Reacties

Scrabble: — 19 reacties

 1. Gewoon vaker doen dan komt dat vanzelf. Hier wil manlief geen scrabble met mij doen. Ik ben te goed :D Ik wil daarentegen geen rummikub met hem doen eant hij gooit met elke beurt alle steentjes op een andere plek. Doodvermoeiend :D

  • Bij mij is het míjn man die veels te goed is. En als ik heel eerlijk ben vindt hij mij ook te slecht...

   Grappig dat je man alles steentjes steeds op een andere plek legt!

 2. Leuk spel!
  Wij doen het ook af en toe. Woorden van 5 letters is een mooi woord als je maar 7 letters op je bordje hebt staan. Dus veel langer kom je niet vaak. Wat wel leuk is als je een woord hebt liggen dat je langer kut maken. Bijv. je hebt hand liggen en plakt er doek achter.
  Dan tikt het lekker aan.

  Veel plezier ermee!

 3. Wij speelden vroeger heel vaak spelletjes met de kinderen en naast 'wie is het' was Scrabble veruit favoriet. Nu de meiden niet meer thuis wonen spelen we alleen nog spelletjes als er neefjes en nichtjes logeren. Als de oudste dochter over is uit Australië hebben we altijd een 'gezinsdag' (dus zonder schoon-kleinkinderen) en ook dan spelen we weer spelletjes als vanouds :-)

 4. Toen wordfeud helemaal hip was hebben wij scrabble weer eens van zolder gehaald, maar ik heb er echt het geduld niet voor. Duurt allemaal zo lang!! :P Bij wordfeud kan ik tenminste wat anders gaan doen terwijl Sander aan het nadenken is ;)

 5. Inderdaad: vaker doen. Een beetje handig doen met je letters: in het begin zuinig zijn op je klinkers, dus liever een woord als sterk, dan groei.
  En hoe heerlijk smaakt de voldoening wanneer je één lettertje op een strategische plek kan leggen waardoor je opeens een mooi aantal punten kan scoren!

 6. Laatst haalden we een heel oud Mastermind-spel bij de verkoop van een kerk vandaan. Voor een halve euro weer eens ouderwets aan tafel.
  Scrabble hebben we nog niet op weten te snorren, maar misschien bij een volgende klopjacht? Zeker een leuk spel om met de opgroeiende kids te spelen!

 7. Hoi,

  Mijn man en ik (beiden begin 40) scrabblen (en rummicub en triominos en quirkle) gemiddeld 1 avond per week. Hoewel kneuterig, helemaal leuk. En ook ons scrabble spel komt van de kringloop.
  Mijn woord met hoogste score is zeemeeuw. En dat heb ik inderdaad aangelegd toen het woord meeuw er al lag. Met uiteindelijk 6x woordwaarde. Want in het woord 2x 3x woordwaarde.

  Groeten

 8. Ik speel wel eens met mijn man, en verlies dan meestal met een punt of 100. Volgens mij ligt dat niet aan mijn geringere woordenschat - maar meer aan mijn gebrek aan geduld ;-) Voor minder dan 20 punten vindt hij een woord de moeite niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder