken. Zelf maak ik o.a. ook gebruik van Google adsense. Om de kosten voor de website er uit te halen (poging tot).

  • Die advertenties op Youtube zijn inderdaad wel vervelend. Maar mijn puberkinderen hebben me de les gelezen dat ik niet moet mopperen, omdat dit de filmpjes mogelijk maakt ; )

   Nu erger ik me er toch minder aan : )

   Het heeft wel iets als je kinderen je iets leren.

 16. Super goed artikel, ik ben het helemaal met je eens. Ik vind de reclame op jouw blog in geen enkel geval storend en de links zijn vaak reuze handig, gemak dient de mens zullen we maar zeggen. Bovendien in tijdschriften en kranten staan toch ook reclames en advertorials.

  Ondanks dat ik nog maar pas ben begonnen met bloggen merk ik nu al dat het lastig is te combineren met mijn baan. Door tijdsgebrek lukt het mij niet om dagelijks een goed artikel te schrijven. Doordat ik er niets mee verdien is het naar mijn gezin niet te verantwoorden dat ik er meer tijd en geld in stop dan nu het geval is.

  • Dat snap ik heel goed Chris. Als ik niet aan ons gezinsinkomen bijdroeg met bloggen, zou ik er niet de hoeveelheid tijd aan kunnen besteden die ik nu doe. Dan zou ik mijn tijd anders moeten besteden.

 17. Ik vind het prima als iemand een gesponsorde blog schrijft, maar vind het dan wel fijn om te weten dat het een gesponsord verhaal is en dat je het artikel cadeau hebt gekregen om er een stukje over te schrijven. Dat lees ik toch met een beetje een andere bril dan een blog van iemand die iets gekocht heeft waar ze enthousiast over is.
  Bij je review over de fitbit mis ik die informatie. Ik vond het wel een leuk en informatief stukje.
  Ik heb zelf overigens een Garmin Vivosmart en ben daar ook supertevreden over. Mijn zus heeft een fitbit. Sinds ik mijn bandje draag, doe ik echt mijn best om aan mijn stappendoel per dag te komen. De Garmin kan automatisch een doel "bedenken" afhankelijk van hoeveel je de afgelopen dagen gelopen hebt. Je kunt ook zelf een doel instellen.

  • Christina, in het artikel staat vermeld dat ik een Fitbit mocht testen.

   Grappig hè, dat de Fitbit zo motiveert om die 10.000 stappen te halen?! Ik heb hem echt steeds om, want ik vind het erg leuk om het dagelijks te halen. Alleen op zondag lukt het me niet.

  • Nu ik het artikel nog eens lees, zie ik het er inderdaad wel bij staan, eerder had ik dat niet gezien. Het was blijkbaar zo goed geschreven, dat het mij niet opgevallen was. Compliment aan jou als schrijver ;-)

   Ja, echt motiverend, zo'n bandje. Ik ga nu regelmatig lopend naar mijn werk, gewoon een kwartiertje eerder weg van huis. Op de terugweg neem ik vaak een omweg via een mooie route en kan dan gelijk mijn hoofd even weer leegmaken. Dat gaat voor mij lopend beter dan op de fiets. Op werkdagen haal ik niet altijd de 10.000 stappen. Ik haal op zondag juist meestal wel mijn doel, omdat we op zondag vaak een lange wandeling maken.

  • Je hebt gelijk, het stond er wel in, ik had het over het hoofd gezien. Het artikel was blijkbaar zo goed geschreven, dat het me niet opviel. Compliment voor jou als schrijver ;-)

   Ja, echt motiverend, zo'n bandje. Op zondag haal ik meestal wel mijn doel, omdat we dan vaak een lange wandeling maken. Op werkdagen moet ik er meer moeite voor doen om mijn doel te halen en haal ik het ook niet altijd.

  • Excuses voor de dubbele reactie, ik dacht dat het publiceren mislukt was, maar zie mijn reactie nu twee keer staan.

 18. Wat een interessant onderwerp om over te lezen. Zelf heb ik ook niet veel problemen met reclame op blogs, maar het moet wel passen bij het onderwerp van de blog en de artikelen moeten wel eerlijk en oprecht geschreven zijn. Overenthousiaste artikelen klik ik snel weg en ik vind het ook netjes wanneer bloggers vermelden dat de post gesponsord is bijvoorbeeld.

 19. Helemaal met je eens!

  Ik erger me ook wild aan de YouTube reclames net als hierboven trouwens. En aan pop ups.

  Maar advertorials die echt geschreven worden lees ik met belangstelling.
  Gekopieerde teksten van een bedrijf vind ik ook niet erg (als het erboven staat) maar lees ik niet.

  Verder ben ik zeer van de mening dat mensen lekker zelf moeten weten wat ze op hun blog schrijven! Net als het liedje... er zit een knop op de teevee ;). Je hoeft het niet te lezen!

 20. Ik sluit me bij de rest aan, boeiende invalshoek heb je gekozen. Goed artikel!
  En ik vind de adds op je blog inderdaad niet storend! Je kan ze gewoon negeren als je wil ;-)

 21. Reclame hou ik niet zo van als ze in beeld staan. Ik bedoel dan vooral
  de advertenties die links/rechts/boven/onder blogs staan.
  Reviews, linkjes e.d. heb ik geen problemen mee, zijn inderdaad zelfs ook nog weleens handig.
  Als het iets is wat me niet echt interesseert lees ik het gewoon niet of heel vluchtig.

 22. Leuk artikel, zo had ik het nog nooit bekeken. Pop ups vind ik wel irritant, maar voor de rest erger ik mij niet aan reclames. Reviews en advertorials vind ik fijn om te lezen, mits ze wel eerlijk en goed zijn geschreven. En als het onderwerp mij niet interesseert dan lees ik het niet.

 23. Superleuke invalshoek! Elke blogger zou het zo moeten brengen als jij. Kijken naar de positieve kant ipv een heel relaas aan excuses en uitleg en verontschuldigingen waarom je reclame blogs plaatst. Ik vind het een top artikel, Vlijtig liesje ;) Goed punt. En oohh ik doe het hetzelfde bij pop ups.. als het me te lang duurt klik ik ook de hele pagina gewoon weg... wie heeft daar nog tijd voor die pop ups?!

  Liefs, Camilla

  • Zo kunnen pop-ups bloggers dus zelfs bezoekers kosten. Als ik het zo lees zijn er best veel mensen, waaronder ik, die dan weg klikken.

   Bedankt voor je leuke en positieve reactie!

 24. Vind het op zich prima, zo lang je niet van die grote pop-ups krijgt, zoals je zelf ook al schrijft. Ik klik alleen nooit op zo'n banner. Dan levert het jou ook geen inkomsten op, toch? Dat is dan voor jou (en andere bloggers) wel weer jammer...

 25. Als blogger sta ik er nog een beetje dubbel in. Ik wil onafhankelijke stukjes schrijven, als uitlaatklep voor mezelf en in de hoop anderen te inspireren. Daar past de verplichting om een product review te schrijven niet bij, omdat het initiatief niet bij mij ligt.
  Als lezer vind ik reclame geen bezwaar. Impuls aankopen doe ik niet snel (nou ja, steed minder) dus geen reden om niet bij een ander te lezen.
  Maar inmiddels blog ik al een paar jaar en merk hoeveel tijd er in gaat zitten. Ik ben beter gaan schrijven (al zeg ik het zelf) en zou ik er ook wel wat mee willen verdienen. Niet eens om van te leven, maar om eens een boek te kunnen kopen en daar over te schrijven. Of mijn blog laten printen als herinnering. Een extra meditatie dag kunnen doen of naar een yoga event. Zoiets. Een zakcentje dus.
  Ik begon met het bol partnerprogramma. Een link in de tekst vond ik genoeg. Daarna wilde ik toch eens zo'n banner proberen, lekker onopvallend onderaan. Nu heb ik voor het eerst een banner bovenaan geplaatst. Omdat de actie past bij mijn huishoudelijke onderwerpen.
  Kortom, ik ben aan het experimenteren met wat ik acceptabel vind.

  • Leuk om je overwegingen te lezen Anita.

   Veel bloggers, ook ik, beginnen met een product review van iets dat ze gewoon toch al kochten. In zo'n geval ligt het initiatief dus wel gewoon bij jou. Zo ging één van mijn eerste product reviews over Argan olie van De Tuinen, omdat ik dat zo'n geweldig spul vond. Ik had dat toch al gekocht en wilde mijn ervaring graag delen.

   Mijn punt is: je hoeft niet op bedrijven te wachten om een product review te schrijven. Alles wat je zelf gebruikt of koopt kun je gebruiken om over te schrijven. In jouw geval bijvoorbeeld een meditatiecursus.

   N.B. Ik heb altijd geleerd: als je er dan voor kiest om banners te plaatsen op je blog, ga er dan ook voor. En plaats niet ergens verstoppeld in een hoekje een kleine banner. Zet hem dan ook op een prominente plek. Ik vond dat toen zelf wel een hele goede tip.

   Succes met alles!

 26. Amen, goed gezegd. Zolang er geen persberichten lukraak worden gecopy pastededed en zolang er eerlijk over een product gesproken wordt heb ik er geen problemen mee.

  (Ik zag je Google ads niet eens by the way...)

  Groet!
  Zus

 27. Ik lees je blog in Feedly, dus zie de reclame niet, behalve als ik reageer, dan moet ik naar de website. Ik zou zo graag eens een cursusje bloggen enzo volgen, of er over willen lezen, want hier heb ik echt te weinig kaas van gegeten..... ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder