Problemen thuis

persoonlijke problemen

Als je je eigen huis-, tuin en keukenproblemen vergelijkt met de problemen van mensen die bijvoorbeeld geen dak boven hun hoofd hebben dan vallen ze meestal in het niet.

Dat kan heel relativerend werken. Maar het kan ook voelen alsof het feit dat je last hebt van jouw problemen een beetje onzin is.

'Waar heb je het nou eenmaal over! Jij woont tenminste in een veilig land en je hebt een dak boven je hoofd.'

Daarom vind ik onderstaand country liedje van Blake Shelton zo mooi. Daarin zingt hij over ernstige problemen van anderen, maar vraagt vervolgens ook aandacht voor zijn eigen problemen. Want ook hij heeft 'problems at home'.

Problems at home

En hoe klein die dan ook mogen zijn in het licht van de wereldproblematiek: je kunt er behoorlijk mee worstelen!

Heb jij 'problems at home'?

Similar Posts

15 Comments

 1. Er zijn altijd ergere dingen, zo kun je wel stellen. Maar jouw waarheid is er ook. Ik worstel met een tiener die soms tegendraads is. En er spelen vervelende dingen in de familie. Maar we hebben voor hetere vuren gestaan!

 2. Uiteraard zijn er en kan je altijd ergere dingen/voorbeelden vinden. Maar daarmee maak je je eigen leed en je gevoel daarbij minder waard. Of weiger je het echt te voelen, want zo erg is het toch niet? Ik moet wel toegeven dat ik deze methode (het kan altijd erger) vaak toepas om zaken te blijven relativeren. En toch werkt het niet altijd.
  Vervelend is vervelend. Niet meer en niet minder. Sterkte ermee.

 3. Het is net zoiets ldat mensen je verbeteren als je zegt dat je honger hebt ('je hebt geen honger, je hebt trek'). Er zijn altijd ergere dingen, maar je hebt er niks aan om de dagelijkse sores te bagetaliseren.

  Dat mag er namelijk óók zijn.

 4. Ik heb veel problemen met een van mijn volwassen kinderen.
  Ernstige depressie , zelfmoord poging.

  Het helpt mij wel om stil t staan bij de mooie en goede dingen die ik ook heb.

  1. @Lena, veel sterkte. Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen..... Onze jongste is ook vaak depressief ten gevolge van een zwaar verkeersongeval met blijvende gevolge en onlangs de relatie met partner verbroken.... Moeilijk om als mama te zien hoe je kind afziet en je hem/haar eigenlijk enkel kan helpen door er voor hen te zijn en een luisterend oor te zijn. Ik voel me vaak zo machteloos omdat ik niet meer voor kan doen.

 5. In mijn gezin hebben we best heftige gezondheidsproblemen. Maar tegelijk kan ik gelukkig ook genieten van zoveel mooie dingen die er ook zijn. En vaak zit hem dat in heel kleine dingen. Zoals net een paar glutenvrije boterhammen met krokant gebakken tempeh, tomaat en avocado. Of een goed gesprek, het zonlicht dat mooi valt, een zonsondergang, een warme douche etc.

 6. Op dit moment zit ik al op en af een jaar thuis ivm een burn out, na een paar shit jaren met daarin de diagnose ASS bij mijn man, het bedrijf waar hij werkte ging failliet, deze zomer een goed aardig gezwel in mijn borst welke is verwijderd, progressieve alzheimer bij de vriend van mijn schoonmoeder, kortom niet echt mijn jaren.
  Aan de andere kant, ik kan mijn koelkast en kasten vullen met eten, geniet van mijn 2 kittens, kan iedere dag een lekkere warme douche nemen en overal het licht aanzetten als ik het wil.

 7. Ik denk dat iedereen wel problemen heeft thuis of privé. Soms betrap ik mezelf erop dat ik aan zelfmedelijden doe, dan besef ik dat er mensen in de wereld zijn die het 100x slechter hebben dat ik op dat moment.
  Hierboven lees ik ook vele pakkende reacties: burn-out, één of andere ziekte, problemen met kinderen. Dat zijn natuurlijk serieuze dingen die ook enorm erg zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.