Stond ik toch ineens – 1.306,20 rood!

Rood staan

Mijn jongste zoon wilde graag met mij koffie drinken bij Bakker Bart, dus stond ik daar vanochtend een broodje gezond en koffie af te rekenen. Maar toen ik wilde pinnen klonk die venijnige piep die meestal betekent dat ik te weinig saldo heb. Gelukkig had ik nog een andere pas bij me, en kon ik daarmee afrekenen, maar eenmaal thuis heb ik wel meteen even gekeken wat er aan de hand was.

1.306,20 rood!

Daar zag ik tot mijn schrik dat ik maar liefst – 1.306,20 rood stond. Geschrokken zocht ik naar de oorzaak. Die bleek snel gevonden: de premie voor mijn zorgverzekering* was rücksichtslos geïnd! Vorig jaar was mijn premie overigens 1223,04 voor dezelfde verzekering. Ik kies er meestal voor om de premie in 1 keer af te rekenen. Dat betekent namelijk een korting van 13,20 en dan ben ik tenminste van het gezeur af. Het eigen risico betaal ik maandelijks: 38,50 van februari tot en met november om precies te zijn.

Als het goed is krijg ik in april terug wat ik teveel betaald heb aan eigen risico in 2018.

Hoe betaal jij je zorgpremie en eigen risico? En hoeveel is die van jou?

*Ik zit bij Ditzo.

30 Comments

 1. Ingrid
 2. Ingrid
 3. anja
  • J.M. de Groot
 4. Marie
 5. Pascale
  • anja
 6. Hannah
 7. corrina
 8. Mathilde

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh