Voeten

voeten
Dit zijn helaas niet mijn voeten. De mijne zijn jaloers op deze.

Zorg jij goed voor je voeten? Ik niet echt…

Ik gebruik ze vooral om van A naar B te komen. Ik knip mijn teennagels zodat ik daar geen problemen mee krijg. En dat is het dan wel. Eigenlijk maak ik me alleen druk om mijn voeten als ze pijn doen. Soms heb ik teveel gelopen op mijn Uggs, en dan verrek ik wel eens een spiertje in mijn voet. Dan hink en strompel ik door het huis! Echt superlastig.

Voeten verdienen echt aandacht. Want pas als je ‘niet uit de voeten’ kunt besef je hoe belangrijk ze zijn!

8 leuke weetjes over voeten!

 1. Voeten brengen je waar je naar toe wilt
 2. Er zitten maar liefst 26 botjes in een voet. Dat is 52 botjes in totaal!
 3. Voeten zijn uniek: iedereen heeft weer andere voeten. Soms zijn zelfs je eigen voeten niet hetzelfde!
 4. Pijn in je rug kan voortkomen uit je voeten.
 5. Als je gaat hardlopen dragen je voeten maar liefst 4 keer je gewicht! Ze hebben dus best veel te verduren.
 6. Je voeten kunnen je gezondheid weerspiegelen.
 7. Het schoeisel wat je aan je voeten doet kan iets over jezelf vertellen. Pumps met hoge hakken vertellen een ander verhaal dan een paar Birkenstocks of Uggs over jou en je voeten.
 8. Als je voeten lekker warm zijn, voel je je meteen behaaglijker. Andersom kunnen koude voeten je hele lichaam koud laten voelen.

Hoe kun je jezelf, en je voeten verwennen?

 • Als je weinig tijd hebt, kan een voetenbad een snelle en makkelijke manier zijn om te ontspannen. Je zult staan te kijken van het totale weldadige effect van zo’n voetenbadje. Alleen je voeten gaan er in, maar de ontspanning komt over het hele lichaam.
 • Ga eens naar de pedicure. Zelf heb ik dat trouwens nog nooit gedaan. Vroeger ging mijn oma regelmatig. Maar als ze dan thuis kwam, had ze allemaal enge bloederige strepen en vlekken op haar voeten. Nu weet ik dat dit bethidine was. Maar de herinnering maakt me nog steeds huiverig voor pedicures.
 • Smeer ze in met een verzorgende crème.
 • Heb je veel last van eelt? Op steeds meer plekken heb je van die baden met enge vissen die het eelt van je voeten knagen. Zelfs hier in Doetinchem. Maar ik heb daar nog geen voet in de deur durven zetten. En de gezondheidsraad waarschuwt voor infecties. In New York is het zelfs al verboden.

Hoe ga jij met je voeten om?

Similar Posts

11 Comments

 1. Haha wat een leuke post!
  Mijn schoonmoeder is pedicure dus heb het wel eens ervaren. Een behandeling is echt heerlijk (behalve als je echt wat hebt haha)
  Ik heb vaak last van ingegroeide nagels en ontsteking aan mijn nagelriem en dat is echt pijnlijk. Maar doe mn best om ze goed te verzorgen

 2. Ik houd alleen mijn nagels bij en in de zomer smeer ik alleen mijn voeten in als ze erg droog zijn.
  Ik ga nooit naar een pedicure en houd niet van gelakte nagels.

 3. Ik smeer ze iedere dag in met bodylotion of bodybutter, net als de rest van mijn lichaam. Zomer of winter, dat maakt niet uit. Ik denk eigenlijk dat je huid in de winter nog wat meer aandacht nodig heeft dan in de zomer. In de winter zitten je voeten hele dagen opgesloten in kousen en schoenen en in de winter is de lucht vaak erg droog door centrale verwarming.

  Verder knip ik gewoon regelmatig mijn nagels en tijdens de warme maanden draag ik nagellak.

 4. Ik ga al ruim 40 jaar naar pedicures, destijds omdat ik in de horeca werkte en verzorging nodig had voor mijn voeten. Daarna ben ik het blijven doen en vind het heerlijk. Nu is het ook noodzaak omdat ik niet meer goed bij mijn voeten kan ivm stijfheid in gewrichten en dikke voeten door lymfoedeem daardoor zitten de teennagels snel in de nagelriem.

  Zelf smeer ik elke avond om huid soepel te houden met olie.

  Ook ga ik al jaren naar voetreflextherapie, ik vind het heerlijk als er aan mijn voeten geprutst wordt.

   1. Ja zoiets. Op sommige stukjes is heet pijnlijk en dan kan er een verstoring zitten, die wordt dan aangepakt. Voel me altijd heerlijk erna. Bij mijn therapeute duurt het een uur.
    De eerste keer ging ik omdat ik moeite had me aan dieet te houden en het werkte prima.

 5. Mijn voeten verzorg ik meteen na het douchen, en moet eerlijk bekennen dat ze in de zomer meer aandacht krijgen dan in de winter.
  Naar een pedicure ben ik nooit geweest maar dat staat nog wel op mijn wensen lijstje het lijkt me heerlijk om je voeten eens goed te laten verzorgen.
  Op dit moment weet ik even heel goed hoe belangrijk voeten zijn ik heb namelijk last van hielspoor en bah dat voelt echt niet fijn.

 6. Ik ga wel met enige regelmaat naar de pedicure. Zelf doe ik ook nagels knippen, soms insmeren, nagels lakken en ik scrub ook wel eens. Wat ik zelf doe zou ik wel regelmatiger kunnen doen, ik merk wel dat mijn voeten er echt een stuk beter uitzien met regelmatige verzorging. En onverzorgde voeten vind ik echt brrrrrrrrr!!!

 7. Ik ben dus pedicure en ik vind je stukjezo leuk, mag ik het delen op mijn fb site?
  misschien dat meer mensen eens nadenken over hoe belangrijk je voeten zijn en realiseren dat preventie hierbij zo belangrijk is.maar al te vaak komen mensen met klachten waar ze zo lang mee lopen dat het bijna niet meer op te lossen is, zo jammer
  Zeker als je sport, veel loopt of staat is voetverzorging belangrijk of je het nou thuis doet of naar een pedicure gaat, je voeten verdienen het, ze dragen je gewicht de hele dag rond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.