|

Roodkapje in mijn tuin?

tuinbeelden

Toen ik op woensdagochtend mijn wekelijkse rondje door de tuin deed, en het onkruidde wiedde, raakte ik geïnspireerd door een boom.

Tuinkabouter met deur bij de Action

Dat leek me nou echt een boom voor een kabouter om in te wonen. En laten ze nou bij de Action van die leuke tuinbeelden hebben van een tuinkabouter die een deur open houdt?! En ze geven nog licht ook, dankzij zonnepaneeltjes.

Dus plantte ik zo’n tuinbeeld/lamp bij de boom, en maakte met een paar stenen een heus tuinpaadje naar het huis van de kabouter. Vervolgens nam ik een paar stappen naar achteren om het resultaat te bewonderen. En toen kreeg ik opnieuw inspiratie! Ik bedacht dat het leuk zou zijn om een Roodkapje beeld in onze tuin te hebben. Zo eentje als ze in de Efteling ook hebben. Ik zag haar al helemaal voor me staan in de struiken.

Roodkapje tuinbeeld Efteling

Dus ik rende naar binnen, en googlede: ‘Roodkapje tuinbeeld Efteling’. En warempel! Bij de eerste zoekresultaten was het meteen raak: een Roodkapje tuinbeeld van de Efteling van 40 centimeter hoog. Kijk maar:

Roodkapje Efteling

Maar helaas, in rood gedrukte schuine letters stond er onder: ‘Dit product is momenteel niet op voorraad’.

Dus ik zocht verder.

De ene Roodkapje is de andere niet!

En toen kwam ik onderstaande Roodkapje tegen! Met zwaar aangezette wenkbrauwen, een type dat je liever niet in het donker wilt tegenkomen.

roodkapje

Maar ook deze Roodkapje was niet op voorraad. Iets waar ik een stuk minder rouwig over ben dan over de Efteling Roodkapje!

Dus nu zal onze tuin het voorlopig zonder Roodkapje moeten doen. Bovendien probeer ik mijn neiging tot kitsch te beteugelen, dus in die zin is het eigenlijk maar goed ook dat het Roodkapje standbeeld niet te koop was.

Zie ook: tuinkabouter Action.

Heb jij beelden of ornamenten in jouw tuin? Welke?

Similar Posts

37 Comments

 1. Leuk, dat kaboutertje bij de boom, spelen met je fantasie….
  Zelf heb ik een naakt vrouwenfiguur met de armen omhoog om een waterlelie vast te houden. Er zat een pompje bij, maar ik een paar jaar geleden per ongeluk het snoer doorgeknipt, maar hier heb ik toch geen mogelijkheid om zo’n pompje te gebruiken.

  Groetjes Lily

   1. Het snoer was overwoekerd door een campanula, die ik drastisch wilde terugsnoeien en op het moment van doorknippen voelde ik wel enige weerstand, maar toen was het al te laat ;)
    Maakt niet zo uit, ik zou het pompje hier toch niet kunnen gebruiken, geen mogelijkheid van een stopcontact en het vrouwenfiguurtje zelf blijft heel mooi.

    Groetjes Lily

 2. Niks. Soms krijg ik wel eens iets, maar dan gaan de kinderen ermee slepen tot het breekt. Ik hou niet van beeldjes (hoewel ik dat deurtje met kabouter wel leuk vind – maar niet om zelf te hebben)

 3. Nee ik hou daar niet van. We hebben wel een molensteen wat nog omgetoverd moet worden als waterpartijtje. Die roodkapje met zwarte wenkbrauwen is echt wel eng haha

 4. Nee die hebben wij helemaal niet. Wij houden er niet zo van eigenlijk. Maar onze tuin is ook niet groot genoeg om er heel veel in kwijt te kunnen.

 5. Ik heb een beeldje van een cactus staan, en voor de rest wat planten in potten. Ik moet nodig nog wat gezelligheid in onze vernieuwde tuin zetten

 6. Ik ben niet zo van de tuinkabouters of figuurtjes in je tuin. De elven/muizenhuisjes vind ik dan wel heel schattig. Zo’n klein, met bos begroeide hutje en kleine stoeltjes voor de deur. Zo schattig. Denk alleen niet dat mijn mannen het heel zullen houden hihi

 7. Haha, grappig! Ik heb zelf helemaal geen tuin. Maar ik zou er ook geen beeldjes in zetten. Hier in de buurt in Betondorp is een tuin die helemaal volstaat en daar kan ik dan wel weer van genieten. Haha

 8. Hahaha hier ook geen roodkapje in de tuin en volgens mij ook geen kaboutertjes, wel hanen, konijnen, ratten en veel naaktslakken ;)

 9. In mijn tuin staan geen beeldjes . Maar ik ben wel dol op de Efteling.
  Bij het zien van de Roodkapje afbeelding moest ik ook denken aan Burgers zoo in Arnhem. In de buurt van het wolvenverblijf, dat er toen was, stond het huisje van Roodkapje’s oma. Met een verklede wolf in bed en een mooi Roodkapje buiten bij de deur.

 10. Wij hebben een antiek kalkstenen beeldje van een monnik (uit Frankrijk) op een sokkeltje in ‘n border staan en een kip van keramiek, die altijd bij het kippenhok stond. Kippen zijn dood en hok is verdwenen maar de keramiekkip staat er nog!

 11. Ik heb zelf geen beelden in mijn tuin maar mijn ouders wel, een heleboel. Mijn moeder zit op een cursus beeldhouden en ze maakt vaak vogels of dieren. Dat vind ik super mooi vooral omdat ze een grote tuin hebben.

 12. Wij hebben geen beeldjes in onze tuin staan. We moeten onze tuin nog in orde brengen en denk niet dat het in de tuin die ik voor ogen heb zou passen

 13. Heb een grote messing Boedha
  Die rustig zit en me tot rust uitnodigd
  Ook witte zwanen en een witte kikker
  En een grote roze eend
  In de herfst aangeschaft en ze hebben een eigen plekje in dr tuin

 14. Oh wat is die tweede roodkapje lelijk! De eerste is schattig en ik kan me voorstellen dat dat wel een leuk beeldje is om ergens neer te zetten.

 15. Ze zijn wel erg mooi. Ik zou ze ook graag willen. Jammer dat ze niet verkrijgbaar zijn op het moment. Hopelijk wel gauw.
  Ik zou ook zoiets in mijn tuin willen. We zijn nu bezig met opruimen ( als ik herstel) ga ik leuke beelden plaatsen.

 16. Ik ben zelf niet zo van de tuinbeelden, maar mijn kinderen vinden het wel leuk! Misschien toch maar een leuke egel of stenen schildpad in de tuin neerzetten. Het is immers ook hun speeldomein :).

 17. Wij hebben een beeld van Ganesha. Die olifant zeg maar ;)
  Verder niet zo van de tuinbeelden. Dat komt denk ik omdat mijn ouders vroeger een tuin vol tuinkabouters hadden, hahahaha.
  Nu heeft mijn moeder nog altijd beelden in de tuin, maar nu van die mooie stenen. Een hond, een eend, dat werk.

 18. De tweede variatie van Roodkapje vind ik er helemaal niet op lijken haha. Wij hebben twee metalen lieveheersbeestjes en twee stenen kippen. Mijn dochter aait ze wel eens en zegt dan “lief”. Heerlijk zo’n peuter met fantasie.

 19. Haha! Die laatste roodkapje vind ik er nogal eng uit zien! ;) Hier niks in de tuin. Gewoon clean, strak. Een beeldje zou hier met 2 kleuterjongens geen lang leven krijgen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.