Vintage: inspiratie en adressen

Very Vintage boek

Het begon allemaal toen Tim Mouling een groep maakte op Facebook: The Vintage Market. Hij wilde liefhebbers van vintage meubels, kleding etc. een plek geven om vintage spullen te kopen en te verkopen. Inmiddels heeft deze groep ruim 50.000 leden.

Very Vintage

Omdat Tim en Juli de groep The Vintage Market tastbaarder wilden maken, organiseerden ze The Vintage Market. Dat is een vintage- en design markt met vintage spullen, optredens, beauty boudoirs en foodtrucks. En nu ook een heus boek: Very Vintage.

Het boek Very Vintage is een combinatie van:

 • Fotoreportages van huizen die zijn ingericht met vintage spullen.
 • Adressen voor winkels, webshops en markten waar je mooie vintage spullen kunt vinden.  Denk aan winkels voor ‘midcentury meubels’, tweedehands kledingzaken, webshops, rommelmarkten, maar ook barbers en fietsenwinkels.

Very Vintage: inspirerend kijkboek

Very Vintage is een fijn boek om door te bladeren en te bekijken. Het staat vol foto’s van de interieurs, en de portretten van de bewoners zijn redelijk uitgebreid. Al met al krijg je een aardig goed beeld van de personen achter de vintage inrichting.

Hieronder een blik in het boek:

Screen Shot 2019 10 24 at 11.48.33

Praktische informatie over Very Vintage

Very Vintage is voor 24,95 te koop bij bol.com. Het is denk ik een leuk cadeau voor mensen die van vintage en interieur houden.

very vintage

Heb jij vintage spullen in jouw huis? Zo ja, wat?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik voel me niet geroepen om me er bij aan te sluiten. Ik ben tevreden met wat ik in huis heb.

  Love as always
  Di mario

 2. Ik heb het niet (uit praktische overwegingen), maar Deens design vind ik prachtig. Vooral stoelen en banken daaraan. En de inrichting van de jaren 30….

  Maar ja met een lange man en 2 rondrauzende kinderen is het niet handig.

 3. Het feit dat dingen het stempel vintage gekregen hebben, maakt het voor mensen met een klein budget best moeilijk om nog leuke spulletjes te vinden, zelfs de kringloopwinkels worden steeds duurder. Een paar jaar geleden kon je daar nog leuke dingen vinden voor weinig , maar tegenwoordig bijna niet meer en bovendien worden de weinige mooie dingen die je daar voorheen vond opgekocht door mensen die handelen in vintage spullen. Die ze dan weer voor veel geld verkopen.

 4. Vintage, antiek, retro of gewoon ouderwets. Ik weet niet welk label ik aan mijn spullen moet hangen.
  Veel emaille spullen uit de jaren 1930 tot 1960, veel Tomado huishoudelijke produkten (eierrekjes, flessenrekjes etc.) uit de jaren 1950/1960. Een pers (vloerkleed, geen kat) van ongeveer 80 jaar, een theekastje uit de dertiger jaren. Kleine zilveren voorwerpen uit de jaren 1840 tot 1940. Meubels uit de kringloop, geen idee hoe oud. Kleren van de kringloop, alles minimaal 3 jaar bij aankoop.
  Het boerderijtje waarin ik woon is van 1856 en ik ben van 1950!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.