Wat zou je doen met een extra dag in de week? + Linkparty reminder

Zelfzorg 12

De vraag van het Tea Topic vandaag is:

‘Wat zou je doen met een extra dag in de week?’

Een intrigerende vraag!

Wat zou je doen met een extra dag in de week?

Ik raakte eerst met mezelf in discussie over de onmogelijkheid van dit idee. Want: hoezo ‘een extra dag in de week’?! Dat kan toch helemaal niet. Bovendien, waarom zou het nodig zijn?

Het impliceert tijdgebrek, en dat je eigenlijk niet doet wat je graag wilt. Daar heb je dan blijkbaar die extra dag in de week voor nodig. Maar goed. Na veel vijven en zessen, kwam er eindelijk toch een antwoord uit: lezen.

Als ik een extra dag in de week had, dan zou ik die graag besteden aan lezen.

Kun je zelf een extra dag in de week in de creëren?

Vervolgens liet het idee van een extra dag in de week me niet los. Je kunt natuurlijk niet letterlijk een extra dag in de week creëren. Hij bestaat nu eenmaal uit 7 dagen. Niet 8.

Maar zou het mogelijk zijn om binnen die 7 dagen ruimte vrij te maken voor een ‘extra dag voor jezelf’? Dat je 1 van de 7 dagen vrijmaakt voor jezelf? Bijvoorbeeld met een vierdaagse werkweek?

Of zitten we gevangen in een kapitalistisch systeem dat ons dwingt te arbeiden, en is een vierdaagse werkweek een luxe die we ons niet kunnen veroorloven?

Nou ja….

Het is iets om eens over na te denken.

En dan nu naar de wekelijkse linkparty reminder!

Huisvlijt Linkparty Reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wat zou jij doen met een extra dag in de week?

Similar Posts

One Comment

  1. Mijn antwoord op de vraag wat ik zou doen met die extra dag is zeker weten ook lezen. Ik ben alleen bang dat die extra dag zich heel snel zou vullen met die alledaagse dingen waar de andere dagen zich ook mee vullen…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.