Geen kerstpakket maar een vakantiepakket

zomerpakket

Normaliter had mijn man elk jaar in de zomer een barbecue van zijn werk. Maar omdat dit vanwege corona niet kon doorgaan, kreeg hij een soort variant op het bekende kerstpakket: een zomerpakket.

Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken

Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, en het is leuk als je iets krijgt. Maar toch bekroop me bij het zien van deze cadeautjes een gevoel van: ‘Wat moeten we hier mee?’

Ik probeer immers al een aantal jaren niet teveel overbodige spullen in huis te halen.

Wat moeten we bijvoorbeeld met dat schaakbordje met de ieniemienie schaakstukken? We kunnen geen van beide schaken. En wat te denken van dat stuk oranje plastic, dat een zwembandje voor kleine kinderen (die we niet meer hebben) blijkt te zijn.

En waarom dan maar eentje?

Het is wel heel aardig!

Nou ja, het is wel een heel erg aardig gebaar.

Lees ook Kerstpakket doneren.

Doet jouw werkgever nog iets bijzonders vanwege de zomervakantie?

Similar Posts

25 Comments

 1. Wij hebben eigenlijk niks gekregen. En dat is soms nog beter dan al die nutteloze cadeautjes. Die je uiteindelijk toch maar weg gooit.

 2. Wij mogen ook iets tegemoet zien en ik heb dat mee mogen uitzoeken. Dat is enerzijds heel fijn en anderzijds voelt het als een verantwoordelijkheid, want wat vindt een ander leuk om te krijgen?
  Criteria: geschikt voor veel leeftijden en niet iets wat meteen in de kliko zal gaan. Er zullen vast doorgevertjes bij zitten, maar vermoedelijk geen weggooiertjes.
  Dat is al heel wat, voor een grote groep mensen van zeer brede achtergrond.

 3. ik kreeg van werkgever een lief pakketje met twee zakjes oplos limo zonder suiker in bijzondere smaken. Daarnaast een zakje olijfen met een smaakje, pepseltjes en een notenmixje. En een leuk kaartje erbij. Ook in plaats van de BBQ. Heel leuk.

 4. Het is inderdaad een mooi gebaar en de speeltjes kan je vast wel aan iemand geven in omgeving die er blij mee zal zijn. En wat er nog meer in zat gezien de foto zal dit best wel op gaan. Ik zeg altijd wees tevreden met kleine dingen want er zijn vele mensen die zo een geschenk nooit omringen.

 5. Hoi Nicole,

  Ik heb een vraagje over je layout. Is het de bedoeling dat er na elke twee zinnen een reclameblok opduikt? Dat was voorheen niet. Ik raak nu steeds de draad van je blog kwijt. Vooral omdat veel van je adverteerders ook nog een gebruik maken van bewegende beelden. Dus, misschien ter overweging: kan je tekst in 1 blok? Met de reclame ervoor en erna ofzo. (Heb je weleens een film als Nothing Hill of een andere fijne romcom op SBS9 gekeken? reclame op de raarste momenten. Je blog heeft nu een beetje dat effect…)

  Maar ik blijf je lief vinden hoor:)
  groetjes,

  Jacqueline

  1. De reclame zou niet zo irritant aanwezig moeten zijn. Ze hebben me beloofd dat het steeds minder wordt. Ik snap heel goed dat de reclame vervelend is. Het liefst had ik helemaal geen reclame op mijn blog, maar dat kan ik me financieel niet veroorloven helaas.

 6. Ik snap je reactie! Het gebaar is goed bedoeld, maar er zit wel troep bij. Wij kregen laatst van onze werkgever een bedankkaart, die was gemaakt van plantaardig materiaal met bloemenzaad erin. Ik heb de kaart in een bloembak gezaaid en nu heb ik witte en roze bloemetjes… dat vind ik wel een duurzaam cadeautje!

 7. In de zomer krijgen wij geen pakket. Ik wist niet dat dit, naast het kerstpakket, ook nog eens gedaan werd. Ik werk in de zorg en op 12 mei, de dag van de verpleging/zorg, krijgen wij altijd een aardigheidje. Dit jaar waren dat happy socks.

 8. Dat zou ook mijn gedachte zijn bij zo’n pakket en ik zou het schenken aan een kastje voor levensmiddelen en de kringloop. Mits vriendinnen bepaalde dingen willen en kunnen gebruiken. Overigens heb ik wel eens een Paaspakket gehad. Daar zat o.a. een schaaltje in wat ik nu nog gebruik.

 9. Nou ja, het is wel attent. Dat zwembadje kun je lekker als voetenbadje gebruiken. Wij doen niets speciaals met de zomer. Ik ga wel binnenkort een keer met directe collega’s uit eten (geen zin in, maar vooruit…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.