Trixie naar de kapper: met voor en na foto’s

Ik vind Trixie het leukst als ze er lekker wollig uit ziet.

Maar van de kapper heb ik begrepen dat het gezonder is als ze regelmatig flink getrimd wordt. Dus dan doe ik dat braaf. Zeker omdat Trixie een hekel heeft aan borstels.

trixie
Voor
trixie
Na

Tsja… Volgens mij is Trixie zelf ook niet zo gecharmeerd van haar nieuwe coupe.

Hopelijk groeit het snel weer aan.

Similar Posts

25 Comments

 1. Wat grappig dat ik net bij de kapper vandaan kwam toen ik je blogpost las! Meestal vind ik het in het begin ook niet zo leuk, net als Trixie ???? Ik vind dat wollige ook echt leuk en schattig staan bij hondjes, maar als het gezonder is voor ze dan moet het gewoon…

 2. Waarom is het gezonder als honden getrimd worden, vraag ik me af. Onze honden worden nooit getrimd. De ene is een rood en gemiddeld wollig, de ander zwart met wat korter haar. Ze worden wel gewassen en geborsteld (onder protest) en verharen af en toe flink.
  De nieuwe coupe van Trixie is niet zo flatteus…gelukkig groeit het van zelf weer aan !

 3. Is trixie getrimd? Lijkt me eerder geschoren en dat is niet goed voor de vacht, niet goed voor de portemonnee en snel verdiend voor de kapper. Als ik nu verkeerd zie, mijn excuses maar ik word nogal kregelig van hondentrimmets die geen rekening houden met het ras en de soort vacht…

  1. Tuurlijk is het een hondentrimsalon. Maar velen scheren, uit onwetendheid of snel geld willen verdienen. Tja. Een chi moet geknipt worden, en dat kan ook kort. Maar scheren helpt de vacht naar de vaantjes.

 4. Oh, jammer ja. Moet dat niet anders. Beetje meer in model? Ik heb er geen verstand van hoor, en sinds afgelopen jaar laat ik mijn hond (golden retriever) niet meer bijknippen. Ik doe het zelf evenals het wassen. Scheelt 64 euro.

 5. Oei, ik ben het met Pascale eens dat Trixie er geschoren uitziet…dat is echt wat anders dan knippen.
  Verder zal een hond natuurlijk nooit “gecharmeerd” of “niet gecharmeerd” zijn, dat zijn menselijke gevoelens, dat is geen hondengedrag. Ik kan me wel voorstellen dat jij er niet van gecharmeerd bent…ik zou bijna een jasje voor hem gaan breien om dit “bloempotkapsel” te verbergen.

 6. Ik vond de lang harige versie echt super schattig! Een goede trimster kan toch ook een midden weg kiezen. De schaar kiezen en minder kort knippen zodat ze iets van haar eigen model overhoud? Schoonmoeder had tzi tshu’s of hoe je dat ras ook schrijft. Daar bleven ze van die schattige bolletjes na een trim sessie.

 7. Best gek dat ze dat adviseren, die haren zitten er toch niet voor niks. En dat kort haar ‘gezonder’ zou zijn is natuurlijk onzin, bij mensen is kort haar toch ook niet gezonder? Klinkt als iemand die gewoon graag heeft dat je regelmatig langskomt. ;)
  Dat ze onderhouden moet worden is duidelijk, maar om dan maar gewoon de hele zaak kort te scheren is te gemakkelijk denk ik…

 8. Natuurlijk adviseert de trimsalon om vaak te trimmen. Dat is hun inkomstenbron. Vraag het eens aan de dierenarts. Die is waarschijnlijk beter in staat om advies te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.