Wat heeft die egel toch in de bek?

egel

‘Huh? Heeft die egel een enorm gezwel?’ vroeg ik me bezorgd af toen ik hem vanuit het raam van mijn kantoortje zag langs waggelen.

Vervolgens dacht ik dat hij een bal van Trixie in zijn bek had. Of iets anders raars…

Het is geen gezwel, het is een…

Maar het bleek een baby egeltje te zijn! Kijk maar:

egel

Ik wist niet dat egels hun kinderen op deze manier ‘vervoeren’.

Gelukkig ligt de kat op de keukentafel te slapen…

Similar Posts

16 Comments

 1. Wij hebben veel egels in de tuin die hebben onderdak aan de rand van onze tuin we hebben daar een houtwal gemaakt waar alle groot snoeiwerk op kan en dat is het van het voor hen s’avonds komen die tevoorschijn en we zin er af en toe een paar ,maar ruzie dat die kunnen maken met veel lawaai niet te geloven als je dat zelf niet gezien hebt.

 2. Op de eerste foto leek het net een muis die de egel in haar bek had. Ik denk tenminste dat het moederegel is.
  Ik heb hier geen egels in de tuin, wel kwakende kikkers de afgelopen dagen. Ze waren vast in de war door het weer want die kikkers hoor je normaal alleen in het voorjaar.

 3. Echt leuk zo,n gast in je tuin
  Hier vorig jaar eentje bevrijd van touw uir de naalden
  Hij was in de vijver gevallen bij de buren en die durfden het beestje niet aan te raken
  Gisteren zag ik een kat op 3 pootjes lopen en even flink geaaid
  Heeft mogelijk wel een eigenaar
  Er stond eten onder de bosjes en melk!
  Melk is niet goed
  Dus ik hou het in de gaten

 4. Oh wat schattig! Onze dieren doen gelukkig niks met egels. Een tijd geleden zat onze oude herder Maya tijden in de tuin bij het hek naar de tuin van de buren te kijken. Ik snapte maar niet wat daar toch was, bleek het een nestje egels te zijn. Die was altijd dol op alles wat klein was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.