Reacties

Potje voor collectanten — 31 reacties

  1. Ik heb ook een potje met muntgeld in mijn meterkast staan voor collectanten. Voor de wekelijkse krantenbezorgers heb ik in de vensterbank in de gang twee eurostukken liggen. In ons vorige huis had ik mijn boodschappentas plus portemonnee in de meterkast. Nu heb ik mijn tas boven staan. Ik vind het niet fijn om eerst naar boven te lopen en een collectant lang te laten wachten aan de deur. Ik vind het ook geen veilig gevoel voor mezelf. De mannen vinden zo’n potje ook handig, want ik geef gewoon aan alle collectanten van goede doelen.
    Ik heb tegenwoordig ook een briefje op de deur dat ik niet doe aan donateurwerving, niks aan de deur koop, maar dat collectanten welkom zijn. Het werd hier wat al te absurd met die werving en verkoop en vaak nog opdringerig ook. Briefje werkt erg goed :-)

    • Hier op het platteland komen zelden mensen aan de deur. Heel soms een verdwaalde Jehova getuige. Maar rond de jaarwisseling wel wat meer, omdat verenigingen dan oliebollen en zo komen verkopen.

  2. Wij hadden dat vroeger ook, maar het potje werd steeds gebruikt voor vergeten boodschappen (lees: kinderen vonden geen chips in de kast in het weekend) en toen ben ik er mee opgehouden. Maar we zijn nu heel wat jaren verder en onze ervaring met de krantenbezorger (hij belde een week vroeger aan dan ik had verwacht, en ik stond met bijna lege handen) hebben me doen besluiten weer eens wat munten apart te leggen. Scheelt weer bibberen bij de deur, of binnenlaten van volstrekte vreemden.

  3. Jawel, bij ons staat er altijd een potje met kleingeld in de keuken. Soms voor onszelf maar ook voor collectanten. En toen deze week de eerste bezorger voor de deur stond, heb ik het potje kleingeld dichterbij de deur gezet en gelijk het potje bijgevuld :-)

  4. Ik moest even denken hoe ik dat deed, maar ik kan het me niet echt herinneren. Sinds een tijdje woon ik in een flat en die is erg groot en komen er eigenlijk geen collectanten langs.

  5. Wij hebben een pot staan met klein geld, deze zit vrijwel altijd ruim half vol. Ik betaal vaak met papieren geld en bij thuiskomst gaan alle munten in de pot.

  6. Wauw zo slim bedacht! Ik loop altijd heel moeilijk te zoeken in mijn portemonnee. En soms moet ik heel awkward naar de deur lopen om te zeggen dat ik niks heb....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder