The Lost Flowers of Alice Hart – 7 afleveringen

the lost flowers of alice hart

The Lost Flowers of Alice Hart is een Australische serie met Sigourney Weaver.

Het is een verhaal van vrouwen en hoe mannen hen kunnen beschadigen.

The Lost Flowers of Alice Hart: het verhaal

Alice Hart groeit op een mooie plek op het Australische platteland met haar vader en zwangere moeder. Het ziet er idyllisch uit, maar Alice’s vader is een gewelddadige man. Tegelijkertijd is hij ook een charmante en getalenteerde man. In sommige scènes is hij een liefhebbende vader, maar in andere scènes zie je hem zijn vrouw en dochter mishandelen.

Het is een voortdurend spanningsveld: is hij vandaag lief? Of is hij vandaag gewelddadig?

Op een dag veroorzaakt Alice een brand in de schuur.

In de volgende scène is Alice’s vader dood en sterft haar moeder tijdens de bevalling van Alice’s broertje.

Alice wordt opgevangen door haar oma June Hart.

June Hart – de oma van Alice

June Hart is vervreemd van haar zoon Clem/de vader van Alice, dus Alice kent haar oma niet. June woont op een prachtige afgelegen boerderij en runt een boerderij met bloemen. Ze vangt daar mishandelde vrouwen op, en beschermt ze tegen hun gewelddadige partners. Langzaam maar zeker herstelt Alice in deze veilige omgeving.

Veel geheimen

Hoewel June goede bedoelingen heeft, houdt ze veel dingen geheim voor Alice. Zo saboteert June de prille relatie van Alice met haar vriendje. Als Alice daar achter komt, loopt ze woedend weg van huis. Ze komt terecht in het plaatsje Agnes Bluff en vindt daar een baan en liefde. Maar haar nieuwe liefde blijkt net als haar vader gewelddadig. En zo vindt Alice zichzelf in precies dezelfde situatie als haar moeder.

Over de serie The Lost Flowers of Alice Hart

De serie begint met Alice als negenjarig meisje, en maakt halverwege een sprong in de tijd naar Alice als jonge vrouw. De serie is mooi vormgegeven en er is veel symboliek in de vorm van bloemen en hun betekenis.

Het verhaal ontvouwt zich langzaam maar zeker, en als kijker leer je dus ook pas gedurende de afleveringen hoe het zit met June. Wat heeft haar gemaakt tot de vrouw die ze is? Waarom had ze geen contact meer met haar zoon Clem en zijn vrouw Agnes? Waarom kwam Alice’s vriendje niet opdagen toen ze samen zouden weglopen?

Geduld is een schone zaak in The Lost Flowers of Alice Hart.

Heel bijzonder vond ik dat Alice een partner kiest die net als haar vader agressief is en haar mishandelt. Hoe is het mogelijk. En toch schijnt dit precies te zijn wat er vaak gebeurt. Mensen die zijn opgegroeid met geweld, belanden daarna vaak zelf in een gewelddadige relatie.

Gebaseerd op het gelijknamige boek The Lost Flowers of Alice hart

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek The Lost Flowers of Alice Hart, in het Nederlands Het verhaal van Alice Hart:

Op basis van de serie heb ik geen zin om het boek te gaan lezen. Ik heb geen zin om een verhaal te lezen over een vrouw die, zij het met goede bedoelingen, manipuleert en liegt.

Mijn conclusie

The Lost Flowers of Alice Hart is een prachtig vormgegeven serie. Maar ik vond het niet fijn dat er allerlei vragen en geheimen waren, die pas gaandeweg duidelijk worden. Bovendien vond ik June’s handelen rondom Alice’s vriendje echt niet oké.

Op IMDb krijgt de serie een 7,9. Qua vormgeving sluit ik me daar bij aan, qua verhaal vind ik het eerder een 6,5 waard.

The Lost Flowers of Alice Hart kijken

Je kunt The Lost Flowers of Alice Hart kijken op Amazon Prime. De serie bestaat uit zeven afleveringen van ongeveer een uur.

Trailer van The Lost Flowers of Alice Hart

Kijktip

Australische serie Sisters

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.