Stijldansen gaat gewoon door

Dansles

Tot mijn blije verrassing gaan de stijldans lessen die mijn man en ik elke zondagavond volgen gewoon door.

Dansles is ‘maatschappelijk wenselijk’

Dansles blijkt op de officiële routekaart met coronamaatregelen namelijk onder de Algemene Uitzonderingen te vallen.

De dansschool waar mijn man en ik dansen heeft bovendien een bijzonder grote dansvloer en we dansen met maar 4 stellen op dit moment.

Dat betekent dat er ruim afstand kan worden gehouden.

Het is heerlijk om op zondagavond ‘gewoon’ dansles te hebben.

Welke activiteiten zijn voor jou weggevallen door de ‘gedeeltelijke lockdown’? En welke niet?

Similar Posts

32 Comments

 1. Wat leuk om te lezen dat je met je man aan stijldansen doet! Mijn man en ik doen dat ook en ik ben blij dat we door mogen gaan, inderdaad met gepaste afstand tot de andere dansparen :-).

 2. Het koor. Dat heeft deze herfst nog wel een paar repetities gehad, maar daar heb ik niet aan meegedaan. Ook geen fysio onder begeleiding momenteel (wel zelfstandig thuis). Evenmin vakanties of uitstapjes; bezoekjes met mate.
  We hebben onze eigen “routekaart” die afhankelijk is van een aantal ontwikkelingen (is de besmettingsgraad in onze regio langdurig constant ja/nee, kan de zorg in een wijdere regio op peil blijven, zijn er mensen in onze onmiddellijke omgeving ziek). Op grond daarvan zijn onze vervolgstappen duidelijk. Je hebt er al over nagedacht wat je zelf aanvaardbaar vind en wat niet, dus geen teleurstelling of stress van “plannen moeten aanpassen”. We zijn ons ervan bewust dat mensen in andere omstandigheden andere keuzes (moeten) maken, maar voor ons werkt dit bijzonder goed.

  1. Ah ja, een koor kan natuurlijk niet. Wat jammer. Maar het klinkt alsof je een goede manier hebt gevonden om er mee om te gaan anoniem, met je eigen routekaart! Dat geeft houvast.

 3. Gelukkig kan ik ook nog naar naailes. Van het voorjaar mocht dat niet, maar nu wel. Een groep bestaat uit zes personen en we kunnen allemaal 1,5 meter afstand van elkaar houden.

 4. Ik blijf die uitzonderingen toch vreemd vinden. Met name het aantal kerkgangers dat tijdens een dienst samen mag komen.
  Maar voor jullie is het fijn dat ‘stijldansen’ tot die uitzondering behoort.
  Voor mij is er niet zoveel weggevallen. Ik kan nog wandelen en naar het museum. Al vind ik het wel saai dat je daarna niet ergens iets kan eten of drinken.

 5. Ik organiseer 1x in de maand een bingo voor 50+
  Vanaf Maart t/m September niet.
  Vorige week voor het eerst weer gedraaid, helemaal aangepast.
  De mensen moesten blijven zitten en er waren spel schermen op de tafels geplaatst
  Maar sinds vorige week, alles weer dicht.
  Er zit een stukje horeca bij ( kopje koffie ed, en dat mag niet)
  Ben bang dat het meteen de laatste voor dit jaar was.

 6. Wat heerlijk dat jullie gewoon lekker blijven dansen .Voor mij als huismus is er niet veel weggevallen .Maar ik baal dat de horeca dicht is .Eindelijk kan ik weer fietsen bv naar onze tuincentrums of gezellig even naar de stad en dan ben ik best moe en wil ergens gezellig iets drinken of eten samen en dat kan dus niet .Ik moet gewoon nog even uit kunnen rusten en dat doe je dus dan normaal gesproken in het restaurant .Jammer maar het is niet anders

  1. Dat is inderdaad wel jammer. Mijn jongste zoon heeft deze week herfstvakantie, en normaliter zou ik met hem naar het plaatsje Winterswijk zijn gegaan voor nieuwe kleren en iets drinken en eten. Maar dat is nu ook niet leuk/onmogelijk om te doen.

 7. Tot mijn stomme verbazing kan ik volgende week weer naar gym. In het gebouw met en tijdens gym zonder mondkapje. En het koor gaat door. Nou ja, koor van 4 vrouwen en we staan in een zaal geschikt voor 150 personen. Stijldansen is fijn dat het door kan gaan.

 8. Wij zijn begin dit jaar ook met dansles begonnen. We vonden het heel leuk! Maar na een paar lessen was er de lockdown. Het mag nu wel weer doorgaan, alleen is ons zaaltje niet zo groot als die van jullie, en we kregen zo’n waslijst aan regels toegestuurd dat we dachten, laat maar even zitten. Een dichte kantine, mondkapje op tot aan de danszaal en daarna stil op een stoeltje zitten tot het dansen begint. ‘Botsingen moeten ten allen tijden worden voorkomen’, ja hallo, het is een beginnercursus! :-) En dan was de laatste regel: ‘Dansen is plezier voor twee!’ Nou, dan dansen wij wel thuis, dat is relaxter. Wij schuiven de cursus door naar volgend jaar.

  Yoga is blijven doorgaan, een tijdje online en daarna weer ‘voor het echie’. Bij online yoga merkte ik wel dat de motivatie toch minder was. Ik heb wel een beetje groepsdruk nodig, anders haak ik binnen een half uur af. :-) Nu werken ze met reserveringen en ben ik steeds te laat met inschrijven…

  Maar zwemmen lukt wel weer, vrijwel elke week! En ik ben twee keer met de ukuleleclub bij elkaar geweest. Dat vind ik toch wel tricky met dat zingen, maar ik ga volgende keer gewoon een spatscherm op zetten. Zo komen we er wel…

  1. Wat leuk dat jullie ook op dansles zijn Firma Fluitekruid, maar ik snap dat de waslijst met regels en waarschuwingen afschrikt.

   Wat je zegt over yoga: ik zou dat ook liever live hebben inderdaad. Sommige dingen zijn virtueel toch minder. Zoals mijn filosofiegroepje: dat hebben we ook niet virtueel gedaan.

 9. Stadswandelingen met de historische vereniging. Alle interessante lezingen zijn afgezegd.
  Spontaan een museum inlopen, alles moet op afspraak. Konden we eindelijk voorzichtig coronaproof naar het theater (was echt prima geregeld) is terug naar af.
  Maar fijn dat jullie kunnen blijven dansen. Ik heb goede herinneringen aan dansles en we hielden er leuke vrienden aan over. We doen het al jaren niet meer. Ach, alles heeft zijn tijd. Elders las ik dat je van 1969 bent we schelen dus 20 jaar.

 10. Heerlijk en niet eens dansen met mondkapje op ?
  Voor ons is er niet zo heel veel veranderd, op het zien van de kleinkinderen na, dat is een stuk minder nu. Helaas

 11. Zwemmen en sauna, ook al was dat weer open, wij hebben ervoor gekozen veiligheid voor alles, het opzoeken doen we dus niet. Ook al zou dat ook nu mogen… tenzij in open water op een rustig plek, maar ja, de zomer is helaas voorbij.

  X

 12. Wat fijn dat de danslessen door kunnen gaan. Het lijstje klopt hier niet helemaal, want sport voor gehandicapten ligt helemaal stil. Alweer.
  Liefs,

 13. Bij mij is ook niet zoveel weggevallen. Ik ben nogal een huismus. Mijn enige ‘clubje’ waar ik pilates lessen volg, gaat gewoon door. Voorlopig dan, want ik denk dat we er nog lang niet zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.