Trein leed

trein leedMijn man werkt in Amsterdam. Als er overdag iets is mailen we meestal even.

Vandaag kreeg ik een mailtje van hem over zijn ochtend in het openbaar vervoer. Twee weken lang reden er geen treinen i.v.m. werkzaamheden aan het spoor. Gisteren zou alles weer normaal rijden. Maar dat blijkt helemaal niet het geval, getuige deze mail van mijn man:

'Ik had netjes op tijd de trein van 6:20. Vlak voor Zevenaar werd er omgeroepen, dat we allemaal moesten overstappen op de trein die op perron 3 gereed stond, omdat onze trein terug ging naar Winterswijk. Maar er stond helemaal geen trein op perron 3. Wel werd er omgeroepen dat de normale trein van 6:54 (dus over een kwartier) van perron 3 zou vertrekken. Onze trein waar dus meer dan 50 mensen waren uitgestapt ging weer terug naar Winterswijk met ca. 5 mensen erin. (Over prioriteiten gesproken.)

Vervolgens werd omgeroepen dat de trein van 7:00 naar Doetinchem niet reed vanwege sein- en wisselstoring. (Wat heeft ProRail in de afgelopen 2 weken in 's hemelsnaam uitgevoerd!) Er kwam ook helemaal geen trein om 6:54 vanuit Doetinchem. Wel kwam er na 10 minuten (na 7 uur, dus, toen ik al op de trein naar Amsterdam had moeten zitten), een trein vanuit Arnhem, op perron 3, die naar Arnhem terug zou gaan. Die werd bestempeld als de trein van 6:54.

Maar hij vertrok pas om 7:12 omdat hij wachtte op de trein uit Doetinchem, waarvan de mensen ook moesten overstappen. Ik was dus pas om 7:31 op station Arnhem.
Gelukkig was de NS zo aardig om te wachten, anders had ik de trein van 7:31 ook niet gehaald.'

Op zulke momenten prijs ik me gelukkig dat ik vanuit huis werk!

Leestip: Goedkope NS dagkaarten

Hoe zijn jullie ervaringen met openbaar vervoer?

Similar Posts

29 Comments

 1. En dat terwijl ik net een banner bovenaan je blog zie, waarmee je reclame maakt voor de spoordeelwinkel. Zouden ze dit bedoelen met één van de 25 inspirerende treinuitjes? ;)

  1. Die banners worden automatisch gegenereerd. Die reclame past inderdaad niet bepaald bij deze post.

   Of ze moeten het bedoelen als een soort oefening in geduld en omgaan met frustratie.

 2. Ik lees altijd veel leed, maar tot nu toe, lijkt het als ik die ene keer met OV ga, dat alles gewoon reilt en zeilt.... oke, soms moet ik rennen of zo, of ik pak de volgende, maar ik werk natuurlijk niet, er wacht geen baas op mij verder als ik reis ;-)

  X

 3. Ik haat het openbaar vervoer. Vroeger met de bus naar school was al erg genoeg, maar treinen, nee dank je. Nu word ik gehaald en weer thuis gebracht door familie, waar ze eigenlijk vanaf willen, ik moet zelfstandiger zijn, ja heel leuk, maar als ik niet eens van de trein op aan kan dat hij rijdt of dat er niks fout gaat, wat zelden is, dan trek ik dat niet wat energie betreft. Ik heb het 1x meegemaakt toen stond ik tussen Roosendaal en Rotterdam vast, echt precies halverwege. Ze zeiden dat ze niet verder zouden rijden en bussen in zouden zetten... half uur op de bus gewacht, dat ging ook niet goed, de ene overvol, dus kon er niet eens meer bij en de andere kwam niet opdagen, 1,5 uur later zeiden ze dan toch dat de trein weer verder zou gaan. Ik had geen eten bij of niks, het was ook echt zo'n station waar je niks kon kopen dus ik viel nog net niet flauw van de honger en door de stress die het met zich mee bracht. Voor een ander is het gewoon 'vervelend' voor mij is het door ziekte nog veel erger. Ik kan niet rennen naar een ander perron als dat ineens zou moeten, ik zit dus altijd helemaal te stressen sinds dat is gebeurd en het maakt het niet makkelijker om zelf iets op te bouwen als je ziek bent en afhankelijk van het OV. :( Ik ken mensen die niet veel verderop instappen en regelmatig 3 uur reistijd hebben i.p.v. de gebruikelijke 50 minuten. Ik kan dat risico lichamelijk niet nemen, ik hoop dus ooit nog eens terug te verhuizen naar Roosendaal zodat ik 2 minuten in de bus hoef te zitten en hooguit 5 als ik naar de stad wil, ik mis dat zo.

  1. De overvolle bus waar je niet meer bij in past herken ik. Dat heeft mijn oudste zoon ook regelmatig.

   Ik durf zelf ook nooit zo goed op het openbaar vervoer te vertrouwen. Het is toch best heel erg vaak dat er iets mis gaat.

 4. Ik ga bijna nooit met het OV, voornamelijk omdat het altijd problemen met zich meebrengt. Overvolle treinen zodat je op de trap kunt zitten of net de aansluiting missen omdat je iets vertraging hebt. En dan vind ik het ook nog eens vrij prijzig allemaal. Ik ga dus het liefst met de auto. Zo nu en dan met de trein omdat de kinderen het zo leuk vinden.

  1. Ja, je zult maar een examen hebben...

   Hier in de Achterhoek zijn de scholen net weer begonnen, en mijn buurmeisje moet voor haar nieuwe opleiding elke dag met de trein naar Arnhem. Zeker als je net begint is het erg vervelend als je dus steeds te laat komt omdat de treinen niet goed rijden.

 5. Al blij te merken dat het niet enkel in België is. Bij ons kunnen ze er ook wat van. Ik heb het gezaag en geklaag al opgegeven, het hoort er jammer genoeg bij.

  1. Mijn man is meestal ook vrij Zen onder alle vertragingen. Maar dit keer werd het ook hem te gortig blijkbaar.

   Goed om te weten dat het ov in Nederland niet de enige is die er een potje van maakt.

 6. Ik reis soms met de bus en al jaren niet met de trein. Los van feit dat het elke keer een zooitje is vind ik het ook belachelijk duur. Nederland zou voorbeeld moeten nemen aan andere landen, zij laten zien dat het echt de moeite waard is om je auto voor de deur te laten staan.

  1. Door de onbetrouwbaarheid van de trein, kies ik ook liever voor de auto. Vorige week moesten we naar het Radboud in Nijmegen met onze middelste zoon. Dat durf ik dan niet met de trein te doen.

 7. Oo wat balen! Ik ga vaak met de auto naar mijn werk, en pak soms de trein wat meestal wel goed gaat. Ik had vroeger ook vaak pech met de trein hoor, was ik wezen winkelen in Rotterdam en dan was ik bijna weer thuis en dan keerde de trein weer om richting Rotterdam i.v.m omstandigheden, vreselijk haha

  1. Jeetje, dat is ook niets. Dat is het voordeel van de trein dan weer: dan kun je in ieder geval nog een boek lezen, en hoef je niet steeds op te letten op het verkeer.

 8. Ja ik reis wel eens met de trein maar dat is vaak in het weekend en zeker niet in de spits. Ik leef met je man mee omdat ik ook weet hoe vaak er storing is op de lijn Winterswijk Arnhem. Lijkt me echt frustrerend dat je zo de dag moet beginnen. Ik vind het OV veel te duur en vind dat er veel te veel storingen en vertragingen zijn. Straks liggen er weer blaadjes op de rails en dan rijden de treinen alweer niet, dat dit nog kan in Nederland daar sta ik nog steeds versteld van.

 9. Kun je wel zien bij Doetinchem veel nieuw spoor en dubbel en traject is niet van NS.

  Bij dit soort werkzaamheden kunnen storingen voordoen aan wissels en seinen ook nadat de hele nacht ervoor gereden wordt (roestrijden/slijpen)

  1. Er zou inderdaad een dubbel spoor komen, maar na twee weken werkzaamheden moeten de treinen nog steeds op elkaar wachten. Heel raar. En er zijn dus allerlei problemen.

 10. Oh, hier heb ik wel eens mee te maken. Gelukkig kan je via de geld terug regeling altijd nog 'wraak' nemen viaeen claim. Ik hoop na jaren nog steeds dat de ns met veel claims aan de slag gaat om vertragingen en claims te voorkoemn

  1. Ja, ze moeten eigenlijk zoveel claims krijgen dat ze er zo genoeg van krijgen dat ze problemen gaan voorkomen.

   Het vervelende vind ik dat ze zelf wel meteen klaar staan om je een boete te geven. Zoals die keer toen mijn zoon zijn betáálde jaarabonnement niet goed had ingecheckt en we een boete kregen!

 11. In de Randstad is het toch anders denk ik. Ik reis altijd heel graag met de trein. Ze gaan namelijk vaak (elk kwartier). Verder worden mijn reiskosten vergoedt door de werkgever (ook prive) dus wat dat betreft ben ik goedkoper uit dan met een auto (die heb ik dus ook niet). Verder heb je in de Randstad ook meer mogelijkheden om om te reizen, dat scheelt wel als er toch iets aan de hand is. Maar over het algemeen verloopt toch zeker 95% van de reizen naar behoren. En ik kan in de trein lezen, slapen, werken - dat kan allemaal niet als je zelf auto rijdt. Plus, met de auto heb je kans op file door een ongeluk of slecht weer oid (dus daar kan je ook vertraging mee oplopen). Ik ben dus eigenlijk wel tevreden over het OV!

  1. De voordelen van de trein die je noemt zijn ook de redenen dat mijn man altijd met de trein reist. Maar als je dagen achter elkaar zoveel storingen hebt, tsja, dan wordt het vervelend.

 12. Pff, openbaar vervoer. Ik ben blij dat ik eigenlijk meestal met de auto kan :-). Vroeger moest ik voor mijn studie met de trein. Eigenlijk ging dat best goed, denk dat het aan het traject lag. Maar gelukkig heb ik nu een auto, vaak is dat toch sneller, ook in de spits. Ik vind de auto zoveel fijner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.