Reacties

Trends in schooltassen - update 2023 — 33 reacties

 1. Het merk weet ik niet meer. Wel weet dat ik ik een Eastpak had toen ik naar mijn vervolgopleiding ging. Deze heb ik weggedaan niet omdat deze kapot was, maar omdat er een kater op geplast had. Die onverdraaglijke lucht kreeg ik er met wassen echt niet uit. Gelukkig heb ik nu poezen (poezen schijnen nl. niet te sproeien en katers wel, of heb ik dat mis?). Die Herschel tas vind ik ook erg leuk Vlijtig Liesje!

  • Wij hebben steeds katers gehad, maar die hadden we laten castreren. Ik weet niet of dit helpt tegen dat sproeien? Ze deden het soms wel eens, maar dan buiten.

   Bij ons gaat Eastpak tassen altijd wel kapot!

 2. Zelf ben ik begonnen met de oude schooltas van mijn vader (voor vergaderingen en andere bijeenkomsten gebruikt) en na een paar maand kreeg ik een nieuwe eigen (in oktober jarig), zelfde model leer/ 2 kleine voorvakje naast elkaar en 2 binnenvakken/ 1 handvat. Werd bij ons op school altijd onder 1 arm gedragen of op 1 arm en dan tegen je aangedrukt. Na een paar jaar waren bigshoppers in en nog iets later de canvas "postbodetas".
  Mijn kinderen zijn allemaal begonnen met een grote kipling, een paar hebben nooit meer een ander gehad en anderen zijn overgestapt op een Dakine en de meiden hebben bv ook een "postbodetas" gehad of meer iets als die cowboytas uit jouw voorbeeld.

  • Dat onder de arm dragen herinner ik me nog wel van die aktetas : )

   De Big Shopper trend heb ik gemist. Dat lijkt me ook best een heel gesjouw, hoewel er veel in kan natuurlijk.

  • bigshopper is niet het goede woord, in reacties meer naar beneden spreken ze van een canvas shopper. Zo eentje bedoelde ik.

  • Ik zag het Henriette. Bedankt voor de toelichting. Dat lijkt me ook wat makkelijker. Die big shoppers hebben van die houten handvatten vaak, en dat lijkt me niet zo prettig.

 3. Die aktetas, ik schreef hem vol met de populairste rockbands zoals Rolling Stones, het kwam regelmatig voor dat mijn vader mijn schooltas leende voor zijn gemeenteraad sessies, hahaha. Wat een tijd was het toen, het kon allemaal simpel leven na de oorlog.

 4. Zo'n leren aktetas. Klasgenoten pimpten die van hen met stickers en zwarte stift (namen van favoriete bands bijvoorbeeld) maar dat mocht ik niet van mijn ouders, want die leren tas was duur!!! Rond de derde klas gingen veel mensen lopen met een canvas shopper, zo'n zwarte of blauwe met leren handvatten, een voorvakje en een rits. Die werd dan semi-nonchalant over een schouder gedragen. Vanwege het gewicht maakte we vaak afspraken wie welk boek meenam voor welk vak. Onze ouders vonden dat niks, zij waren van de generatie veel arbeiderskinderen na de lagere school aan het werk gingen. Dus je er voor schamen om voor een "studie" te worden aangezien - dat was onbegrijpelijk. Na de shoppers kwamen de linnen tasjes, die deden de boeken zeker geen goed. En onze kinderen hadden mooie en ergonomische rugzakken.

 5. Ja hier hebben de twee oudsten ook een Eastpak, al jaren, en nog steeds prima. Ze hebben er tegenwoordig ook zo enorm veel keuze in al zijn mijn 2 kids gegaan voor eenvoudig effe kleuren omdat je die dan zelf kunt 'pimpen' met buttons of stiften etc..Ik heb overigens geen flauw idee meer wat voor tas ik had.

  • Bij ons gaan de Eastpak tassen steeds kapot. De ritsen gaan er aan! Ik vind ze daarom helemaal niet zo geweldig. En ik weet dat er levenslang garantie op zit of zo, maar ik heb de bonnen natuurlijk niet meer.

 6. Ik had een Eastpak en heb daar nog lang gebruik van gemaakt in de jaren na school. Toen de rits kapot ging raakte hij in onbruik, verder was hij eigenlijk nog helemaal goed! Die Hershell tas is ook erg mooi.
  Tegenwoordig gebruik ik weer vaak een rugzak. Dat begon met de vakantie en met dagjes uit en inmiddels is het de vervanger van een luiertas want veel praktischer.

 7. Ik had zo'n bruinleren aktetas. Tot ik in de derde klas kwam, toen was het zo'n zwarte boodschappentas met een rits en een voorvakje. Gekocht bij de Scapino voor tien gulden, en er jaren mee gelopen. Later op de vervolgopleiding had ik een canvasrugtas van de Aldi, daar heb ik ook jaren mee gedaan. Tot die uiteindelijk gewoon gaar was, je kon er zo gaten in scheuren.
  En wat er tegenwoordig in is weet ik niet, volgens mij gewoon een rugzak met een rekje op de bagagedrager waarmee je je tas kunt vastzetten, zoals wij vroeger de fietsspin hadden. Of een rekje op de voorkant van de fiets. Althans dat zie ik heel veel bij ons in de buurt

  • Onze ouders hadden eigenlijk een boel geld kunnen besparen ; )

   Hier in de buurt zie ik ook wel van die rekjes waarop tassen worden gezet. Mij lijken fietstassen dan toch makkelijker.

 8. Ik ben het er niet mee eens dat een aktetas "stom" is.
  1. Je kan er altijd gemakkelijk iets in vinden. In een rugtas, die ik als het nodig is gebruik als we met de trein op stap gaan, zoek ik me altijd suf.
  2. Een aktetas zet je snel neer om iets te pakken, terwijl je een (soms zware) rugtas eerst van je rug moet halen en dan vervolgens altijd de verkeerde ritssluiting opendoet.
  3. In een winkel loop je altijd het risico iets met je rugzak kapot te gooien bij een beweging die de rugzak net even te dicht bij een schap brengt ...
  4. Vervolg van punt 3: hoeveel stoten ik in de trein al niet gehad heb met een rugzak van iemand die bij het verlaten van de trein het ding op zijn rug zwaaide, en niet lette op medereizigers.

  Kees de Pater

 9. Ik had een simpele relatief kleine licht rode kipling rugtas, met een voorvak en een hoofdvak met daarin een dunne scheidingswand waar je net een map achter kwijt kon. Deze kipling leeft overigens na 15 jaar nog steeds en wordt ook nog regelmatig gebruikt om zware dingen in te vervoeren.

  Ik heb wel geflirt met andere tassen alla model eastpack of een schoudertas, een daarvan wordt door mijn broertje nog steeds gebruikt volgens mij. Maar ik greep altijd weer terug naar de kipling, die was en is gewoon veel fijner. Ook tijdens mijn HBO-tijd heb ik de kipling standaard gebruikt. Enkel op dagen dat ik vrijwel alleen eten en drinken mee hoefde nam ik wel eens een andere tas mee. Helaas is dit model niet meer verkrijgbaar.

 10. Ik ben wel een beetje apart met tassen, het hoeft niet doorsnee, liever niet eigenlijk. Als handtasjes heb ik een kinderkoffertje rood met witte stippen of een munitiekistje uit het leger waar ik een schouderhengsel aan maakte...

  Ik had en heb een leren schooltas,model aktetas/dokterstas, die naast gedragen aan het handvat, ook met schouderhengsel én als rugtas gedragen kan worden. Ontzettend oud, maar nog steeds goed.
  De kids hadden Eastpak en goedkope messengertassen. Zij wilden wel graag doorsnee tassen.

 11. Ik had een Kipling, moet zeggen dat ik em nog steeds heb, de kleur is iets meer vergrijsd maar die dingen zijn echt oersterk (6 jaar mee naar school, en 6 jaar mee naar werk)
  Dochter gaat nog net echt naar Voortgezet onderwijs, maar dankzij speciaal traject mag ze iedere week even komen snuffelen op de middelbare school, en samen houden we in de gaten wat voor tassen iedereen zo'n beetje heeft, ze heeft nu een goedkope rugzak van Xenos, maar over twee jaar als ze voor t echie gaat mag ze een dure uitzoeken, die dan wel langer moet meegaan. (verwacht dat 't een Eastpack gaat worden)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>